Nå har han gjort opp for seg

«Prøvetiden er over!!! Takk gud!!!!», skriver Chris Brown på sosiale medier - seks år etter Rihanna-slagene.

GIKK VERDEN RUNDT: Sjokkbildene av Rihanna, tatt i februar 2009, fikk folk til å rase mot Chris Brown. Han ble idømt samfunnstjeneste og terapi, og er i dag en fri mann. Foto: Stella Pictures
GIKK VERDEN RUNDT: Sjokkbildene av Rihanna, tatt i februar 2009, fikk folk til å rase mot Chris Brown. Han ble idømt samfunnstjeneste og terapi, og er i dag en fri mann. Foto: Stella Pictures Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: Ingen glemmer bildet av popstjernen Rihannas (27) mørbankede ansikt etter Grammy-utdelingen i 2009. Aller minst Chris Brown (25).

Men nå kan han slippe jubelen løs - for denne uken avgjorde retten at han er en fri mann.

«Prøvetiden er over!!! Takk gud!!!!», skrev Chris Brown på Twitter fredag, et døgn etter at han ba fansen be for at dette skulle bli hans siste dag i retten.

Kom seg aldri til Grammy-utdelingen

Det var i februar 2009 at det daværende kjæresteparet ladet opp til Grammy-utdelingen med førfest på eksklusive The Beverly Hilton Hotel i Los Angeles. Men stemningene de to i mellom var alt annet enn god, og paret kom seg aldri til selve prisutdelingen.

OPP OG NED: Rihanna og Chris Browns forhold og vennskap har ikke alltid vært en dans på roser, men ifølge pop-prinsessen kommer de to alltid til å ha et spesielt bånd seg i mellom. Dette bildet delte popstjernen på sosiale medier i 2013. Foto: Instagram
OPP OG NED: Rihanna og Chris Browns forhold og vennskap har ikke alltid vært en dans på roser, men ifølge pop-prinsessen kommer de to alltid til å ha et spesielt bånd seg i mellom. Dette bildet delte popstjernen på sosiale medier i 2013. Foto: Instagram Vis mer

I stedet endte Rihanna opp på Cedars Sinai Medical Center i Los Angeles med omfattende skader i ansiktet og på armene.

«Blant annet skal popstjernen ha hatt en blodig nese, sprukket leppe og store slagskader på hver side av hodet», skrev nettstedet TMZ da nyheten ble kjent.

Kilder fra politiet omtalte bildene av Rihanna som «grusomme»:

- Det så ut som om hun vokste djevelhorn, sa et øyenvitne om de to kulene popstjernen fikk på siden av ansiktet. I tillegg til slagskadene, skal popstjernen også ha fått bitemerker både i ansiktet og på armene.

Fant tilbake til hverandre

Chris Brown fikk gå fri mot en kausjon på rundt 350 000 kroner, men ble senere idømt samfunnstjeneste og terapi.

I 2012 begynte ryktene å versere om at eksene hadde funnet tilbake til hverandre, til tross for at han bare tre år før hadde gått løs på henne - og sjokket var stort da Rihanna kysset eksen foran tusenvis av TV-seere - og hans daværende kjæreste Karrueche Tran (26) - under MTV Music Awards den samme høsten.

GRÅTKVALT: Rihanna åpnet seg opp overfor talkshow-vertinnen Oprah august 2012, og fortalte om den skjebnesvangre kvelden da hun mistet sin beste venn. Foto: OWN/PLANET PHOTOS
GRÅTKVALT: Rihanna åpnet seg opp overfor talkshow-vertinnen Oprah august 2012, og fortalte om den skjebnesvangre kvelden da hun mistet sin beste venn. Foto: OWN/PLANET PHOTOS Vis mer

I et intervju med talkshow-dronningen Oprah kort tid senere fortalte Rihanna at Chris Brown alltid vil ha en spesiell plass i hjertet hennes:

- Han var min livs kjærlighet, og jeg elsker ham fremdeles. Men han er i et annet forhold nå. Vi er veldig, veldig nære venner, og jobber med å gjenoppbygge tilliten mellom oss, og det er det. Vi elsker hverandre, og sannsynligvis kommer vi til å gjøre det resten av livet, fortalte Rihanna åpenhjertig til Oprah, som forsvarer slagene fra ekskjæresten med at det var et rop om hjelp.

FORSTÅTT ALVORET: Ifølge tearpauten sin har Chris Brown brukt det han har lært på å kontrollere impulsene sine, og akseptert at han må ta ansvar for sine handlinger. Foto: Stella Pictures
FORSTÅTT ALVORET: Ifølge tearpauten sin har Chris Brown brukt det han har lært på å kontrollere impulsene sine, og akseptert at han må ta ansvar for sine handlinger. Foto: Stella Pictures Vis mer

Glad for å ha gjort opp for seg

Enda et bevis for at «Man Down»-stjernen har tilgitt sin voldelige ekskjæresten kan man høre på albumet «Unapologetic», sluppet i november 2012. Der synger nemlig Rihanna og Brown sammen på låten «Nobody's business»:

«You'll always be mine, sing it to the world
Always be my boy, always be my girl
Nobody's business, ain't nobody's business
Ain't nobody's business, ain't nobody's business
But mine and my baby»

People skriver at Chris Brown har brukt 1000 timer på samfunnstjeneste, og ifølge rettspapirer nettstedet har fått tak i sier 25-åringen at han setter pris på «at han har fått muligheten til å gjøre opp for seg, og at han har jobbet med å bli en bedre person og en bedre borger».

Ifølge en rapport Browns terapaut har lagt frem har rapperen «forholdt seg edru under hele prosessen, og har brukt det han har lært i terapien på å kontrollere sine impulser og reaksjoner. Han har akseptert at han må ta ansvar for sine handlinger, og har fått økt empati og bedre forståelse av seg selv».

LES OGSÅ: Chris Brown ble pappa

 

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer