EN FRI MANN: Natt til søndag 1. oktober ble O.J. Simpson prøveløslatt fra fengselet i Nevada. Foto: NTB scanpix
EN FRI MANN: Natt til søndag 1. oktober ble O.J. Simpson prøveløslatt fra fengselet i Nevada. Foto: NTB scanpix Vis mer

O.J. Simpson:

Nå har O.J. Simpson sluppet ut av fengsel

Har sonet i ni år.

(Seoghør.no): Den tidligere fotballstjernen O.J. Simpson (70) er blitt løslatt fra fengselet, ifølge nyhetsbyrået Associated Press.

Det var i slutten av juli det ble kjent at Simpson hadde fått innvilget søknaden sin om prøveløslatelse. Ifølge Washington Post kom han til å bli løslatt søndag 1. oktober.

Ifølge Sky News signerte Simpson noen papirer før han forlot Lovelock-fengselet i Nevada natt til søndag.

Det er ikke kjent for Simpson kommer til å slå seg ned etter prøveløslatelsen, men han har tidligere uttalt at han øsnker å flytte til Florida. Den omstridte stjernen har nemlig venner og familie i delstaten.

HENGER UT «BESTEVENNEN» : Rett før O.J. Simpson skulle få svar på om han ville bli prøveløslatt, ble en tilsynelatende privat samtale sendt på direkten på CNN. Video: CNNVis mer Vis mer

Gått glipp av 36 bursdager

Det var i 2008 at Simpson ble funnet skyldig i blant annet væpnet ran og overfall med et dødelig våpen.

I dokumentaren «O.J.: Made In America» framstilles hendelsen som et amatørmessig forsøk av Simpson og en gjeng andre på å stjele tilbake diverse sportssuvenirer fra et hotellrom i Las Vegas. O.J. hevder at disse gjenstandene var stjålet fra ham.

70-åringen ble dømt til en straff på opptil 33 års fengsel, en dom som tidligst ville kunne gi ham prøveløslatelse ni år senere.

LETTET: Her får O.J. Simpson beskjed om at han blir prøveløslatt i oktober. Video: CNN Vis mer

Etter høringen i sommer fikk Simpson altså innvilget prøveløslatelsen etter å ha sonet nettopp ni år bak murene.

Under høringen ga han blant annet klart uttrykk for at han savnet sine fire barn.

- Jeg har gått glipp av 36 bursdager, jeg skulle ønske at dette aldri hadde skjedd. Hvis jeg hadde hatt bedre dømmekraft, så ville jeg aldri ha havnet i denne situasjonen. Jeg tar fullt ansvar, sa Simpson, og framsto som en angrende synder.

KJENTE KARDASHIAN: O.J. Simpson og hans daværende kone Nicole avbildet på ferie sammen med blant andre Kris Jenner, Kourtney og Kim Kardashian på starten av 1990-tallet. Foto: Splash News/ NTB scanpix
KJENTE KARDASHIAN: O.J. Simpson og hans daværende kone Nicole avbildet på ferie sammen med blant andre Kris Jenner, Kourtney og Kim Kardashian på starten av 1990-tallet. Foto: Splash News/ NTB scanpix Vis mer

Tiltalt for drap

På 1990-tallet var Simpson involvert i en av verdens mest berømte rettssaker, som i nyere tid er blitt aktualisert i serier som «O.J.: Made in America» og «The People v. O.J. Simpson».

Den gang sto Simpson tiltalt for å ha drept sin ekskone, Nicole Brown Simpson, og hennes venn, Ronald Goldman. Utfallet av rettssaken, som kom 3. oktober 1995 og frifant Simpson for begge drapene, ble fulgt over hele verden - og skapte store overskrifter.

På tross av at O.J. Simpson ble frikjent av juryen - etter et enestående mediesirkus av en rettssak - tapte han et sivilt søksmål mot familien til Goldman og Nicole Brown i 1997.

O.J. ble erklært ansvarlig for de to drapene, og måtte betale 33,5 millioner dollar i erstatning.

LES OGSÅ: - Han introduserte meg for kokain, prostituerte og sykdom