«Hotel Cæsar»:

Nå kan «Cæsar»-Junis spisestue bli din

I kjølvannet av nedleggelsen selger nå staben unna møblene som er brukt i serien til fansen. 

SPISESTUE: Om du vil sitte rundt spisestuen hvor Juni og resten av familien har sittet gjennom serien er det nå du skal slå til. Foto: Skjermdump fra Finn / TV 2 
SPISESTUE: Om du vil sitte rundt spisestuen hvor Juni og resten av familien har sittet gjennom serien er det nå du skal slå til. Foto: Skjermdump fra Finn / TV 2  Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(Seoghør.no): Det var 31. Mars 2017 nyheten kom om at TV 2 velger å ikke kjøpe flere sesonger av den norske såpeserien «Hotel Cæsar».

I kjølvannet av nyheten, som kom som et sjokk på fansen, velger nå staben og selge unna de kjente og kjære møblene som har blitt brukt i serien gjennom en annonse på finn.no.

Blant sakene som selges, finner vi møbler fra den kjente lobbyen, hotellrommet, Junis (Anette Hoff) toppetasjeleilighet og Evas (Rudy Claes) leilighet.

Saken fortsetter under bildene.

BAREN: Vil du sitte på de samme krakkene som Beate, Pelle og Kåre Krogstad må du kjappe deg før de forsvinner. Foto: TV 2
BAREN: Vil du sitte på de samme krakkene som Beate, Pelle og Kåre Krogstad må du kjappe deg før de forsvinner. Foto: TV 2 Vis mer
KRAKK: «Hotel Cæsars« barkrakker selges for 1900 kroner pr stk. Foto: Skjermdump fra Finn. 
KRAKK: «Hotel Cæsars« barkrakker selges for 1900 kroner pr stk. Foto: Skjermdump fra Finn.  Vis mer

Engasjementet på seriens facebookside er allerede stort, og fansen tagger hverandre for å prøve å få tak i en bit av TV-serien inn i eget hjem.

Pressansvarlig for «Hotel Cæsar», Maria Sandvik, forteller til Seoghør.no at fansen allerede har begynt å ta kontakt for å få tak i et minne.

- Det begynner å komme bra med henvendelser, så jeg tror salget kommer til å gå bra. Nå selger vi unna de mest eksklusive tingene, men vi kommer også til å selge unna andre ikoniske ting fra settet i andre annonser.

Saken fortsetter under bildene.

SITTEGRUPPEN: Vil du sitte i samme sittegruppe som Storm Anker-Hansen og datteren Vilja Mykland er det bare å sende melding til folka på «Hotel Cæsar». Foto: TV 2
SITTEGRUPPEN: Vil du sitte i samme sittegruppe som Storm Anker-Hansen og datteren Vilja Mykland er det bare å sende melding til folka på «Hotel Cæsar». Foto: TV 2 Vis mer
SELGES: Det store bordet selges for 400 kroner, mens stolene og krakkene har andre priser. Foto: Skjermdump fra Finn. 
SELGES: Det store bordet selges for 400 kroner, mens stolene og krakkene har andre priser. Foto: Skjermdump fra Finn.  Vis mer

Maria forteller at det en stor jobb og rydde tre store studioer fulle av ting, men at hun tror det er en god ting å gjøre for fansen.

- Jeg tror det er en liten trøst for fansen å kunne sikre seg noen minner fra settet. Nå har de jo muligheten til å kjøpe spisestua til Juni, effekter fra kjøkkenet hennes, og du kan sitte i de samme stolene som alle har sittet i i baren. Det er jo en kul ting, sier hun til Seoghør.no.

- Hvordan har den siste måneden vært for dere i staben?

- Det er trist for alle oss som jobber her. Vi skulle jo ønske at «Cæsar» kunne fortsette. Vi synes det er en fin serie, og et bra sted å jobbe.

Usikkerhet i høst

Allerede i mars varslet kanalen at de ikke visste hva de skulle gjøre med programmet. Da kom overgangen til TV 2s nettjeneste Sumo som et godt alternativ.

- Siste lineære episode sendes i løpet av desember 2016, deretter vil serien kun vises på TV 2 Sumo, fortalte Haug den gang.

Saken fortsetter under bildet.

STOLTE SKUESPILLERE: Stolte skuespillere på feiring av seriens episode 3000 i april i fjor. Nå går alle en usikker fremtid i møte. Foto: Tor Lindseth / Se og hør
STOLTE SKUESPILLERE: Stolte skuespillere på feiring av seriens episode 3000 i april i fjor. Nå går alle en usikker fremtid i møte. Foto: Tor Lindseth / Se og hør Vis mer

I oktober slapp TV 2 detaljene rundt omstillingen i en pressemelding, etter at VG røpte at «Hotel Cæsar» bare skulle sende en episode i uken, fra og med 2017, tidligere denne uken.

- Vi ser at serien er veldig populær på TV 2 Sumo, mens den over flere år har mistet seere på den lineære visningen. Derfor tar vi sats og satser digitalt etter nyttår, sa Haug.

- Lurer seerne

På sine nesten 20 år på skjermen har «Hotel Cæsar» mang en gang klart å skape overskrifter i norsk presse. Serien er den lengstlevende såpeserien i hele Skandinavia, og har taklet flere kontroversielle tema.

Internt på settet har det også vært flere intriger. VG kunne høsten 2016 melde at skuespillerne hadde korte kontrakter, noe som skapte misnøye blant produksjonen.

BACK IN BUSINESS: Etter jul dukker Toralv Maurstad opp i rollen som Georg Anker-Hansen - 14 år etter at han ga seg i såpeserien. Her er en smakebit på det mystiske comebacket. Video: TV 2 Vis mer

Kilder avisen har snakket med beskriver stemningen som «svært betent, vemodig og bitter».

- Her er det snakk om en arbeidsplass med 120 mennesker, som ikke aner om de har jobb til våren. Det er helt horribelt. Situasjonen er ekstremt uverdig for alle som har jobbet med dette i mange år, sa en opprørt ansatt til avisa.

Handlingen på intrige-hotellet dreier seg ofte rundt det kompliserte forholdet mellom familiene Anker-Hansen og Krogstad, og nå som det blir drastiske kutt i antall episoder, mener ansatte blant annet at seerne blir ført bak lyset ved å få servert langt mindre doser fra såpehotellet.

- Det er en ganske gjengs oppfatning at vi føler vi lurer seerne, sa en kilde til VG.

LES OGSÅ: De ti største skandalene fra «Hotel Cæsar»: Én «hemmelig» scene kunne endret alt i 2001

Hotel Cæsar episode nr.3000 feires med musikal-episode. Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer