GJENSKAPER BILDET: Dette er bildet som gikk verden rundt, og som internett ikke klarte å avgjøre om var av Tom Hanks eller Bill Murray. I «The Graham Norton Show» svarer Tom Hanks nå på det programleder Graham Norton kaller «den lille kontroversen» rundt bildet. Video: BBC Vis mer

Kan du se om bildet av Tom Hanks eller Bill Murray?

Nå gjenskaper Tom Hanks bildet som fikk nettet til å koke

- Jeg har gjort en blek imitasjon av Bill Murray hele livet, sier skuespilleren.

Publisert
Sist oppdatert

Du husker det kanskje? Nettpublikasjoner verden over publiserte bildet, som balanserer så hårfint i skjæringspunktet mellom Bill Murray (66) og Tom Hanks (60). Internett klarte ikke å bli enige om hvem som faktisk var avbildet.

I fredagens utgave av «The Graham Norton Show» snakker Tom Hanks om det programleder Graham Norton (53) kaller «den lille kontroversen» rundt bildet.

Hanks deltar i det britiske TV-programmet «The Graham Norton Show», sammen med Joseph Gordon-Lewitt (35) og Gemma Arterton (30).

- Jeg vet at det ikke er meg, for jeg har aldri vært avbildet sånn, sier Hanks til programleder Graham Norton.

Hanks tuller videre med at skulle det vært ham, måtte han hatt et større medisinsk problem som påvirker hukommelsen. Han medgir imidlertid at bildet av Murray ligner svært mye på ham.

- Jeg har vært en blek kopi av Murray hele livet, spøker Hanks i programmet, der han understreker at han kan lage det samme fjeset igjen.

Like etter blir han utfordret av programleder Graham Norton til å gjenskape bildet, sammen med Gordon-Lewitt og Arterton. Resultatet ble bildet under:

<strong>GJENSKAPT:</strong> Nå er bildet blitt gjenskapt, med Tom Hanks i hovedrollen (som Bill Murray), Gemma Arterton som Laura Di Michele-Ross, og Joseph Gordon-Lewitt som sønnen hennes. Foto: Xposure
GJENSKAPT: Nå er bildet blitt gjenskapt, med Tom Hanks i hovedrollen (som Bill Murray), Gemma Arterton som Laura Di Michele-Ross, og Joseph Gordon-Lewitt som sønnen hennes. Foto: Xposure Vis mer

Nettfarsott

Det var i oktober at bildet av en kjent Hollywood-profil, ble spredt på nettet. Det rådet full forvirring om hvem som var avbildet.

Var det Tom Hanks, eller var det Bill Murray?

Bildet fikk et nytt liv da det gikk fra å være et morsomt møte med en kjendis, til å bli et mysterium.

Diskusjonen på nett kan minne om dem som oppstod rundt kjolen som enten framsto blå og sort, eller gullfarget og hvit, alt etter hvem som så på bildet. Der det i kjolens tilfelle var lyssetting som kludret med fargeoppfatningen, kan det her være andre mekanismer i spill.

Tok bildet

Det var Laura DiMichele-Ross som fikk mannen Adam til å knipse bildet i Skottland i 2012, og året etter la hun det ut på Facebook-gruppa «Reasons my son is crying». Det var da nettet begynte å koke.

Laura, som selv skimtes til høyre i bildet, skriver under at sønnen gråter fordi han møter Hollywood-legenden Bill Murray, men like etter at bildet ble lagt ut kom det åpenbare spørsmålet i flere Facebook-kommentarer:

Sikker på at det ikke er en annen Hollywood-legende, nemlig Tom Hanks?

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer