Se og Hør erfarer:

Nå har «Bamsegutt» brukt av millionene

Ryktene i den lille bygda har svirret en stund. Etter det Se og Hør erfarer, skal han og familien nå ha slått rot i kommunen.

HJEMME: Nå har «Bamsegutt» kjøpt seg hus .Foto: Nina Hansen / Dagabladet
HJEMME: Nå har «Bamsegutt» kjøpt seg hus .Foto: Nina Hansen / Dagabladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Høsten 2023 dukket TV-serien «Ingen elsker Bamsegutt» opp i nettspilleren på NRK. I serien på fire episoder, tok programleder Tore Strømøy (63) fatt i en sak som trolig endte litt annerledes enn det han først hadde sett for seg.

Allerede i første episode fikk man se at Strømøy var litt skeptisk til mannen som sendte han melding etter melding - som alle bar preg av det samme budskapet.

Han og familien satt fast i Filippinene. Det eneste de ville, var å komme hjem til Norge - men opplevde at de offentlige instansene ikke var i stand til å hjelpe ham.

Det tok ikke lang tid før serien traff en nerve hos den norske befolkningen - for allerede etter at den første episoden rullet over skjermene, ble det opprettet en Spleis for å hjelpe «Bamsegutt» og familien med å dekke kostnadene med å komme seg hjem til Norge.

Tore Strømøy bryter tausheten etter den tøffe tiden. Video: Se og Hør. Vis mer

Spleisen ble dog satt på vent kort tid senere. Da kom det nemlig frem at «Bamsegutt» hadde en sedelighetsdom mot seg, som NRK valgte å ikke opplyse om i TV-serien.

Det førte til massive reaksjoner, og skapte sinne i mange kommentarfelt. NRK ble også kalt inn på teppet i «Debatten», hvor flere stilte kritiske spørsmål til valget om å utelate dommen fra programmet.

KALT INN PÅ TEPPET: I «Debatten» ble serien «Ingen elsker Bamsegutt» et tema. Her er programleder Fredrik Solvang . Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
KALT INN PÅ TEPPET: I «Debatten» ble serien «Ingen elsker Bamsegutt» et tema. Her er programleder Fredrik Solvang . Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

Det hele kulminerte i at serien ble trukket fra NRK for godt, og de som hadde bidratt i spleisen, kunne få pengene sine tilbake om de ønsket det.

Selv om det var noen som ønsket pengene sine tilbake, ble det likevel samlet inn en stor sum til «Bamsegutt» og familien - slik at de kunne etablere seg i Norge. Men hvor?

Etter det Se og Hør erfarer, skal han og familien nå ha kjøpt en stor enebolig i Rogaland til den nette sum av 1,4 millioner kroner.

Ifølge salgsannonsen, skal boligen ligge sentralt til med kort gangavstand til alt bygda har å by på. Den ligger også i nærheten av det lokale fiskevannet, hvor det også er flere bademuligheter.

Boligen kan skilte med stue, TV-stue, kjøkken, bad, toalett og fire soverom - for å nevne noe.

TALSPERSON: Advokat for Bamsegutt, Leif Strøm, har hjulpet den lille familien med utfordringene. . Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
TALSPERSON: Advokat for Bamsegutt, Leif Strøm, har hjulpet den lille familien med utfordringene. . Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

Først i Stjørdal - så til Rogaland

En sen og kald lørdag i november 2023, landet familien på tre på Gardermoen. Dette etter at en anonym giver sa seg villig til å betale flyreisen, med det forbehold om at hen fikk pengene tilbake etter at spleisen var avsluttet, skrev Nettavisen den gang.

Deretter bosatte de seg i Stjørdal. Der fikk Adresseavisen besøke dem.

Svært kontrastfylt

Familien hadde der fått en kommunal bolig, og sammen med advokaten Leif Strøm hadde de valgt å være åpne om hvor de bodde

- Åpenhet gir trygghet, sier Strøm til Adresseavisen.

KRITIKK: NRK «beklager på det dypeste» og trekker den omdiskuterte dokumentarserien «Ingen elsker Bamsegutt» permanent. Kringkastingssjef Vibeke Fürst Haugen. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
KRITIKK: NRK «beklager på det dypeste» og trekker den omdiskuterte dokumentarserien «Ingen elsker Bamsegutt» permanent. Kringkastingssjef Vibeke Fürst Haugen. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

Selv om de ennå ikke hadde kommet seg ordentlig på plass i sin nye bolig, kunne «Bamsegutt» fortelle til Adresseavisen at kontrasten fra Filippinene er stor.

Ikke tilfeldig

Det er ikke uten grunn at familien valgte Stjørdal.« Bamsegutt» gikk nemlig på skole i området på begynnelsen av 70-tallet, og sitter igjen med fine minner.

Nå har de likevel valgt å bosatt seg i det lille tettstedet i Rogaland, som per januar 2023, hadde drøye 1900 innbyggere.

HJALP TIL: Tore Strømøy var en av dem som sørget for at familien på tre kom seg hjem til Norge. Foto: NRK
HJALP TIL: Tore Strømøy var en av dem som sørget for at familien på tre kom seg hjem til Norge. Foto: NRK Vis mer

Det har ikke lyktes Se og Hør å komme i kontakt med Bamsegutt via hans advokat Leif-Erik Strøm.

Se og Hør har kontaktet megler for salget av eneboligen. Vedkommende ønsker ikke å kommentere saken.