PÅVIRKET: Blogger Sophie Elise Isachsen fra Harstad er en av mange som har brukt sosiale medier for å ytre sorg og kondolanse i kjølvannet av Paris-terroren. Foto: Espen Solli / Se og Hør
PÅVIRKET: Blogger Sophie Elise Isachsen fra Harstad er en av mange som har brukt sosiale medier for å ytre sorg og kondolanse i kjølvannet av Paris-terroren. Foto: Espen Solli / Se og HørVis mer

- Nå kan endelig kjæresten forstå hva jeg skriver

Bloggeren er blitt kritisert for plagiat etter rørende taxi-innlegg - men det bryr hun seg ikke noe om. Nå har innlegget spredd seg til utlandet.

SEOGHØR.NO: Det er gått én uke siden terroren på nytt rammet den franske hovedstaden Paris, og i likhet med kjendiser og bloggere verden over skrev den norske bloggeren Sophie Elise Isachsen (20) et rørende innlegg om sine tanker i kjølevannet av tragedien.

Det såkalte «taxitur-innlegget» er lest flere tusen ganger, og har nå også gått viralt til «Söta Bror».

«Innlegget mitt har spredt seg til utlandet! - Wow, hvor sinnsykt kult er ikke dette?», skriver hun på bloggen, før hun legger til:

«Den store, svenske nettavisen Expressen har oversatt innlegget mitt «Dra tilbake dit du kommer fra» til svensk (med tillatelse av meg) og lagt ut på nettsiden deres. Og gjett hva? Igår var det mest lest på hele nettsiden deres, og det er saken idag også, og innlegget er delt over 12 000 ganger i Sverige! Dere kan se det her».

Også på Instagram-profilen sin har hun annonsert at innlegget nå er oversatt til svensk:

«Da kan endelig kjæresten forstå hva jeg skriver», skriver hun til et bilde av seg selv og sin svenske kjæreste Robin Johansson.

Beskyldt for å ha kopiert amerikansk 23-åring

Men 20-åringen har ikke bare fått positiv respons etter at hun postet innlegget søndag forrige uke.

Noen hevder nemlig at hun har kopiert New York-innbygger Alex Malloy (23), som samme kveld som terroren skjedde i Paris, delte et innlegg fra en taxitur, via Twitter:

Innlegget til malloy har i skrivende stund fått i underkant av 60 000 «likes», og er blitt re-tvitret over 75 000 ganger.

Selv fnyser Sophie Elise av plagiatbeskyldningene:

- Det er latterlig. Min tekst likner ikke den på noen som helst måte, og nei, jeg har heller ikke lest den. Men jeg kan skrive, og jeg kan formulere meg, sier hun til Dagbladet.

Også lørdag, dagen før hun publiserte taxi-innlegget, delte hun tanker om Paris-terroren på bloggen:

«Jeg følte det var helt umulig å åpne bloggen idag uten å snakke om det som har skjedd i Paris. Jeg oppdaterte nyhetene nesten hele natten.. Dette er ren ondskap. Bildene over tok jeg i 2013 sist gang jeg var i den fantastiske byen. Det føles sikkert litt ekstra tungt nå, fordi så mange i verden har et nært forhold til nettopp Paris, inkludert meg selv».

LES OGSÅ: Sophie Elise fjerner tatoveringen