TAKKER FOR STØTTEN: Anbjørgs ektemann Jon Andreas Håtun takker for støtten i den tunge tiden etter konas bortgang. Foto: FAME FLYNET
TAKKER FOR STØTTEN: Anbjørgs ektemann Jon Andreas Håtun takker for støtten i den tunge tiden etter konas bortgang. Foto: FAME FLYNETVis mer

Nå får alle høre Anbjørgs sang

Ektemannens sang til Anbjørg Sætre Håtun blir tilgjengelig for alle på kvinnedagen 8.mars.

SEOGHØR.NO: Den populære NRK-profilen Anbjørg Sætre Håtun døde av kreft 21.januar i år, 41 år gammel.

Til begravelsen hadde ektemannen Jon Andreas Håtun skrevet og komponert sangen «Til Anbjørg», som ble fremført av parets musikervenner.

Nå blir den tilgjengelig for alle på iTunes på kvinnedagen 8.mars. Det skriver Jon Andreas Håtun på sin Facebook-profil fredag;

«Måten musikerne spilte verket på fikk både meg og alle i kirken til å oppleve at melodien ER litt Anbjørg. I hvert fall uttrykte mange det, og sa at de gjerne ville ha sangen å høre på. Dette var rørende å høre, fordi det føltes da litt som om et godt minne om Anbjørg kunne leve videre i andre. Og det betyr mye» skriver Håtun på Facebook.

«De snille musikervennene - Kari Rønnekleiv, Ole Henrik Moe og Stefan Ibsen Zlatanos samt Christian Engfelt i studio - kastet seg deretter sannelig rundt, sangen ble spilt inn med tårer i øynene (og mastret i New York av selveste senior mastering engineer Greg Calbi, som for øvrig også har mastret John Lennon og Bob Dylan), og nå blir «Til Anbjørg» endelig tilgjengelig i digitalt format på iTunes og alle andre steder – på kvinnedagen 8. mars, i overimorgen.»

Takker for støtten

Anbjørg var en stor inspirasjon for kvinner over hele landet, og har blitt hyllet for sitt mot og styrke i møte med kreftsykdommen. På samme dag som låten blir tilgjengelig på iTunes, vil den derfor også spilles fra klokkespillene i Oslo Rådhus på kvinnedagen.

«Ikke bare det. For på et eller annet magisk vis fikk jeg i dag vite at låta blir fremført i Oslo Rådhus på klokkespillet der klokken 1200 samme dag!» skriver Jon Andreas Håtun.

Han benyttet samtidig anledningen til å takke for støtten i den tunge tiden.

«Tusen takk til alle venner som har stilt opp - det har gjort at hodet mitt har holdt seg over vannet i den siste tiden.»

LES OGSÅ: - Hun har en sjel som har satt dype spor