Christine Koht:

- Nå orker jeg ikke mer juling

Komiker Christine Koht er innlagt på sykehus igjen.

INNLAGT: Christine Koht deler ny oppdatering om hvordan det står til med helsen. Foto: Tor Lindseth / Se og Hør
INNLAGT: Christine Koht deler ny oppdatering om hvordan det står til med helsen. Foto: Tor Lindseth / Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

De siste månedene har Christine Koht (53) skapt overskrifter om mye annet enn helsen sin. I sin nye selvbiografi med navn «Kohts bok», ført i pennen av den anerkjente journalisten Joachim Førsund, har det nemlig dukket opp flere avsløringer om den norske komikeren.

Det har blant annet kommet frem at Koht ble diagnostisert med bipolar lidelse i 2011, etter en periode med mistanker, noe som førte til flere opphold på psykiatriske avdelinger.

En av de andre oppsiktsvekkende avsløringene boken hadde å by på, var fortellingene om 53-åringens mangeårige kokainavhengighet - som ifølge boka preget forholdet til forfatterkona Pernille Rygg (57).

- SKAMMET MEG: Christine Koht besøker Lindmo etter bokbomba. Video med tillatelse fra NRK Vis mer

Nektet å dra på sykehuset

Sin offisielle Facebook-profil, der hun flittig har delt helseoppdateringer tidligere, har Koht den siste tiden brukt til å dele mye om selvbiografien sin. Dermed har det vært uvisst hvordan det egentlig står til med komikeren per dags dato.

Søndag kveld kom imidlertid en ny oppdatering på Kohts Facebook-profil, og der kom det frem at hun igjen har blitt innlagt på Tønsberg sykehus.

Til en video hvor hun blir trillet av en portør inne på sykehuset, sier hun blant annet at flere påpeker at hun ser så pigg ut, men dette sier hun seg ikke helt enig i. Hun er imidlertid klar i sin sak på at hun kommer til å være pigg så lenge hun lever.

- Ble kjempesyk i går med over 40 i feber, og nektet å dra på sykehus. Men jeg merker jo at det er en ny dritt-infeksjon på vei. Så nå i kveld sa Pernille strengt: «Nå kjører jeg deg til akutten og du må legges inn nå», skriver hun i innlegget.

ÅRETS FORBILDE: Christine Koht ble kåret til årets forbilde under Se og Hørs kjendisgalla 2019. Video: Privat Vis mer

Vil hjem igjen

Videre forklarer Koht at hun har tatt totalt 15 coronatester, og at hun er i ferd med å ta nummer 16. Hun påpeker at alle prøvene er negative, og at hun aller helst bare vil hjem.

- For nå orker jeg ikke mer juling. Men syk er syk. Æsj. Men jeg MÅ huske på å være stolt av at jeg og Pernille aldri gir opp, og at oppi all sykdom er det alltid noe å le av. Selv om jeg ligger for døden kommer jeg til å le, avslutter hun innlegget med.

Se og Hør har vært i kontakt med Christine Kohts mor, Kirsten Koht, som opplyser om at hun og Christine ikke har overskudd til å gi en utdypende kommentar.

Sist Koht delte et innlegg om helsen sin var i september. Da kunne man se et bilde av komikeren som lå i sykehussengen hvor hun stolt viste frem de nylakkede neglene sine.

«Ja, nå er det lenge siden jeg har skrevet, for jeg hadde så lyst å bare skrive at alt bare går bedre og bedre. Jeg raser ned i vekt og jogger oppover trapper, og har blitt frisk», startet hun innlegget med.

RØRENDE TALE: Kirsten Koht tok imot prisen «årets forbilde» på vegne av datteren Christine Koht, under Se og Hørs kjendisgalla i fjor. Hun holdt en rørende takketale om datterens sykdom. Video: Bjørn Lindgren Vis mer

I innlegget var Koht ærlig om at hun var lei av å akuttinnlegges så ofte, og utdypet at hun de siste seks ukene hadde blitt hentet av ambulanse på grunn av sepsis, og deretter ført rett inn på akutten med vonde lungeinfeksjoner.

«Heldigvis er jeg god til å ligge alene i trang seng, og har evnen til å glede meg over at de har masse små isbiter. Men jeg synes det er urettferdig at jeg aldri skal slutte å bli så syk, og hver gang gå ut med at: «Ja, nå er det bare å stå på», fortsatte hun den gang.

LES OGSÅ: - Pernille gjør alt

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer