Bill Cosby:

Nå har dommen falt

Den tidligere komikeren og TV-profilen er dømt til mellom tre og ti år i fengsel.

FENGSELSSTRAFF: Bill Cosby dømmes til mellom tre og ti år i fengsel. Foto: NTB Scanpix
FENGSELSSTRAFF: Bill Cosby dømmes til mellom tre og ti år i fengsel. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I april ble det kjent at den kjente tidligere komikeren og TV-profilen Bill Cosby (81) ble funnet skyldig for å ha dopet ned og misbrukt en kvinne.

Siden mandag klokken 15.00 norsk tid har straffeutmålingen blitt diskutert i Montgomery County tinghus i Pennsylvania. Klokken 20.15 i dag falt den endelige dommen mot 81-åringen, som flere har ventet på.

Ifølge CNN har Cosbys endelige dom falt på mellom tre og ti år i fengsel for seksuelle overgrep.

- Dette var en alvorlig forbrytelse. Herr Cosby, alt dette har slått tilbake på deg. Dagen er kommet, tiden er kommet, sa dommer Steven O'Neill da han leste opp dommen.

Registrert sexforbryter

Tirsdag ettermiddag avgjorde også dommeren at Cosby vil havne på sexforbryter-listen i landet, etter å ha fastslått at 81-åringen er en «seksuelt voldelig overgriper».

Det meldte Daily Mail.

Dette betyr at Cosby må gjennomgå rådgivning ut livet, og rapportere kvartalsvis til myndighetene. Navnet hans vil bli vist på et kriminelt register som sendes ut til naboer, skoler og ofre.

Aktoratet la mandag ned påstand om fengselsstraff på mellom fem og ti år. Cosby har ikke vist anger og det er fare for at han kan begå nye overgrep, har påtalemyndigheten argumentert.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer