Alicia Silverstone og Christopher Jarecki:

Nå har de søkt om skilsmisse

Skilles etter 13 år som ektepar.

SØKT OM SKILSMISSE: Etter at det ble kjent i februar at Alicia Silverstone og Christopher Jarecki har valgt å gå fra hverandre, tok duoen steget videre fredag og søkte om skilsmisse. Foto: NTB Scanpix
SØKT OM SKILSMISSE: Etter at det ble kjent i februar at Alicia Silverstone og Christopher Jarecki har valgt å gå fra hverandre, tok duoen steget videre fredag og søkte om skilsmisse. Foto: NTB Scanpix Vis mer

I februar ble det kjent at filmstjernen Alicia Silverstone (41), kjent fra blant annet «Clueless», og ektemannen Christopher Jarecki (41) hadde gått fra hverandre, etter 13 år som mann og kone.

Ifølge People har duoen nå tatt steget videre og søkt om en skilsmisse.

Duoen skal ha troppet opp til retten fredag, skriver nettstedet.

- De vil fortsatt elske og respektere hverandre og forbli gode venner, men har i fellesskap bestemt seg for å separere seg etter å ha vært sammen i 20 år. De har en sønn sammen som de vil ha delt omsorg for, uttalte Silvestones talsperson til nettstedet i februar da bruddet ble kjent.

Sammen i 20 år

Alicia og Christopher har vært et par de siste 20 årene. I 2005 giftet de seg barbent i Lake Taho i California, og seks år senere fikk de sønnen Bear Blue Jarecki (6).

I et tidligere intervju med People uttalte Alicia at bryllupet var det største som hadde skjedd henne.

- Det var så vanskelig å ikke kysse ham under seremonien. Jeg ble gal! Så kysset på slutten var helt fantastisk, sa hun den gang.

Det var året før bryllupet Christopher gikk ned på kne for Alicia. Det røpet hun til People, og uttalte at det var det vakreste frieriet hun kunne bedt om.

SLUTT: Etter 20 år som par og 13 år som mann og kone har nå Alicia Silverstone og Christopher Jarecki søkt om skilsmisse. Foto: NTB Scanpix
SLUTT: Etter 20 år som par og 13 år som mann og kone har nå Alicia Silverstone og Christopher Jarecki søkt om skilsmisse. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Alternativ oppdragelse

Skuespilleren har tidligere fått mye oppmerksomhet for sin noe uvanlige oppdragelse av sønnen.

I 2014 lanserte hun sin egen bok, med tittelen «The Kind Mama: A Simple Guide To Supercharged Fertility, A Radiant Pregnancy, A Sweeter Birth, And A Healthier, More Beautiful Beginning».

I boka gir ettbarnsmoren sine råd for å oppnå alt fra optimal fertilitet og en perfekt graviditet, til en lettere fødsel og et sunnere liv for småbarn.

Men «The Kind Mama» fikk hard medfart, ifølge RadarOnline.

KJENT FRA: Alicia Silverstone (i midten) er best kjent fra filmen og TV-serien «Clueless». Her avbildet med medspillerne Stacey Dash (t.v) og Brittany Murphy. Foto: TVNorge
KJENT FRA: Alicia Silverstone (i midten) er best kjent fra filmen og TV-serien «Clueless». Her avbildet med medspillerne Stacey Dash (t.v) og Brittany Murphy. Foto: TVNorge Vis mer

- Gjør kvinner infertile

Årsaken til at leserne slaktet boken, skal være at den kommer med råd som ikke er basert på forskning eller andre vitenskapelige bevis. Blant «Batman & Robin»-stjernens oppsiktsvekkende påstander er den at tamponger kan gjøre kvinner infertile, slik at de ikke kan få barn.

Hun hevder i boka at tamponger kan inneholde blant annet rester av plantevernmiddel fra ikke-økologisk bomull og hormonforstyrrende stoffer fra «dufter».

Silverstone har også delt sitt kritiske syn på å vaksinere sønnen sin.

41-åringen, som er veganer, har også tidligere forsøkt å gi likesinnede alternativ hjelp. I fjor skrev hun på bloggen sin «The Kind Life» at hun ville hjelpe ammende veganermødre med å få tak i brystmelk.

LES OGSÅ: Bloggeren med bildeblemme: - Det er ikke det du tror det er