Else Kåss Furuseth:

- Nå får jeg nesten lyst på barn

Den blide komikeren moret seg på utstilling med venninnen Sigrid Bonde Tusviks to små.

ÆREFULLT OPPDRAG: Komiker og tv-profil Else Kåss Furuseth åpnet nylig en svært barnevennlig Mummidalen-utstilling på Hadeland Glassverk. Her er hun avbildet ved en annen anledning. Foto: Morten Eik / Se og Hør
ÆREFULLT OPPDRAG: Komiker og tv-profil Else Kåss Furuseth åpnet nylig en svært barnevennlig Mummidalen-utstilling på Hadeland Glassverk. Her er hun avbildet ved en annen anledning. Foto: Morten Eik / Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mange nordmenn har et nostalgisk forhold til Mummitrollet. Det har også humorist og programleder Else Kåss Furuseth (37).

I SALG NÅ: Les mer i fredagens utgave av Se og Hør Extra.
I SALG NÅ: Les mer i fredagens utgave av Se og Hør Extra. Vis mer

Hun gledet seg som et barn til å åpne utstillingen «En reise i Mummidalen» på Hadeland Glassverk nylig.

Med et stort glis om munnen troppet komikeren opp i en rød- og hvitstripet kjole, som matchet Mummi-mamma på en prikk.

- Jeg tok quizen «Hvem er du i Mummidalen?». Jeg håpet å bli Lille My, men endte opp som Mummi-mamma, forklarer hun til Se og Hør.

Følte seg som en dronning

Store og små tok turen til Hadeland, for å bli med på en vandring gjennom Mummienes eventyrlige verden.

Else Kåss fortalte at hun følte seg som en dronning under åpningen.

- Jeg føler meg faktisk som dronning Sonja. Jeg ser at noen er litt skuffet over at dronningen ikke er her, men det ble for varmt for henne, sa hun til latter fra publikum.

HOLDT TALE: Else holdt tale under åpningen og fortalte at hun følte seg som en dronning. Foto: Tor Lindseth / Se og Hør
HOLDT TALE: Else holdt tale under åpningen og fortalte at hun følte seg som en dronning. Foto: Tor Lindseth / Se og Hør Vis mer

«Lånte» barn

Else fikk hjelp av unge og ivrige museumsgjester til å åpne utstillingen.

- Jeg trodde det å ha barn var å stå i kø i karuseller. Jeg er jo ikke mamma selv, men etter denne opplevelsen får jeg nesten lyst på barn, fortalte Else.

Hun hygget seg med barna til venninnen Sigrid Bonde Tusvik (38), Jenny (5) og Jens (2).

- I vår familie kaller vi Jenny for Lille My. Mannen min vil nok si at jeg er mer lik Hufsa, sa tobarnsmoren spøkefullt.

Saken fortsetter under bildene.

FÅR LYST PÅ BARN: Etter å ha møtt flere av karakterene fra Mummitrollet og de oppmøtte barna på Hadeland Glassverk, kunne Else fortelle at hun får lyst på barn. Foto: Tor Lindseth / Se og Hør
FÅR LYST PÅ BARN: Etter å ha møtt flere av karakterene fra Mummitrollet og de oppmøtte barna på Hadeland Glassverk, kunne Else fortelle at hun får lyst på barn. Foto: Tor Lindseth / Se og Hør Vis mer
GODT SELSKAP: Else storkoste seg med venninnen Sigrid Bonde Tusvik og hennes barn, Jenny og Jens. Foto: Tor Lindseth / Se og Hør
GODT SELSKAP: Else storkoste seg med venninnen Sigrid Bonde Tusvik og hennes barn, Jenny og Jens. Foto: Tor Lindseth / Se og Hør Vis mer

Viktig budskap

En av initiativtakerne for å få Mummi-utstillingen fra London, er tidligere skuespiller Linn Stokke (56). Ektemannen Atle Brynestad (64) eier Hadeland Glassverk, og Linn er styreleder i kulturrådet på Hadeland.

Hun husker selv mange kjedelige museumsbesøk i oppveksten, og ønsket noe som engasjerer hele familien.

VERTINNER: Linn Stokke (t.v.) er styreleder i kulturrådet på Hadeland, og ønsket at Else skulle åpne utstillingen. Foto: Morten Eik/ Se og Hør
VERTINNER: Linn Stokke (t.v.) er styreleder i kulturrådet på Hadeland, og ønsket at Else skulle åpne utstillingen. Foto: Morten Eik/ Se og Hør Vis mer

- Mummitrollets budskap om toleranse og aksept, rører oss alle. Det er fine temaer som både voksne og barn kan ha glede av, sier Stokke.

Satte barn på vent

Tidligere har Else Kåss Furuseth uttalt at hun ikke har følt på noe stort behov for å stifte familie selv.

I 2012 avslørte nemlig den folkekjære komikeren at hun hadde satt barn på vent.

- Jeg har satt unger på vent. Hvis jeg noen gang skal føde, skal jeg føde «live», med publikumsoppvarmer og applaus, men siden jeg ikke har så lyst til å føde «live» har jeg satt det på vent, spøkte hun den gang.

Saken fortsetter under videoen!

Fra 4-stjerners middag på TVNorge. Vis mer

Singel

Hun har tidligere vært åpen om at hun ikke er den mest aktive på datingfronten og har uttalt at hun ennå ikke har kommet til et punkt der hun desperat ønsker noen å dele livet med.

- Jeg har bestemt meg for ikke å savne noen og gjør alltid det beste ut av den situasjonen jeg er i, sa hun i et intervju med VG i fjor.

Likevel innrømmet hun at hun ikke klarer å være for lenge i sitt eget selskap.

- Heldigvis består livet av veldig mye mer enn fokus på egen tristesse. Jeg er ikke skapt for å være alene. På grå dager må jeg ut blant folk så fort som mulig. Da orker jeg ikke bare mitt eget selskap. Det er jo greit ikke å være selvbevisst hele tiden og heller tenke litt på andre. Er det ikke det, da? sa hun i avisintervjuet.

Else Kåss Furuseth og Vibeke Skofterud kliner i programmet "Det er lov å være blid" Vis mer

«Avhør» på Tinder-date

Det faktum at Else Kåss Furuseth altså er noe rusten når det kommer til dating, har for øvrig blitt til god tv-underholdning.

I 2016 var hun aktuell med TV 2-programmet «Det er lov å være blid med Else». Der fikk seerne oppleve at Else gikk på blinddate, etter at TV-kollegene lagde en falsk profil på dating-appen Tinder til henne.

- Sist gang jeg var på date var i regi av P3 for ti år siden. Det høres nesten uetisk ut, men jeg går bare på date om jeg får penger for det, sa hun spøkefullt til Dagbladet den gang.

Hun uttalte videre at hun har begynt å forstå hvorfor hun er singel.

- Da jeg så den Tinder-daten på tv, skjønte jeg nesten hvorfor jeg ikke har kjæreste. Jeg hadde skikkelig avhørsaktig stil i den samtalen, som en dårlig versjon av «Homeland». Men om ikke annet fikk jeg litt selvinnsikt, sa hun til avisen.

LES OGSÅ: - Slik var Meghan og Harrys private bryllupsreise

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer