- Nå kan jeg oppfylle familiens drøm!

Bjørn Tore Bekkeli gleder seg til en helt spesiell jul etter sin historiske Robinson-seier.

SEOGHØR.NO: Bjørn Tore Bekkeli (40) kunne slippe jubelen løs, da han søndag gikk til topps i TV3s realityserie «Robinsonekspedisjonen» med knappest mulig margin.

Med seks mot fem stemmer, seiret han over den tidligere «Paradise Hotel»-vinneren Carl Eliassen.

Ble overrasket under avstemmingen

- Jeg var rimelig sikker på at jeg hadde nok stemmer til å vinne, dersom jeg klarte å komme meg til finalen. Men da først David og Alita (Sandem og Kristensen, red.anm) og Marit (Herstad, red.anm) stemte på Carl, begynte jeg å frykte at jeg skulle ryke.

VINNER: Bjørn Tore gratuleres med seieren av Robinson-programleder Christer Falck.
VINNER: Bjørn Tore gratuleres med seieren av Robinson-programleder Christer Falck. Vis mer

Saken fortsetter under bildet.

- Jeg var sikker på stemmene fra utfordrerlaget jeg kom inn med. Men jeg hadde også regnet med stemmen til Hans Olaf (Hess, red.anm). Så da folk begynte å stemme på Carl, tenkte jeg «nå mister jeg sikkert ham også».

- Da jeg skjønte at jeg hadde vunnet, var det utrolig sterkt, sier han til Seoghør.no.

Bruker premiepengene på drømmehus

KNEPEN SEIER: Bjørn Tore slo Carl Eliassen med kun en stemmes overvekt i det siste øyrådet.
KNEPEN SEIER: Bjørn Tore slo Carl Eliassen med kun en stemmes overvekt i det siste øyrådet. Vis mer

Før avstemmingen sa Bjørn Tore til de andre deltagerne at han ville bruke pengene på å hjelpe seg selv, samboeren Linn og deres datter Eline (2) ut av en vanskelig økonomisk situasjon.

Til Seoghør.no avslører han at premien på 300 000 kroner skal brukes som egenkapital for å sikre et drømmehus til familien.- Nå bor vi i en leilighet med ett soverom, og det skal bli fantastisk å få muligheten til få seg et større hjem. Hadde det ikke vært for denne seieren måtte vi spart i mange år. Bedre julegave kunne vi ikke fått.

- Da jeg ringte hjem fra Malaysia og fortalte at jeg hadde vunnet, kom det tårer i begge ender av telefonlinja. Vi har allerede begynt å se etter det rette huset i Fredrikstad-området.

Ikke mer reality

Selv om han er første person som har gått til topps i både «Famen» og «Robinsonekspedisjonen», tviler Bjørn Tore på at han vil bli med i noen flere realityserier.

- Såvidt jeg vet er det ingen i verden, og i hvert fall ikke i Norden, som har vunnet to forskjellige store realityserier før. Selv om det hadde vært veldig gøy å prøve seg i «71 grader nord», så tror jeg at å bli med i en ny serie vil være å friste skjebnen, sier han til Seoghør.no.

LES OGSÅ: Robinson-Carl skaper rumpefarsott på nett