- Nå har dette blitt helt akseptert

Geir Hamnes hevder Frøken Norge-konkurransen knapt er til å kjenne igjen 25 år etter at han arrangerte sin første misse-konkurranse. Se bilder av årets finalister her!

<strong>KLARE FOR JUBILEUMSSHOW:</strong> Missegeneral arrangerer til helgen sin 25. Frøken Norge-finale. Her er han sammen med årets finalister og sønnen Daniel Hamnes, som fra neste år tar over hovedansvaret for konkurransen. Foto: Sølve Hindhamar, Seher.no
KLARE FOR JUBILEUMSSHOW: Missegeneral arrangerer til helgen sin 25. Frøken Norge-finale. Her er han sammen med årets finalister og sønnen Daniel Hamnes, som fra neste år tar over hovedansvaret for konkurransen. Foto: Sølve Hindhamar, Seher.no Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Se bilder av årets finalejenter nederst i artikkelen!

SEHER.NO:  Frøken Norge-arrangør Geir Hamnes har blitt kjent som «missegeneral» over hele landet, etter å ha arrangert modellkonkurransen siden 1986.

Onsdag presenterte han sammen med sønnen Daniel Hamnes årets finalister i Oslo, før de reiser opp til Storefjell for å arrangere jubileumsshowet, som nok en gang skal finne den norske representanten til den internasjonale Miss World-konkurransen.

Ble utsatt for sabotasje

Til Seher.no hevder Geir Hamnes at missekonkurransen har endret seg enormt siden han startet opp.

- Den største forskjellen er vel at nå er dette helt aksepter. Det første året ble vi utsatt for sabotasje under finalen på Sjølyst, da motstandere la stinkbomber i ventilasjonssystemet. Dagsrevyen var der og laget reportasje, men nevnte ikke noe om selve finalen, sier han.

- Mona Grudt var veiskille
I tillegg til Miss World har Frøken Norge-finalen i flere også valgt ut Norges deltaker til Miss Universe.

Geir - som fra neste år overlater hovedansvaret for arrangementet til sønnen - hevder at Mona Grudts seier i den internasjonale finalen i 1990 var med på å gjøre konkurransen stueren i folks øyne.

- Den seieren var et viktig vannskille. I tillegg har Kathrine Sørland i kraft av den personen hun er, betydd mye. De siste årene har også ny teknologi gjort det enklere å få folk til å melde seg på konkurransen.

I år skal det imidlertid ikke kåres en Miss Universe-kandidat i Frøken Norge-finalen, fordi arrangøren ifølge Frøken Norges-konkurransens nettsider har jobbet med å få finalen på TV igjen. I år sendes finalen på nettverket TV8 og andre lokale TV-kanaler.

Men avtalen kom i stand for sent til å rekke påmeldingsfristen til de internasjonale Miss Universe-arrangørene.

Ukjent fremtid
Hverken Geir eller Daniel Hamnes tør imidlertid å spå om hvordan konkurransen vil se ut om 25 år.

- Vi jobber ut fra et fem års perspektiv, og det er vanskelig bare å se så langt frem, fordi det skjer så mye nytt hele tiden. Men nå som finalen er tilbake på TV, ser vi veldig optimistisk på fremtiden, sier Daniel Hamnes til Seher.no.

Se bilder av årets finalejenter nederst i artikkelen!


Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 22555522 eller send sms/mms med kodeord TIPS til 2255.

LES OGSÅ: Frøken Norge ble mamma

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer