- Nå har vi kommet til et metningspunkt

Einar Gelius bønnfaller samfunnet om å la de pårørende få hvile.

DØGNET RUNDT: Mediene har vært teppedekket med oppdateringer om ofre og gjerningsmann døgnet rundt etter de tragiske terrorangrepene som rystet en hel verden 22. juli. Foto: Scanpix
DØGNET RUNDT: Mediene har vært teppedekket med oppdateringer om ofre og gjerningsmann døgnet rundt etter de tragiske terrorangrepene som rystet en hel verden 22. juli. Foto: Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEHER.NO: Etter de tragiske terrorangrepene i regjeringskvartalet og på Utøya 22. juli har de fleste aviser og TV-kanaler nesten utelukkende fokusert på oppdateringer fra katastrofen som rammet Norge. Hele landet har latt seg ryste av den omfattende tragedien, mens mediene i samlet flokk fortsatt fråtser i nyheter om ofre og gjerningsmann.

Utallige støttegrupper har oppstått på Facebook og flere hundretusen har gått i tog for å hedre de mange ofrene. Sorgen har satt et kraftig støkk i hele det norske folk. Samtidig florerer nye detaljer om drapsmannen på nyhetssendinger og avisforsider hver eneste dag.

Tidligere sogneprest Einar Gelius (52) fikk mye kritikk for utgivelsen av sin bok, «Sex i bibelen». Nå uttaler den frittalende 52-åringen seg om katastrofen som har preget Norge den siste uka.

- Vi har kommet til et metningspunkt, sier han til Seher.no.

Gelius understreker at han er rystet over tragedien, men mener det nå er på tide å vende tilbake til normalen.

- Det kommer oppdateringer på dette døgnet rundt, men nå synes jeg familiene må få lov til å sørge i fred, mener han.

Regjeringen besluttet nylig at det skal gjennomføres en offentlig minnesmarkering for ofrene på Utøya og de rammede i regjeringskvartalet. I tillegg får hver av de omkomne 100.000 kroner av Staten til gravferd og minnesamvær. 

Einar Gelius stiller seg kritisk til oppmerksomheten katastrofen får i forhold til andre tragedier.

- Vi skal ikke glemme at mennesker opplever katastrofer hver eneste dag. 600 mennesker tar livet sitt i Norge hvert år, folk dør i bilulykker og andre ulykker. De får jo aldri noe oppmerksomhet. De får ikke noe fakkeltog og ikke noe hjelpeapparat. Dimensjonene blir så store, jeg synes det må være en balanse i dette, sier Gelius.
 
Nå mener han det er viktig å imøtegå grusomhetene. Gelius mener pressen bør ta sin del av ansvaret for akkurat det.

- Det beste nå er forsåvidt å møte gjerningsmannens argumenter med motargumenter. Å gå inn i en dialog, slik det skal være i et demokratisk samfunn. Man kan fortie eller imøtegå. Jeg synes ikke det skal ties ned, men jeg synes pressen skal være varsom med å spre detaljer, sier Einar Gelius til Seher.no.

Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 22555522 eller send sms/mms med kodeord TIPS til 2255.

LES OGSÅ: - Jeg har tillit til dem som passer på meg

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer