LYKKELIG FORELSKET: I sommer giftet skuespiller Lena Endre seg for fjerde gang, denne gangen med kunstner Martin Wickström. Her er paret avbildet sammen på Polar Music Prize i 2015. Foto: Karin Törnblom / IBL Bildbyrå/ NTB Scanpix
LYKKELIG FORELSKET: I sommer giftet skuespiller Lena Endre seg for fjerde gang, denne gangen med kunstner Martin Wickström. Her er paret avbildet sammen på Polar Music Prize i 2015. Foto: Karin Törnblom / IBL Bildbyrå/ NTB ScanpixVis mer

- Nå har jeg truffet verdens beste mann

Den «Frikjent»-aktuelle skuespilleren Lena Endre letter på sløret om sitt fjerde ekteskap.

SEOGHØR.NO: Da sesong to av dramasuksessen «Frikjent» hadde premiere på TV 2 torsdag 27. oktober, var det over 600 000 nordmenn som benket seg foran skjermen.

Den svenske skuespilleren Lena Endre (61) spiller en sentral rolle i serien, og kan glede seg over den gode mottakelsen.

Også i privatlivet har Endre fått inn en fulltreffer nylig. I sommer giftet hun seg med kunstneren Martin Wickström (59) på stranden i Cannes.

Dette er «Frikjent»-stjernens fjerde ekteskap, og 61-åringen er sikker på at det vil vare livet ut denne gangen.

- This is it. Det blir ikke flere ganger. Nå har jeg truffet verdens beste mann, og det går aldri over, understreker Endre overfor Dagbladet Magasinet.

Saken fortsetter under bildet.

TV-AKTUELL: Denne høsten er Lena Endre tilbake i sesong to av «Frikjent» på TV 2. Her er hun i en scvene fra første sesong sammen med Ingar Helge Gimle. Foto: TV 2
TV-AKTUELL: Denne høsten er Lena Endre tilbake i sesong to av «Frikjent» på TV 2. Her er hun i en scvene fra første sesong sammen med Ingar Helge Gimle. Foto: TV 2 Vis mer

- Ikke så ille som det høres ut

De siste årene har den populære skuespilleren spilt i en rekke filmer og TV-serier, i tillegg til å stå på scenen på Dramatiska Teatern i Stockholm.

Her i Norge er hun spesielt kjent fra krimseriene «Wallander» og «Millennium» i tillegg til «Frikjent», og fra den prisvinnende spillefilmen «Limbo».

Hun forteller til Dagbladet Magasinet at ektemannen i likhet med henne selv er arbeidsnarkoman. Da barna Roseanna (26) og Edvin (22) var små, tilbrakte de mye av oppveksten bak kulissene på Dramaten. 

Faren til Lenas to barn, skuespiller Thomas Hanzon (54), ble hun aldri gift med. Men to ganger før hun ble mor og én gang etterpå har hun vært gift - før hun møtte sin nåværende ektemann.

- Men altså, det er ikke så ille som det høres ut. Jeg har giftet meg med de fleste jeg har blitt forelsket i. Hadde det ikke vært for at barnas far aldri fridde til meg, hadde jeg vært gift for femte gang også, sier hun i avisintervjuet.

Saken fortsetter under bildet.

I CANNES: Lena Endre avbildet under filmfestivalen i Cannes i mai 2000. Der promoterte hun filmen «Faithless» sammen med regissør Liv Ullmann, eksen Thomas Hanzon (t.v.) og sin fremtidige «Wallander»-kollega Krister Henriksson.  Foto: AP/ NTB Scanpix
I CANNES: Lena Endre avbildet under filmfestivalen i Cannes i mai 2000. Der promoterte hun filmen «Faithless» sammen med regissør Liv Ullmann, eksen Thomas Hanzon (t.v.) og sin fremtidige «Wallander»-kollega Krister Henriksson. Foto: AP/ NTB Scanpix Vis mer

Skilt for fire år siden

I starten av juni 2000 giftet Lena Endre seg med filmskaper og komponist Richard Hobert (64).

De to gikk hvert til sitt høsten 2011, men det var først på sensommeren året etter at paret fullførte skilsmissen.

- Vi har blitt enige om å levere en felles søknad om skilsmisse som vi på grunn av ulike bostedsfylker skriver under hver for oss. Vi er også blitt enige om at vi ikke kommer til å gi ytterligere kommentarer, skrev skuespilleren i en tekstmelding til Aftonbladet den gang.

Etter bruddet med Hobert var Lena Endre aktuell i Hollywood-filmen «The Master» (2012), der Joaquin Phoenix (42) hadde hovedrollen.

Og i mai 2013 var Endre på plass under filmfestivalen i Cannes. Der fortalte hun i et intervju med Ingeborg Heldal, som dekket filmfestivalen for Seoghør.no, at hun hadde vært fristet til å prøve Botox.

- Ja, det er klart jeg har blitt fristet. Men jeg kommer aldri til å prøve det. Jeg tror man blir en dårligere skuespiller av å bruke Botox, fortalte hun til Heldal den gang.

LES OGSÅ: «Stjernekamp»-Nicoline måtte utsette bryllupet