Coronaviruset:

- Nå må vi stå sammen

En rekke kjendiser sitter for øyeblikket i corona-karantene. Nå påpeker de viktigheten av å ikke bryte den - ved å gå foran som gode eksempler.

KARANTENE: Flere norske kjendiser befinner seg for øyeblikket i corona-karantene, og påpeker nå viktigheten av å opprettholde reglene. Amalie Snøløs, Tuva Fellman, Ronny Brede Aase og Marna Haugen Burøe. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
KARANTENE: Flere norske kjendiser befinner seg for øyeblikket i corona-karantene, og påpeker nå viktigheten av å opprettholde reglene. Amalie Snøløs, Tuva Fellman, Ronny Brede Aase og Marna Haugen Burøe. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer
Publisert

I disse dager er det svært mange nordmenn som sitter i karantene på grunn av det mye omtalte coronaviruset. Sykdommen ble oppdaget i industribyen Wuhan i Kina, og har siden den gang spredt seg til store deler av verden.

I går innførte norske myndigheter nye tiltak for reisende, der alle som har vært på reise utenfor Norden etter 27. februar, skal to uker i hjemmekarantene etter hjemreise - uavhengig av om de har symptomer eller ikke.

Siden tiltaket ble innført er det imidlertid mange som ikke har overholdt karantenereglene, og sosiale medier har vært fylt med bilder og meldinger om mennesker som befinner seg på helt andre steder enn hjemme - til tross for karantenen.

Flere norske kjendiser sitter også i karantene i disse dager - for å hindre at flere blir smittet av viruset. Nå fastslår de viktigheten av å opprettholde karantenereglene - ved å gå foran som gode eksempler.

SYNGER OM VIRUSET: Norges Eurovision-finalist Ulrikke Brandstorp ser det lyse i hverdagen, som for tiden og i likhet med andre nordmenn er preget av coronaviruset COVID-19. Video: Instagram / @Ulrikkeofficial Vis mer

- Må roe ned smitten

Radioprofilen Ronny Brede Aase (33), som nylig har vært på en noe dramatisk ferie med Niklas Baarli (30), er en av kjendisene som for øyeblikket sitter i karantene.

Til Se og Hør forteller han at han har det fint, og at han selvsagt vil overholde karantenereglene.

- Jeg har det foreløpig bra. Det var litt bekymring her i dag tidlig da begge i husholdningen var i karantene, men nå kan Tuva handle og sånn. Jeg har selvfølgelig ikke tenkt til å bryte karantenen, nå må vi stå sammen og prøve å roe ned smittet. Men det er jo en rar følelse å vite at jeg skal være i dette huset en uke til, forteller han.

I podkasten «I karantene», som ble sluppet fredag ettermiddag, forteller han og samboeren Tuva Fellman (32) mer om situasjonen. Der forteller paret blant annet at Fellman opprinnelig trodde hun måtte i karantene, før det ble klart at hun slapp.

Artikkelen fortsetter nedenfor.

- Skulle bare mangle

Marna Haugen Burøe (39), også kjent som «Komikerfrue», må belage seg på å sitte i karantene til neste mandag, og mener at det bare skulle mangle at man overholdt karanteneregelen.

-Jeg er med på dugnaden og holder meg hjemme i karantenetida. Det skulle bare mangle. Jo flinkere vi er nå, jo fortere blir vi ferdige med dette og kan få tilbake livene våre.

39-åringen syns slettes ikke det er kjedelig å sitte i karantene. Hun trives godt i sitt eget hjem, men syns det kan bli spennende å se hvordan det blir å være med familien så tett, så lenge.

-Jeg kjeder meg ikke, tvert imot. Jeg elsker å være hjemme, Ørjan (Burøe journ.anm.) sier at jeg er eneste mennesket han kjenner som faktisk kunne trivdes i fengsel - bare jeg hadde wifi. Jeg har laget meg lange lister over ting jeg har lyst å gjøre som jeg ellers ikke rekker, eneste jeg er spent på er hvordan det blir å henge med familien døgnet rundt i så lang tid. De er jo også hjemme fra både skole og barnehage, og mannen som jeg ikke akkurat er vant til å se hver dag har avlyst alle show og er nå også hjemme, forteller Haugen, og legger til:

- Så det skal jo bli litt spennende å se hvor lenge vi holder ut før det føles som en regnfull Grankaferie.

Hun ramser opp en rekke tips til hva man kan finne på i karantenetiden, og trekker frem at hun endelig kan ta tak i ting hun vanligvis skyver unna.

n/a Vis mer

- Mine beste tips til ting å gjøre i karentenetiden er ting man ellers ikke rekker, som man vil takke seg selv for senere. Bestille julekort for eksempel, eller stryke bunadskjorten, rydde i garderoben og garasjen. Så frø i vinduskarmen har vi også på listen, men da må noen ut og kjøpe jord til meg.

39-åringen påpeker også at hun overhodet ikke har noen planer på å bryte karantenen, og holder seg hjemme, og legger til at hun tror det hele vil gå veldig fint.

Viktigere enn noen gang

Amalie Snøløs (23), kjent fra programmer som «Skal vi danse» og «Farmen kjendis», befinner seg for øyeblikket i USA, der hun landet klokken 14.00 amerikansk tid.

Hun forteller om drastiske endringer på den korte tiden hun har vært der, og syns det er skremmende at hun nå befinner seg på andre siden av Atlanterhavet.

I New York har folk begynt å hamstre mat, i likhet med her hjemme i Norge, og hun forteller om helt tomme dagligvarebutikker og folketomme gater.

Til tross for kaoset beholder hun foreløpig roen, men mener det er viktig å tenke på de som ikke er like friske i denne situasjonen.

- For meg er det viktig å tenke på de som ikke er like friske som meg. Så uansett hvor fristende det er å gå ut, er det viktig å holde seg hjemme. Min mor jobber som renholdsleder i Arendal kommune, så er det én ting jeg har fått inn med morsmelken, så er det hvor viktig håndhygiene er.

- Norge er generelt dårlig på håndhygiene, så nå er det viktigere enn noen gang at man vasker hendene.

LES OGSÅ: Babydrama: - En kamp mot klokka

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer