- Nå liker jeg meg selv

Maria Mena føler ikke lenger at hun må være helt perfekt.

SEOGHØR.NO: Maria Mena (27) fikk sitt store gjennombrudd med låten «My Lullaby» i 2002. Siden den gang har hun vært en av Norges mest populære artister.

Gjennom sine åpne og ærlige tekster har 27-åringen delt både opp- og nedturer med fansen og gitt dem et innblikk i Marias verden.

Hun har aldri vært redd for å vise sin egen sårbarhet og på sitt siste album «Weapon in Mind», som ble utgitt i høst, synger Maria om å akseptere seg selv og å gi slipp på jaget etter perfeksjon.

ENDELIG FORNØYD: Maria Mena forteller at hun nå etter mange år har lært å akseptere seg selv, men lover fortsatt mørk musikk fremover.  Foto: FameFlynet Norway
ENDELIG FORNØYD: Maria Mena forteller at hun nå etter mange år har lært å akseptere seg selv, men lover fortsatt mørk musikk fremover. Foto: FameFlynet Norway Vis mer

«The only way is to let go, get rid of all the fears, of not being perfect. My goal seems perfectly clear, and terrified if I let go, I also lose myself, and I don't wanna be somebody else».

Selv forteller Maria at hun ofte har kjent på presset om å være perfekt.

- Jeg har følt på presset på en eller annen måte, men jeg har ikke latt det hindre meg i jobben min. Kanskje det har hindret meg i privatlivet mitt, men det kjenner jeg ikke så mye mer på nå, sier hun da Seoghør.no møter henne på Spellemannprisen i Stavanger.

Mer mørk musikk

Den vakre artisten har vært åpen om at hun i flere år slet med spiseforstyrrelser og beskrev seg selv om en «tvangslidende person». I 2012 giftet hun seg med Dagbladet-journalist Eivind Sæther (32) som hun har takket for at han hjalp henne ut av depresjonen og spiseforstyrrelsene.

I dag har hun det mye bedre med seg selv.

- Det er sånn at føler man seg komfortabel med den man er og hvordan man ser ut, så har man det også bedre. Det er det ikke alltid jeg har gjort, det har vel folk fått med seg, men nå har jeg falt veldig til ro med den jeg er. Og jeg liker meg selv, sier Mena som under musikkprisen strålte på den røde løperen i en elegant sort silkekjole fra Acne.

MANN OG KONE: I fjor sommer giftet Maria Mena og journalist Eivind Sæther seg i Oslo. Her fra den lykkelige bryllupsdagen. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
MANN OG KONE: I fjor sommer giftet Maria Mena og journalist Eivind Sæther seg i Oslo. Her fra den lykkelige bryllupsdagen. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer

Og selv om hun i dag er fornøyd med tilværelsen og lykkelig gift, betyr ikke det at musikeren og låtskriveren slipper opp for materiale.

- Jeg lurer på om neste plate blir enda dystrere og mørkere. Det er mye grums selv om man blir etablert. Det er veldig gøy og masse å hente! Det kommer mørke låter, lover Maria.

LES OGSÅ: Var tre år alene på julaften