Donald Trump:

Nå jages Trumps barn

- Den største heksejakten. I New York er hele familien fritt vilt.

SAMMENSVEISET: Donald Trump har jobbet tett med barna. F.v: Donald Trump Jr., Melania Trump, Donald Trump, Ivanka Trump og Eric Trump. Foto: John Angelillo/UPI/Shutterstock/NTB
SAMMENSVEISET: Donald Trump har jobbet tett med barna. F.v: Donald Trump Jr., Melania Trump, Donald Trump, Ivanka Trump og Eric Trump. Foto: John Angelillo/UPI/Shutterstock/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mandag stilte den tidligere amerikanske presidenten Donald Trump (77) i retten på Manhattan i et sivilt søksmål om bedrageri fra New Yorks justisminister Letitia James.

- Dette er en skandale og svindel. Det er en fortsettelse av den største heksejakten noensinne, uttalte Trump, ifølge Børsen.

- Det har aldri skjedd før at en president har gått av, og så blitt tiltalt, la han til.

Det var i slutten av september at en dommer slo fast at Trump gjorde seg skyldig i bedrageri mens han bygde opp eiendomsimperiet sitt. Barna hans, Donald Trump Jr. (45), Ivanka Trump (41) og Eric Trump (39), er medsaksøkte. De risikerer store beløp om de taper i retten.

STJERNEMØTE: Kathrine Sørland møtte president Donald Trump da hun konkurrerte om å bli Miss Universe i 2004. Slik var det. Video: Nina Hansen. Reporter: Ruben Pedersen. Foto: Geir Hamnes. Faksimile: Se og Hør. Klipp: Ingebjørg Iversen / Se og Hør Vis mer

I retten skal det nå finnes ut hvor mye som skal betales i erstatning. Statsadvokaten ber om 250 millionar dollar, noe som tilsvarer rundt 2,7 milliarder norske kroner.

Løy om verdier

Trumps eiendomsselskap skal ha lurt banker og forsikringsselskap til å tro at eiendommene hans var verdt mer enn de egentlig var. Dette ga ham billigere lån, forsikringer og lavere skatt, skriver NRK.

Dommeren mener at den tidligere amerikanske presidenten har løyet om verdien av eiendelene sine til banker og forsikringsselskaper. Verdien skal ha vært overdrevet med nesten 40 milliarder kroner.

«Justisminister Letitia James krever et permanent forbud mot at Trump og sønnene Donald Jr. og Eric driver virksomhet i New York, og et femårig forbud mot at Trump og bedriften hans Trump Organization driver eiendomsvirksomhet», skriver Børsen og fortsetter:

KRITIKK: Donald Trump får kritikk etter å ha vært med på en «tomahawk chop» under en baseball-kamp i Atlanta. Reporter: Marte Nyløkken Helseth / Dagbladet TV. Vis mer

«Trump risikerer ikke fengselsstraff, men søksmålet kan få dramatiske konsekvenser for forretningsvirksomheten hans, samt imaget han har forsøkt å tegne av seg selv, som en svært suksessfull forretningsmann».

77-åringen kan blant annet ende opp med å måtte gi fra seg kotrollen over Trump Tower og andre kjente eiendommer.

Selv mener Donald Trump at søksmålet er et forsøk på å skade ham i forkant av valgkampen neste år. Rettssaken vil etter planen pågå helt frem til 22. desember. Så spørs det om utfallet blir en julegave på forskudd?

LES OGSÅ: - Har vært et mareritt

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer