Marit Bjørgen:

Nå gjør hun comeback

- Jeg har ambisjoner når jeg først får på meg startnummeret.

OVERRASKER: To år etter at Marit Bjørgen la opp avslører hun comeback. Foto: NTB Scanpix
OVERRASKER: To år etter at Marit Bjørgen la opp avslører hun comeback. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I april 2018 kom nyheten om at, Marit Bjørgen (40) skulle legge skiene på hylla og dermed sette et punktum for en imponerende idrettskarriere.

Med åtte gull, fire sølv og tre bronse er hun tidenes mestvinnende utøver i vinter-OL. Og med 114 seire i verdenscupen har ingen vunnet mer enn henne i noen olympisk idrett.

Utelukker ikke NM

Tirsdag kveld melder NRK at skidronningen gjør comeback som langrennsløper under Vasaloppet 2021.

- Det gjør meg gira å få muligheten til å være på verdens beste langløpslag. Jeg er nysgjerrig på å lære noe nytt og ha noe konkret å jobbe mot, forteller Bjørgen til statskanalen.

40-åringen skal gå for laget til brødrene Anders og Fredrik Auklands Team Ragde Eiendom. Bjørgen var med på en økt med laget tirsdag. Da merket hun at det er lenge siden hun har trent så hardt, men la ikke skjul på at hun gleder seg til å konkurrere igjen.

- Jeg har ambisjoner når jeg først får på meg startnummeret. Så får vi se hva jeg får gjort i de i månedene frem mot det, sier hun til NRK.

Comebacket dreier seg først og fremst om Vasaloppet, men hun utelukker heller ikke å gå Marcialonga eller å stille opp i NM.

Da Bjørgen bestemte seg for å legge opp for to år siden, var det altså som den vinterolympieren som har tatt flest medaljer i løpet av sin karriere.

Det var under OL i Pyeongchang at Bjørgen ble historisk, etter at hun hanket inn gullet på tremila - og passerte Ole Einar Bjørndalen og Bjørn Dæhlie på medaljestatistikken.

Ønsket familietid

En av grunnene til at 40-åringen trakk seg tilbake var for å få mer tid til familien. Sammen med samboer Fred Børre Lundberg (50) har hun nemlig sønnene Marius (4) og Ola (1).

Da Se og Hør møtte tobarnsmoren i forbindelse med Idrettsgallaen på Hamar i januar i år, fortalte hun følgende om hvordan 2019 hadde vært for henne:

- Det har vært et fint år, jeg har kost meg, blitt mamma og det har vært godt å sitte i sofaen og nyte gode prestasjoner på tv også.

Vis mer

Bjørgen kunne også fortelle at sønnene holder henne på tærne og setter henne på prøve.

- Jeg får ikke tid til å slappe av nei. Det var mer tid til å slappe av da jeg var toppidrettsutøver, sa hun lattermildt.

Videre fortalte 40-åringen hvordan hun er som mor.

- Jeg har merket at jeg kanskje ikke er så tålmodig som jeg trodde jeg var. De får testet meg litt, det gjør de, men jeg håper jeg er en god mamma.

- De er mammagutter begge to, og det er jo veldig godt, la hun til.

NYTT FAMILIEMEDLEM: Marit Bjørgen er stolt mamma til sønnene Marius (4) og Ola (1). Her forteller om hvordan det var da Marius ble storebror - og om han kommer til å bli det igjen. Reporter: Hege Lovstad Toverud. Video: Embla Hjort-Larsen. Stillbilde: Scanpix. Klipp: Ingebjørg Iversen / KK Vis mer

LES OGSÅ: - Ønsker å sette opp hytta før jul

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer