Slik skal kjendisene feire jul:

- Nå feirer jeg jul med kjæresten min

Som barn syntes Noman Mubashir jula var vanskelig. Slik er det ikke lenger. 

GLEDER SEG: Noman Mubashir skal feire jul med kjæresten, svigerfamilien - og pinnekjøtt. Foto: Andreas Fadum
GLEDER SEG: Noman Mubashir skal feire jul med kjæresten, svigerfamilien - og pinnekjøtt. Foto: Andreas Fadum Vis mer
Publisert

Hva man spiser i jula, hva man gjør i jula og hva man gleder seg til i jula er tilsynelatende samtaletema som nordmenn ikke blir lei av å snakke om.

Selv om jula omtales som en høytid der familien står i sentrum, er mange også interessert i hva andre bedriver juledagene med. Dagbladet har snakket med en håndfull norske kjendiser om hvordan de skal feire jul i år.

- Ville bli invitert hjem til noen

NRK-programleder Noman Mubashir (42) har denne høsten fått mye medieomtale etter at han valgte å stå åpent fram som homofil i et VG-intervju.

På «Senkveld» har Mubashir fortalt at det var vanskelig å vokse opp som homofil i det norsk-pakistanske miljøet, blant annet fordi det forsterka følelsen hans av å tilhøre to ulike minoriteter.

Også julefeiringen bidro til at NRK-profilen, som er oppvokst i en pakistansk-muslimsk familie, følte seg annerledes.

- I barndommen var ikke jula spesielt hyggelig. Jeg følte at alle vennene mine var borte, og at jeg satt der aleine i fire-fem dager. Det var ordentlig kjipt. Jeg husker at jeg alltid hadde så lyst til å bli invitert hjem til noen på julaften, sier han til Dagbladet.

- Men nå feirer jeg jul sammen med kjæresten min, og i år kommer svigerforeldrene mine helt fra Spania for å feire med oss. Det gleder jeg meg veldig til. Det blir pinnekjøtt og Dronning Maud-pudding fra Haugesund, så det blir hyggelig, legger Mubashir til.

FEIRER SAMMEN: Noman Mubashir tilbringer jula med kjæresten og samboeren Frode. Foto: Privat 
FEIRER SAMMEN: Noman Mubashir tilbringer jula med kjæresten og samboeren Frode. Foto: Privat  Vis mer

Katarina Flatland (27), programleder

«Jakten på kjærligheten»-programlederen er også medisinstudent, og har vanligvis eksamen i januar. I år slipper hun imidlertid å ha eksamen hengende over seg i jula.

- Jeg skal nyte julen og bare kose meg! Mamma, pappa, søsteren min og jeg skal ha vår første jul i ny hytte på Gaustablikk. Det blir «fjelljul» for første gang, jeg skal gå masse på ski. Det gleder jeg meg skikkelig til, sier Flatland.

FEIRER TIL FJELLS: TV 2-programleder Katarina Flatland gleder seg til å reise ut av byen i jula. Foto: Andreas Fadum
FEIRER TIL FJELLS: TV 2-programleder Katarina Flatland gleder seg til å reise ut av byen i jula. Foto: Andreas Fadum Vis mer

Harald Eia (50), komiker og tv-profil

I fjor var både barna og kjæresten borte, men i år skal ikke Eia spise Fjorland alene på julaften - selv om han syntes det var «veldig deilig».

- I år blir det med familien. Vi spiser vel ribbe som vanlig, med rødkål og alt det der.

Eia har vært åpen om at den eldre søsteren hans slet med rus og ble innlagt på psykiatrisk klinikk da han var barn. Det satte også sitt preg på julefeiringen.

- Jeg skrev jo i Morgenbladet om søsteren min, da var julen ofte noe man gruet seg litt til. Nå er den rolig og fredelig. Jeg drikker nesten ikke. Alt er hyggelig og alle er venner - det er perfekt for meg, legger han til.

IKKE FJORLAND: Harald Eias julemiddag i år blir mer tradisjonsrik enn den var i fjor. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
IKKE FJORLAND: Harald Eias julemiddag i år blir mer tradisjonsrik enn den var i fjor. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix Vis mer

Ida Fladen (30), programleder

«Prosjekt perfekt»-profilen er vokst opp med to storfamilier, og innrømmer at det kan gjøre jula litt masete.

- Nå er jeg en av dem som ikke er så glad i jul. Det er veldig teit å si i Norge, for alle elsker jo jul. Som skilsmissebarn forbinder jeg jul med litt mye stress. Veldig mange selskaper og mye styr.

- Jeg skal være hjemme hos mamma på julaften, vi har sånn annethvert år hos mamma og pappa. Jeg skal selvfølgelig spise sjukt mye godteri og se mye på tv!

Linnéa Myhre (26), forfatter og blogger

Forfatteren har vært åpen om sine erfaringer med spiseforstyrrelser, og at hun ble tvangsinnlagt før jul for ti år siden.

Tidligere elsket hun jul, men i voksen alder har begeistringen avtatt litt.

- Jeg har begynt å få litt avstand til jula. Men jeg tror jeg bare skal være der familien er. Jeg hadde lyst til å reise bort for første gang, noe som er litt rart fordi jeg egentlig er veldig glad i jul. Men jeg tror jeg skal være hjemme, hos mor.

- Du var jo kjent som en juleelsker. Hva er det som har endret seg?

- Jeg har blitt voksen, det er ikke så gøy lenger. Jeg har litt lyst til å legge meg klokka ni. Sånn har det blitt!

Ari Behn (44), forfatter og kunstner

I august annonserte Behn og prinsesse Märtha Louise (45) at de skal skilles etter 14 års ekteskap. Nylig fortalte Behn også om at hans egne foreldre skilte seg da han var barn, i TV 2-programmet «Ari, Moi og Magnus - en uforglemmelig guttetur».

- Jeg er faktisk veldig glad i jula. Jeg var ikke det før, da var det en opprivende tid. Men etter at jeg fikk barn handler jula om å skape tradisjoner med dem. Jula i år blir jo ganske annerledes, men det skal bi en fin feiring i år, også, sier Behn til Dagbladet.

ANNERLEDES: Ari Behn forbereder seg på sin første jul etter bruddet med prinsesse Märtha Louise. Foto: Albert Nieboer / RPE / NTB Scanpix
ANNERLEDES: Ari Behn forbereder seg på sin første jul etter bruddet med prinsesse Märtha Louise. Foto: Albert Nieboer / RPE / NTB Scanpix Vis mer

Markus Bailey (24), programleder

Faren til Bailey er halvt amerikansk, men 24-åringen forteller at familien ikke følger den amerikanske tradisjonen med å åpne julegavene 25. desember.

- Det blir sikkert kjempehyggelig. Jeg har et ganske standard forhold til jul. Det er kos og jeg får strømpe av mamma. Jeg har ikke sånn amerikaner-jul der pakkene åpnes første juledag, vi åpner dem sammen den 24. Det blir hyggelig å se familie og danse rundt juletreet.

- Jeg blir alltid misunnelig når jeg ikke får mandelen i grøten, legger han til.

VIL HA MANDELEN I GRØTEN: Programleder Markus Bailey. Foto: Andreas Fadum
VIL HA MANDELEN I GRØTEN: Programleder Markus Bailey. Foto: Andreas Fadum Vis mer
LAGER RIBBE: Artist Lise Karlsnes. Foto: Andreas Fadum
LAGER RIBBE: Artist Lise Karlsnes. Foto: Andreas Fadum Vis mer

Lise Karlsnes (37), artist

Karlsnes, som gjorde sin filmdebut som skuespiller i actionkomedien «Børning 2» i høst, har planlagt en rolig jul med familien. Og det er artisten selv som skal stå for julemiddagen.

- Jeg skal være hjemme og feire med den nærmeste familien. Jeg skal lage ribbe! Det blir god stemning, «Tre nøtter til Askepott», Disney... Klassisk! forteller hun.

Alexandra Joner (26), artist og blogger

Joner, som neste år blir å se i «71° nord - Norges tøffeste kjendis», er klar på hva som er den beste julematen.

- Jula for meg handler om gaveåpning, gaveinnkjøp og familie. Og pinnekjøtt! Alle som ikke spiser pinnekjøtt er teite. Jeg tror aldri jeg har fått en dårlig julegave. Men jeg husker en veldig fin en: Da jeg fikk en diamantring av kjæresten!

- Jeg skal feire med familien. Mamma, kjæreste... alle sammen! Det blir veldig koselig, forteller hun.

FAMILIEFEIRING: Alexandra Joner feirer jul med familien og kjæresten, eiendomsinvestor Runar Vatne. Foto: Andreas Fadum
FAMILIEFEIRING: Alexandra Joner feirer jul med familien og kjæresten, eiendomsinvestor Runar Vatne. Foto: Andreas Fadum Vis mer

Eilev Bjerkerud (28), «Farmen»- og «Skal vi danse»-vinner

Bjerkerud har hatt en hektisk høst med utallige dansetimer sammen med Nadya Khamitskaya (34), en innsats som endte med seier i «Skal vi danse» på TV 2.

I jula blir det imidlertid mer familieselskaper enn selskapsdans.

- Jeg skal feire hjemme, med familien min. Det pleier jeg å gjøre hvert år. Det blir en vanlig tradisjonell jul med familieselskaper første og tredje dag. Andre dag har vi fest, som jeg og broren min arrangerer, sier Bjerkerud til Dagbladet.

FESTLIGHETER: «Skal vi danse»-vinner Eilev Bjerkerud skal kose seg med familieselskaper og fest i jula. Her med dansepartner Nadya Khamitskaya etter seieren i november. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
FESTLIGHETER: «Skal vi danse»-vinner Eilev Bjerkerud skal kose seg med familieselskaper og fest i jula. Her med dansepartner Nadya Khamitskaya etter seieren i november. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer