John Arne og Louise Angelica Riise:

- Nå har John Arne tatt husmorrollen

Rollene har endret seg etter at John Arne Riise la fotballskoene på hylla.

ROLLENE SNUDD: Etter at John Arne la opp som fotballspiller har han fått mye mer tid til å bidra på hjemmebane sammen med kona Louise Angelica. Foto: Andreas Fadum/ Se og Hør
ROLLENE SNUDD: Etter at John Arne la opp som fotballspiller har han fått mye mer tid til å bidra på hjemmebane sammen med kona Louise Angelica. Foto: Andreas Fadum/ Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(Se og Hør): John Arne Riise (37) har hatt en sportskarriere de fleste bare kan drømme om.

Han har spilt for store klubber som Monaco, Roma og Liverpool, og kan skilte med hele 110 landslagskamper for Norge.

LES MER: Se og Hør Extra er i salg nå.
LES MER: Se og Hør Extra er i salg nå. Vis mer

Likevel er det skandalene som ofte har stått i fokus.

Fotballstjernen har tatt et oppgjør med sin turbulente historie i selvbiografien «Fordeler og ulemper ved å være John Arne Riise».

Der forteller han sin versjon av hendelsene som har ført til store overskrifter.

- Jeg har levd i et konstant mediesirkus, og vet at ting jeg sier og gjør blir skrevet om. Jeg har vært gjennom det før, men med boka kom alt på en gang, forteller John Arne til Se og Hør i forbindelse med TVNorge-serien «71° nord - kjendis».

Tøff tid

- Jeg delte mye jeg egentlig ikke hadde lyst til, fordi jeg ville at boken skulle bli ærlig og åpen, innrømmer John Arne.

Han angrer på mye, blant annet den mye omtalte slåsskampen med den daværende landslagskameraten John Carew (38).

Riise hadde forberedt sine nærmeste på en intens periode etter boklanseringen.

- Jeg visste at det ville bli trøkk, og måtte ha tillatelse og støtte fra de hjemme, forteller han.

Kona Louise Angelica (27) er stolt av at ektemannen våger å dele sin historie.

- Jeg tror mange får et nytt inntrykk av John Arne. Det er helt klart noen såre temaer, men jeg har hele tiden vært veldig klar over fortiden hans, forteller hun til Se og Hør.

TÅREVÅT AVSKJED: I «Bloggerne»-episoden skal John Arne Riise ta avskjed med kjæresten sin. Da tar følelsene overhånd. Video: TV 2 / Mastiff Vis mer

Kontroll på hjemmebane

John Arnes karriere har styrt ekteparets liv siden de først ble et par. De har flyttet mellom London, Oslo og India, før de flyttet til Riises hjemby Ålesund i 2016.

Etter at 38-åringen la fotballskoene på hylla i fjor, så er det kona Louise Angelica som er arbeidsjernet i familien. Hun er travelt opptatt med driften av sin egen interiørbutikk Savai Design, som hun driver sammen med svigerinnen Lena Riise.

- Rollene er snudd på hodet. Jeg er tidlig på jobb, og kommer hjem sent om kvelden. John Arne har tatt husmor-rollen og må vaske klær, støvsuge, lufte hundene og kanskje lage mat til jeg kommer hjem, forteller Louise Angelica.

Gir tilbake

Den tidligere Liverpool-proffen liker den nye tilværelsen, som han kombinerer med jobb som fotballagent:

- Jeg har kommet til det stadiet, der jeg må gi tilbake. Nå som fotballen er over, er det Louises tur til å være i fokus.

Men under innspillingen av kjendisversjonen av «71° nord», måtte han reise fra kona igjen. Underveis fikk han testet både fysisk og psykisk styrke.

- Jeg ble med for å teste egne grenser, og se hvor sterk jeg er. Jeg ble overrasket over hvor mye kroppen faktisk tåler, sier han.

Utsetter barneplaner

Det er snart fire år siden John Arne og Louise Angelica giftet de seg i Nordberg kirke i Oslo. De har vært åpne om at de ønsker seg barn sammen.

John Arne, som har tre barn fra før, skriver i boken at han hadde bestemt seg for å sterilisere seg da han møtte Louise.

Planene endret seg imidlertid da han forelsket seg i den ti år yngre skjønnheten. Babydrømmen lar vente på seg, og enn så lenge er familieplanene lagt på is.

- Vi tar det litt som det kommer. Jeg tenker at den tiden kommer når det passer seg, forteller Louise Angelica Riise til Se og Hør.

I forbindelse med lansering av ny "Bloggerne"-sesong, intervjues Louise Angelica og John Arne Riise om barn. Vis mer

LES OGSÅ: Riise fikk sjokk da Kardashian-regningen kom på bordet

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer