Nå rammes Putins eks-elskerinne

Skal ha et barn sammen.

MEKTIG: Svetlana Krivonogikh skal ha vært president Putins elskerinne. De skal også ha fått et barn sammen. Nå er hun sanksjonert av britiske myndigheter.
MEKTIG: Svetlana Krivonogikh skal ha vært president Putins elskerinne. De skal også ha fått et barn sammen. Nå er hun sanksjonert av britiske myndigheter. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Onsdag kom det nye sanksjoner fra britiske myndigheter mot det russiske regimet, for å markere at Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj var på besøk i London. Torsdag besøker Zelensky Paris.

Og et av de nye navnene som nå står på britenes nei-liste, er ifølge The Guardian det som skal være Putins tidligere elskerinne, Svetlana Krivonogikh.

Ble rik

Russeren Krivonogikh skal ha jobbet som vaskehjelp på 1990-tallet, før hun skal ha møtt Putin i St. Petersburg.

Ifølge den russiske aktivistgruppen Proekt skal Putin også være far til den tidligere vaskehjelpens datter Luiza. Proekt har også gravd frem et bilde av Krivonogikh, som har gått verden rundt siden krigens start.

LEKKET: Russlands president Vladimir Putin har lenge forsøkt å holde barna utenfor offentligheten. Nå er gamle bilder publisert på internett. Foto: AFP, Scanpix, Sergei Pugasjev Vis mer

I 2021 ble 11,9 millioner hemmelige dokumenter lekket, som fikk navnet Pandora papers. Der kom det frem at Krivonogikh ble rik etter at Putin kom til makten i år 2000.

Hun skal da ha kjøpt flere eiendommer, inkludert en luksusleilighet i Monaco i 2003. I det samme året skal hun også ha født datteren sin Luiza.

Hun skal også ha blitt aksjonær i Bank Rossija, en bank i St. Petersburg kjent for å ha bindinger til Putins indre sirkel, og ha kjøpt en eierandel i National Media Group.

I 2020 avslørte Proekt-gruppen at Krivonogikh skal ha fått en formue på 100 millioner dollar gjennom sin eierandel i Bank Rossija.

SER RØDT: Flere russiske influensere reagerer kraftig på at luksusmerket Chanel trakk seg ut av Russland i forbindelse med Ukraina-krigen. Video: Instagram / Privat. Reporter: Julie Tran. Vis mer

- Hjelper Ukraina

- Disse nye sanksjonene får fortgang i det økonomiske presset på Putin. Det undergraver hans krigsmaskin og hjelper Ukraina å vinne. Jeg er fast bestemt på, i samsvar med lovene våre, at Russland ikke vil få tilgang til eiendelene vi har fryst, før de avslutter, en gang for alle, sine trusler mot Ukrainas territoriale suverenitet og integritet, sa James Cleverly, utenriksminister i Storbritannia da han la fram de nye sanksjonene.

En drone-produsent, et firma som lager helikopterdeler, et programvareselskap for luftfart er også blant dem som står på britenes nye lister.

FOLKEHELT: Slik endte komikeren Volodymyr Zelenskyj opp som ukrainas president. Video: AP/Youtube/Reddit/Telegram. Reporter: Magnus Paus / Dagbladet TV Vis mer

LES OGSÅ: Stjernen med stikk til Putin

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer