ABBA:

Nå gjør de comeback

Nylig dukket en kryptisk verifisert Twitter-konto opp ved navn «ABBA Voyage». Nå bekrefter de nytt album.

STOR SNAKKIS: Etter nesten 40 år er ABBA tilbake. Foto: Olle Lindeborg/TT News Agency/via REUTERS/NTB
STOR SNAKKIS: Etter nesten 40 år er ABBA tilbake. Foto: Olle Lindeborg/TT News Agency/via REUTERS/NTB Vis mer
Publisert

Spekulasjonene satte fart, da at ABBA i forrige uke lanserte nettsiden «ABBA Voyage». På nettsiden ble fans spurt om å registrere seg for å være de aller første som skal få tilgang til innholdet som inntil nå har vært ukjent.

Torsdag kveld ble innholdet kjent - ABBA slipper nytt album etter 39 år, og på albumet får man tilgang til hele ti nye låter.

Kryptisk

Før albumslippet ble kjent, var de eneste tegnene nettsiden. Den viste et kryptisk bilde av fire glødende måner, som trolig representerer de fire medlemmene Agnetha Fältskog, Anna-Frid Lyngstad, Björn Ulvaeus og Benny Andersson. Popgruppen returnerte til studioet i 2018 for å spille inn to nye sanger, som ble avslørt på deres offisielle Instagram-konto. Der postet de bilder fra studioet i Stockholm.

De to sangene «I Still Have Faith In You» og «Don’t Shut Me Down» har enda ikke blitt lansert, men Ulvaeus uttalte til svenske TV4 i et intervju tidligere i år at de skulle lansere ny musikk i løpet av 2021.

ABBA er som kjent en av de bestselgende musikkgruppene i verden og har solgt over 385 millioner plater, forteller manager Mia Segolsson til Forbes.

Fansen har lenge ventet på en gjenforening fra gruppen, noe de har uttrykt på sosiale medier. I en Radio 2-dokumentar ble det avslørt at ABBA takket nei til 1 million dollar for å gjenforenes i 2000.

- Det hadde vært feil å skru klokka tilbake, sier Ulvaeus i dokumentaren.

«ABBA-tarer»

Gruppen har tidligere annonsert på Instagram at en digital turné er på trappene. Den kommer til å inneholde digitale versjoner av de svenske medlemmene i form av avatarer, eller «ABBA-tarer». Det innrømmet Ulvaeus tidligere til The Times. Vi må helt tilbake til 1979 for deres siste turné «ABBA: The Tour», og gruppen starter nå et nytt eventyr.

«Alle fire av oss følte, etter 35 år, at det hadde vært gøy å slå oss sammen igjen og dra til musikkstudioet. Så vi gjorde det. Og det føltes ut som at tida hadde stått stille og at vi bare hadde vært på en kort ferie skriver popgruppen i innlegget.

Disse «ABBA-tarene» kommer til å framføre og snakke til publikumet og skal minne om en gammeldags konsert. Til tross for at gruppen splittet i 1982 har fortsatt musikken deres vokst opp gjennom åra, takk til Broadway-hitten Mamma Mia! og aktiviteten deres på sosiale medier.

LES OGSÅ: Shakira deler sjeldent bilde av sønnene

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer