Leif Einar Lothe:

Nå har han fått svar etter kreftbehandlingen

Slik gikk Lothepus' første legekontroll.

GLADNYHET: Leif Einar Lothe (49) har de siste månedene blitt behandlet for strupekreft. Torsdag formiddag var han på sin første kontroll etter å ha avsluttet strålebehandlingen i desember. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
GLADNYHET: Leif Einar Lothe (49) har de siste månedene blitt behandlet for strupekreft. Torsdag formiddag var han på sin første kontroll etter å ha avsluttet strålebehandlingen i desember. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer
Publisert

Torsdag kveld var en rekke kjente personligheter samlet i Oslo sentrum for premierefest av «Fire stjerners middag». En av dem som skal vise fram sine kokkeferdigheter - eventuelt mangelen på det - er «Hardangers store sønn», Leif Einar «Lothepus» Lothe (49).

- Jaaa, eg forstår ikkje heilt kva eg drive på med, sier Lothe til Se og Hør med referanse til egen deltakelse.

For skytebasen er kanskje mest kjent for alt annet enn å stå over grytene. Når programmet får sin premiere førstkommende mandag, er han likevel en av mange som har tatt utfordringen på strak arm.

- Selvfølgelig lagde jeg mat! Vi var hjemme i huset mitt i Hardanger. Det ble smalahove.

- Og det gikk greit?

- Greit og greit ... de fikk nå mat, så da får de bare holde kjeften sin. Det er godt nok det, sier han og ler.

- Fint

Lothe var altså en av flere som torsdag var til stede for å feire den kommende sesongen av «Fire stjerners middag». I motsetning til de fleste andre gjestene, hadde 49-åringen kanskje en ekstra god grunn til å løfte et glass eller to nettopp i kveld.

I oktober fikk han utført et inngrep i halsen for å forhindre utvikling av strupekreft, og i en kort periode etterpå var «Farmen kjendis»-vinneren uten stemme. Det skulle seinere vise seg at prognosene var verre enn først antatt, og det ble etter hvert oppdaget at han faktisk hadde strupekreft.

BLI MED: Leif Einar «Lothepus» Lothe må i disse dager gjennomgå fem ukentlige strålebehandlinger ved Haukeland sykehus. Slik foregår de. Reporter: Linn-Christin Marthinussen. Video: Jonas Scheie Hammer Vis mer

I desember avsluttet han sin siste strålebehandling på Haukeland Bergen, og i dag hadde Lothe sin første kontroll som fortalte hvorvidt behandlingen har fungert eller ei.

- Det går helt fint med meg. Jeg var på rutinesjekk i dag faktisk, og de sa at det så utrolig fint ut.

- Gratulerer! Det må jo føles veldig bra?

- Ja ja, det er fint, svarer en ordknapp Lothe, og smiler.

Tilbake til jobb

Lothe, som eier flere foretak, og som driver med alt fra anleggsarbeid til gründervirksomhet, ser nå fram til å komme tilbake i jobb. Han har blant annet gitt ut egen musikk, kondomer, gensere og annen merch de siste to åra, en virksomhet som har eksplodert etter realitydeltakelsen i «Farmen kjendis».

ODDA: Leif Einar «Lothepus» Lothe møter oss hjemme i sitt hus i Odda, der han strikker og forteller om livet. Video: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer

I tillegg eier han Nå Maskin AS, et selskap som driver med sprenging, maskinutleie og andre byggeprosjekter. Totalt er han involvert i seks selskaper, samt at han investerer i eiendom i både Odda og Bergen på si.

Videre planer og mål for framtida, er han tilbakeholden med. Helt siden diagnosen kom, har 49-åringen derimot holdt seg unna røyken. Det har han planer om å fortsette med.

- Nå har jeg ikke tatt en røyk på tre måneder, og mitt forsett for 2019 er å holde meg unna. Det er over for godt nå, sa han til Se og Hør desember.

LES OGSÅ: - Sjokkbeskjeden knuste meg

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer