NYTT KAPITTEL: Katastrofe legger musikken på hylla. Foto: Morten Eik
NYTT KAPITTEL: Katastrofe legger musikken på hylla. Foto: Morten Eik Vis mer

Petter «Katastrofe» Kristiansen

Nå legger han «Katastrofe» på hylla

Går inn i ny epoke.

Publisert

I kveld var det Petter «Katastrofe» Kristiansen (29) sin kveld i «Hver gang vi møtes». Etter flere spennende tolkninger av hans musikk og flere gjester, valgte han å avslutte kvelden med en sjokkavsløring.

Han kunne nemlig melde at han nå skal legge opp som Katastrofe.

PUNKTUM: Petter har hatt utallige konserter de siste årene. Nå er det stopp. Her i 2015 under åpningskonserten på Norway Cup. Foto: NTB Scanpix
PUNKTUM: Petter har hatt utallige konserter de siste årene. Nå er det stopp. Her i 2015 under åpningskonserten på Norway Cup. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Når 2019 havner ved veis ende blir det et punktum for den elleville karrieren som den festlige partyartisten. I programmet beskrev han det som å «gi seg mens leken er god».

- Sykt fett

Overfor VG utdyper han avgjørelsen:

- Jeg har hatt det sykt fett i alle år, men fremover ønsker jeg å ha fokus på andre. Tilværelsen som bakmann er nydelig. Fra 2020 vil jeg konsentrere meg om å hjelpe andre, drive plateselskap, skrive låter og produsere. Jeg har aldri hatt behov for oppmerksomhet rundt meg. Røde løpere er kleint, så det styrer jeg helst unna, sier 29-åringen.

Han har hatt litt av en karriere, noe artistene i kveldens episode beviste ved å tolke noen av hans største hits.

På Spotify har han millioner av avspillinger. «Elektrisk», singelen han gjestet for Marcus og Martinus, er blant annet avspilt hele 63 millioner ganger, mens «Sangen du hater» er lyttet til over 23 millioner ganger.

Det er kanskje derfor ikke så rart at flere reagerer med sjokk og vantro i sosiale medier etter avsløringen. 29-åringen skal heldigvis ikke legge musikken på hylla. Han sier at han ønsker å fortsette med musikk for alle penga, bare at det ikke blir som soloartist.

Kristiansens kamerat, Stian «Staysman» Thorbjørnsen, er blant dem som reagerer på at Katastrofe nå begraves. På Instagram har han lagt ut en lang tekst der han hyller kollegaen - som han blant annet samarbeidet med på låten «Bleik og sur».

Artikkelen fortsetter etter innlegget:

Se dette innlegget på Instagram

I dag ble det kjent at en av mine beste venner og en knakende fin kollega har bestemt seg for å legge ut på en siste turné før han legger den delen av livet sitt på hylla. Det er på en måte veldig trist, men på en annen måte synes jeg det står ekstremt stor respekt av artister som klarer å gi seg på topp – det kommer ikke jeg til å klare. Tusen takk for alle de fine minnene du har gitt meg, Petter. Fra vår første spillejobb sammen i Mysen foran 60-70 mennesker inne på en liten klubb, til vårt første samarbeid «brun og blid» som resulterte i oppfølgeren «bleik og sur» som sørget for at klubben vi spilte på noen år tidligere brått var bytta ut med 100.000 mennesker på Rådhusplassen i Oslo. Første gangen vi fylte Rockefeller, gjorde vi det sammen. Første gangen vi spilte på fantastiske Treungenfestivalen, gjorde vi det sammen. Tydalsfestivalen, midnattsrocken og sikkert 200 konserter til, har vi gjort sammen. Det er riktig nok en ting vi IKKE har gjort sammen, og det er å toppe VG-lista flere ganger. Det er det fortsatt bare Petter’n som har klart. Musikkgeni, en som tar vare på folka rundt seg, den gode kompisen. Det er ikke mange menneskene der ute som kan si et vondt ord om mannen som nå legger turnélivet på hylla (bortsett fra noen musikkanmeldere, da ...) For en fantastisk mann, for en fantastisk karriere (200.000.000 streams på Spotify!), for et liv! Nå skal ikke dette virke som et slags minneord i en begravelse, for det er det absolutt ikke. Petter’n er bare i startfasen av noe enda større. Det er jeg, som en ekte gammel Paradise-deltager ville sagt det, 110% sikker på. Artisten Katastrofe er ferdig, men multitalentet Petter Bjørklund Kristiansen lever videre.

Et innlegg delt av Stian Thorbjørnsen (@staysman)

- Det er på en måte veldig trist, men på en annen måte synes jeg det står ekstremt stor respekt av artister som klarer å gi seg på topp – det kommer ikke jeg til å klare, skriver Thorbjørnsen, før han ramser opp mange av deres morsomme minner sammen.

Han forsikrer heldigvis også om at dette ikke er slutten.

- Nå skal ikke dette virke som et slags minneord i en begravelse, for det er det absolutt ikke. Petter’n er bare i startfasen av noe enda større. Det er jeg, som en ekte gammel Paradise-deltager ville sagt det, 110% sikker på.

DANSEGLEDE: Petter var med på «Skal vi danse» i 2016. Her sammen med dansepartner Marianne Sandaker. Foto: NTB Scanpix
DANSEGLEDE: Petter var med på «Skal vi danse» i 2016. Her sammen med dansepartner Marianne Sandaker. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Slik fikk han navnet

Hvorvidt han får seg et annet artistnavn, har han ikke uttalt seg om. Overfor Se og Hør har den blide artisten tidligere forklart hvordan han fikk artistnavnet han nå legger bak seg.

- Det er et gammelt hiphopnavn, sa han lattermildt og fortsatte:

- Jeg trodde en gang i tiden at jeg var en fryktelig kul gangster. Jeg fant fort ut at som bortskjemt enebarn oppvokst i et skogholt, så var jeg ikke så tøff likevel. Det henger bare igjen fra tiden da alle hadde sånne navn. Folk kalte seg jo «skranglebein», «ubåt», «skandaløs profet» og da ble det «katastrofe» av meg.

- Har du ikke tenkt å kvitte deg med det da?

- Jeg har tenkt på det, men da var det litt for sent. Låtene hadde begynt å gå bra, så da beholdt jeg det. Det eneste jeg har gjort i ettertid er at jeg prøver å bruke Petter foran mer og mer. Det høres litt snillere ut, sa han.

Sistnevnte påstand har han tydeligvis gått tilbake på.

LES OGSÅ: Hyllet kjæresten på rød løper

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer