Jorun Stiansen:

- Nå har jeg ladet i ni år!

Jorun Stiansen er ikke redd for å gå på samme «smellen» igjen.

«SKAL VI DANSE»-AKTUELL: Jorun Stiansen er tilbake etter mange år borte fra rampelyset. Nå skal hun delta i årets «Skal vi danse». Foto: Tor Lindseth
«SKAL VI DANSE»-AKTUELL: Jorun Stiansen er tilbake etter mange år borte fra rampelyset. Nå skal hun delta i årets «Skal vi danse». Foto: Tor Lindseth Vis mer
Publisert

(Seoghør.no): Tirsdag denne uken avslørte TV 2 årets deltakere av kanalens populære dansekonkurranse «Skal vi danse», hvor landets kjendiser har konkurrert i selskapsdans gjennom flere sesonger.

Sammen med blant andre Anna Rasmussen (21), Trude Drevland (70) og «Skam»-Yousef (19), er Jorun Stiansen (33) en av flere som skal konkurrere om å bli Norges flinkeste kjendis i selskapsdans.

KLARE FOR «SKAL VI DANSE»: (Bak f.v.): Erik Follestad, Anna Rasmussen, Ida Gran-Jansen, Trude Drevland, Erlend Elias, Tommy Steine. (Foran f.v): Grunde Myhrer, Helene Olafsen, Geir Schau, Jorun Stiansen, Cengiz Al, Hedda Kise. Foto: Thor Lindseth
KLARE FOR «SKAL VI DANSE»: (Bak f.v.): Erik Follestad, Anna Rasmussen, Ida Gran-Jansen, Trude Drevland, Erlend Elias, Tommy Steine. (Foran f.v): Grunde Myhrer, Helene Olafsen, Geir Schau, Jorun Stiansen, Cengiz Al, Hedda Kise. Foto: Thor Lindseth Vis mer

2. september smeller startskuddet, og deltakerne er allerede i gang med treningen.

- Det er dritgøy! Jeg storkoser meg og lærer noe nytt hele tiden, sier den sprudlende Jorun Stiansen over telefonen til Seoghør.no

Forsvant

Kort tid etter at Jorun stakk av med «Idol»-seieren i 2005, som ble sett av 1 475 000 seere og gikk inn i historien som det mest sette underholdningsprogrammet i TV 2s historie, ble det brått stille fra den populære sangstjernen.

GIKK PÅ VEGGEN: I 2009 gikk Jorun Stiansen på en smell og trakk seg fra rampelyset. Nå er hun tilbake i årets «Skal vi danse». Foto: Tor Lindseth.
GIKK PÅ VEGGEN: I 2009 gikk Jorun Stiansen på en smell og trakk seg fra rampelyset. Nå er hun tilbake i årets «Skal vi danse». Foto: Tor Lindseth. Vis mer

- Jeg var 21 år da jeg var med i «Idol», og det har aldri vært større trøkk noen gang fra media sin side på et underholdningsprogram, det var nytt for alle. Så da jeg vant «Idol», og fram til 2009, prøvde jeg meg litt, men så kjente jeg at jeg måtte finne tilbake til Jorun, fortalte Stiansen da Seoghør.no møtte henne på lanseringen tidligere denne uken.

Omtrent på dagen bestemte Jorun seg for å reise tilbake til Vennesla. Hun måtte finne tilbake til den personen Norge stemte på.

- Jeg savnet venner, familie og gode trygge rutiner som jeg er så glad i, forteller hun.

Forlovet seg

Kort tid etter «Idol»-vinneren forlot rampelyset møtte hun mannen i sitt liv og livet begynte å falle mer på plass.

I slutten av 2009 kapret den profesjonelle wakeboarderen Egil Furre hjertet til Jorun, og i 2013 gikk han ned på kne.

FORLOVEDEN: I 2013 gikk wakeboardproff Egil Furre ned på kne og fridde til Jorun Stiansen. Foto: Rune Løyning
FORLOVEDEN: I 2013 gikk wakeboardproff Egil Furre ned på kne og fridde til Jorun Stiansen. Foto: Rune Løyning Vis mer

- Det var selvfølgelig veldig hyggelig at han fridde, og jeg sa selvfølgelig ja. Men vi har det veldig fint som vi har det nå. Vi lever i nuet og vi har ingen planer om å gifte oss ennå, avslører 33-åringen til Seoghør.no.

At Jorun nå skal entre parketten med sensuell dans og sexy antrekk har ikke forloveden noe imot.

- Han syntes det er kjempegøy og mener det er stor stas at jeg skal være med. Han har ringt rundt til venner og bekjente med oppfordring til å stemme, ler den blide 33-åringen.

- Det er veldig gøy at han er så gira på mine vegne, legger hun til.

- Mest givende jeg har gjort

I perioden etter «Idol» fikk Stiansen seg jobb som daglig leder i skobutikken DNA i Kristiansand. Skointeressert som hun er elsket hun jobben, og syntes det var spennende å møte mennesker i en slik sammenheng igjen.

Like etter fikk hun jobb i ungdomssatsinga «Moonlight allaktivitetshus» i Vennesla med mål om å gi ungdom et bedre kulturtilbud.

Der hadde hun sin egen sang- og treningsgruppe som ungdom kunne benytte seg gratis av, og sammen reiste de på flere turer sammen.

Saken fortsetter under bildet:

VANT IDOL: Her vinner Jorun Stiansen Idol i 2005. Foto: NTB Scanpix
VANT IDOL: Her vinner Jorun Stiansen Idol i 2005. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- I jobbsammenheng har dette vært noe av det mest givende og meningsfylte jeg har gjort, forteller hun og legger til:

- Det var med stor ydmykhet jeg begynte i den jobben, og har stortrivdes.

Sammen med kjæresten, som har drevet med wakeboard i Norge i 20 år, startet duoen opp Furrebanen wakeboardpark hvor de blant annet har arrangert Norgesmesterskap. Der har Jorun også sin egen kiosk «Joruns kiosk» og «Svigemors vaffelbu».

Nå er hun tilbake i rampelyset, og har aldri følt seg mer klar.

Saken fortsetter under bildet:

RÅDHUSPLASSEN: Jorun Stiansen opptrer på Rådhusplassen i Oslo i 2008. Foto: NTB Scanpix
RÅDHUSPLASSEN: Jorun Stiansen opptrer på Rådhusplassen i Oslo i 2008. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Ikke redd for å gå på en smell

Selv om søkelyset ble for mye for Jorun i 2009, er hun ikke redd for at det samme skal skje igjen. Selv mener hun at alderen er nøkkelen til at hun vil klare det denne gangen.

- Det handler jo mye om livserfaring. De årene fra 20 år til 30 år har mye å si. Jeg har lært masse nytt og det har på en måte vært en naturlig prosess, forklarer hun og legger til at hun har hatt lyst helt siden hun ga seg i 2009 - men at hun ikke følte seg 100 % klar før nå.

Er dette comebacket ditt?

- Jeg håper det er det. Jeg har lenge hatt en ønske om å gjøre dette, så det er på en måte en drøm som har kommet i oppfyllelse, sier en veldig spent Jorun.

- Jeg har liggi og ladet i ni år! Og er dritklar, roper hun entusiastisk.

Video originally published on dagbladet.no/dbtv.no on 08.01.2013 GIKK PÅ EN SMELL: Jorun Stiansen gikk på en smell etter å ha vunnet «Idol» i 2005. Tone Damli Aaberge, som hun møtte i finalen, visste ingenting. Video: Jan Thomas Holmlund Vis mer

LES OGSÅ: Slik sjekket «Skam»-stjernen opp kjæresten

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer