KLAR MED NYHET: TVNorge-profil Jon Almaas får eget show til høsten. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
KLAR MED NYHET: TVNorge-profil Jon Almaas får eget show til høsten. Foto: Bjørn Langsem / DagbladetVis mer

TVNorge og Discovery:

Nå får han eget program

Dette skal Jon Almaas til høsten. 

I dag presenterer kringkasteren Discovery Networks programmene som vil gå på blant annet TVNorge, Fem, Max og Eurosport etter sommeren.

En av de store nyhetene er at tidligere «Nytt på nytt»-programleder, Jon Almaas, får sitt eget tv-show til høsten. Det har fått navnet «I kveld med Jon Almaas», men kan også ende opp med å hete «Jon Almaas-show», ifølge TVNorge.

- I støpesjeen

Almaas lover et talkshow «fritt for bokinnsalg, platelanseringer, bloggpushing og kjendiser som prater om seg selv».

- Programmet er fortsatt i støpesjeen, og det er mange valg som skal tas. TVNorge har allerede mange flotte program, så det er viktig å ikke legge meg for tett opptil dem. Jeg hadde en idé om å samle en gjeng som skulle komme seg fra Lindesnes til Nordkapp på mest mulig krøkkete vis, men så viser det seg at det har de jo allerede på TVNorge, sier Almaas og legger til:

- Jeg håper jeg kan bruke denne anledningen til å undersøke rundt folk og ting jeg er nysgjerrig på, samtidig som vi skal lage et show som skal underholde å få folk til å le. Jeg har lyst til å snakke med folk og vise fram ting, derav talk og show.

Almaas legger spøkefullt til at han har vært i «stabilt sideleie i NRK i 17 år», og at han derfor er skjerpet for anledningen.

- Gleder meg

Programdirektør i TVNorge, Eivind Landsverk, sier at han «gleder seg om en unge» til å la Almaas utfolde seg alene på skjermen. Programlederen har gjestet programmet «Mandagsklubben» denne våren, samtidig som han har jobbet med utviklingen av sitt nye talkshow.

- Det er rett og slett litt tidlig å røpe essensen i showet, men det jeg kan si, er at jeg gleder meg som en unge til å la denne underfundige favoritten av en mann styre sin egen skute, uten de sidekommentatorene som maser om oppmerksomheten hele tiden, sier Landsverk.

Det er foreløpig ikke kjent hvilken dag Almaas-showet skal sendes, og om det da skal legges til fredager for å konkurrere med Almaas' gamle arbeidsplass, NRKs «Nytt på nytt».

Ny julekalender

TVNorge, som tidligere har hatt stor suksess med julekalenderen, «Nissene på låven», lanserer også en splitter ny julekalender i år, kalt «Jul i Blodfjell».

I rollene finner man kjente skuespillere som Fridtjov Såheim, Ine Jansen, Trond Fausa Aurvåg, Atle Antonsen, Lene Kongsvik Johansen, Jon Øigarden, Jakob Schøyen Andersen og Kevin Vågenes.

Det er også duket for en ny runde med panelshowet «Mandagsklubben». Profilene Anne Rimmen, Else Kåss Furuseth, Dag Sørås og Calle Hellevang-Larsen alle er til stede i Nydalen i Oslo i dag under lanseringen.

Satser på humor

Andre satsinger er «Kongsvikklinikken», et nytt program med komiker Lene Kongsvik Johansen, og «Kjør meg til OL» hvor komiker Magnus Devold skal komme seg til OL i egen bil, men uten lappen.

Dramakomedien «Hvite gutter», om «vestkantgutter i fritt fall, med en snikende følelse av utilstrekkelighet», skal også på lufta, ifølge TVNorge. Eirik Hvattum, Jørgen Evensen, Torjus Tveiten og Johannes Fürst har hovedrollene.

En annen nyhet er at Synnøve Skarbø får sitt eget ryddeprogram.

- Jeg reiser land og strand rundt, og hjelper rotekopper i nød, sier Skarbø under presentasjonen.

Det blir også nye sesonger av blant annet «Åndenes makt», «Alt for Norge», «Brille», «71 grader nord», «Mitt kjøkken ruler» og «Sinnasnekkern».