LYKKELIG: – Våre erfaringer og vår tøffe fortid, gir oss sammen styrke og vi støtter hverandre!, sier Kjerstin og Terje. På det meste veide Terje 192,5 kilo, nå veier han 93 kg.  Foto: Curt Hjertstedt / Privat
LYKKELIG: – Våre erfaringer og vår tøffe fortid, gir oss sammen styrke og vi støtter hverandre!, sier Kjerstin og Terje. På det meste veide Terje 192,5 kilo, nå veier han 93 kg. Foto: Curt Hjertstedt / PrivatVis mer

Nå er vi sammen – i tykt og tynt

De har begge kjempet for livet – og vunnet. Nå nyter paret dagene som nyforelsket.

SEOGHØR.NO: Terje Roger Olsen (40) fra Elverum har slitt med overvekt i mange år. På det meste veide han 192,5 kilo, men den tunge tiden er historie.

- Vendepunktet kom i september 2011. Da bestemte jeg meg for å endre livsstil. Helsen min var mildt sagt elendig. Jeg var ufør, og ute av arbeidslivet, sier Terje.

Ved hjelp av endringer i kosten og trening hadde han redusert vekten til 164 kilo da han gikk gjennom en slankeoperasjon av typen gastric bypass i februar 2012.

- I dag veier jeg tosifret. Det er utrolig å tenke på at den gamle buksen jeg har tatt vare på, var i trangeste laget. På den tiden nølte jeg ikke med å starte dagen med potetgull, sjokolade og noen liter brus.

Forelsket
Terje har vondt for å forstå at det bare er et drøyt år siden livet var uten tegn til lys i tunnelen. Nå har han til og med begynt i arbeid igjen.

- Slankeoperasjonen reddet livet mitt. Det var perioder hvor det fristet å gjøre slutt på alt, men det hører fortiden til. Livet er lettere.  100 kilo, for å være nøyaktig. Nå har jeg overskudd til å være ishockeydommer igjen, jeg har fått meg jobb i butikk, og jeg er forelsket i Kjerstin, smiler
Terje, og fletter hender med Kjerstin Kjeverud (30) fra Løten.

Fotballen førte dem sammen
Begge har slitt med alvorlige spiseforstyrrelser, men det var interessen for fotball førte dem sammen. Terje er spillende trener på laget Elverum Fotball Unified. Dette er et lag hvor alle spillerne har fysiske eller psykiske utfordringer.

Men selv om de spiller på samme lag, ifører de seg ulike supporterskjorter på fritiden. Hun holder med Manchester United, mens han er svoren Liverpool-fan …

- Det blir litt tulling om hvilket fotballag vår eventuelle sønn eller datter skal holde med. Men jeg er så klart litt ovenpå for tiden, ettersom United leder Premier League, gliser Kjerstin.

Hun ble adoptert fra Sør- Korea da hun var fire måneder gammel. Hun husker en trygg oppvekst på Løten, hvor hun gjorde det godt på skolen. I tillegg var hun et stortalent på snowboard.

- Alt gikk min vei, helt til jeg ble utsatt for en alvorlig ulykke i 2001 hvor jeg fikk store hjerneskader, forteller Kjerstin.

Måtte lære på nytt
Legene forberedte foreldrene på at hun ville bli pleietrengende hvis hun kom ut av koma, og at hun i beste fall ville tilbringe resten av livet i rullestol.

- Jeg våknet opp i kroppen til en 18-åring, men hjernekapasiteten var som hos et spedbarn. Alt måtte læres på nytt. Jeg bestemte meg for å trene beinhardt for å komme tilbake dit jeg var, men det viste seg umulig.

Dødssyk
Kjerstin trente utrettelig, og raste ned i vekt. I speilet så hun selv ingenting unormalt.

- På mitt tynneste veide jeg bare 29 kilo. Jeg ble tvangsinnlagt på sykehuset; bundet til sykesengen, og matet med tvang. Det var en forferdelig tid. I dag er jeg både glad og takknemlig. Selv var jeg for syk til å forstå at legene og sykepleierne bare ville mitt beste.

Vendepunktet kom da bestemor på Løten ble dårlig.

- Jeg tok ansvar for henne, og vi bor fremdeles sammen. Hun ville ikke klart seg uten meg, så jeg innså hvor viktig det var at jeg kom til krefter igjen. Vekten min er doblet siden jeg var tynn og dødssyk. Jeg har til og med fått tilbake mine kvinnelige hormoner, slik at det ikke lenger er noe i
veien for at jeg kan bli mor …

Et kyss
Terje og Kjerstin regner 31. august i fjor som dagen da de ble kjærester. De kjente hverandre fra fotballen, men det første kysset ble starten på en opptur som bare blir bedre for hver dag.

Paret bor foreløpig hver for seg, men de er sammen hver eneste dag. Begge er åpne på at de har slitt med psykiske problemer, men ved å fortelle sine historier vil de vise at det er mulig å komme videre.

- Hodeskaden jeg fikk under snowboardulykken i 2001 har gitt meg problemer med hukommelsen. Jeg har også problemer med retningssansen, men Terje har heldigvis ingen vansker med å finne frem til meg. Våre erfaringer og vår vonde fortid, gir oss sammen styrke – og vi støtter hverandre, fastslår Kjerstin og Terje nærmest i kor.

- Vi har forståelse for den andres liv, problemer og utfordringer. Det førte oss sammen, og ble forhåpentligvis starten på noe stort.

LES OGSÅ: Elida har reddet livet mitt - hver natt