Lavrans Solli:

- Nå er vi inne i en skikkelig pappa-periode

Svømmeren Lavrans Solli elsker sin nye hverdag med datteren Frøya (3).

ELSKER PAPPALIVET: Svømmestjernen Lavrans Solli la proffkarrieren midlertidig på hylla i februar. Nå stortrives han med å ha ha fått mer tid med samboeren Anja H. Johansen og datteren deres, Frøya. Foto: NTB Scanpix
ELSKER PAPPALIVET: Svømmestjernen Lavrans Solli la proffkarrieren midlertidig på hylla i februar. Nå stortrives han med å ha ha fått mer tid med samboeren Anja H. Johansen og datteren deres, Frøya. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: I februar i år fortalte det norske svømmeesset Lavrans Solli (24) at han satte svømmekarrieren på vent og gav opp drømmen om Rio-OL.

Én av grunnene til svømmepausen var familien.

Og i månedene som har gått etter at han la livet som proffsvømmer midlertidig på hylla, har Lavrans fått mer tid til datteren Frøya (2) og samboeren Anja H. Johansen (29).

Da Seoghør.no møtte ham i forbindelse med Se og Hørs Kjendisgalla nylig, fortalte Lavrans gladelig om familielivet:

- Nå har jeg jo hatt veldig mye mer tid. Jeg syns det er kjempekoselig å være med Frøya og leke med Frøya. Å følge i barnehagen og hente i barnehagen, og bade og være ute og leke og... Så det er veldig morsomt å være litt mer hjemme.

- Det er helt fantastisk

Det at Lavrans har fått mer tid hjemme med familien, har imidlertid også ført til at datteren er blitt litt vel begeistret for pappa i forhold til mamma.

- Nå er vi inne i en sånn skikkelig pappa-periode.

- Så da er det jeg som må gjøre alt, hehe. Men det er for så vidt greit det. Og så blir nok mor litt mer «ønskelig» etterhvert, sier ettbarnsfaren til Seoghør.no.

STOLTE FORELDRE: Anja Johansen og Lavrans Solli fikk datteren Frøya i 2014. Foto: Privat
STOLTE FORELDRE: Anja Johansen og Lavrans Solli fikk datteren Frøya i 2014. Foto: Privat Vis mer

- Så Frøya er blitt skikkelig pappadalt?

- Ja, veldig! Jeg vet ikke om det er fordi jeg har vært så mye borte før, eller om jeg er mer til stede nå, men jeg syns i hvert fall det er veldig koselig. Det er helt fantastisk egentlig, det er veldig gøy!

Datteren fyller tre år til våren, og norgesrekordholderen på ryggsvømming legger til at han merker at vesle Frøya begynner å bli stor.

- Nå er det sånn at man på passe på hva man sier og sånt. For nå sier hun alt det vi sier og hermer etter alt, så... man må prøve å holde munnen lukka hvis man er skikkelig forbanna, hehe!

- River litt i morshjertet

Når Seoghør.no snakker med Lavrans' samboer søndag, bekrefter hun at datteren deres har vært ekstra opptatt av far i det siste.

For noen dager siden reiste imidlertid Lavrans bort fra familien igjen, i forbindelse med den vellykkede modellkarrieren sin. I en hel måned skal han jobbe som modell i Italia, skriver Anja på bloggen sin.

- Ja hun er veldig pappajente. Men det har snudd veldig nå etter at han dro til Milano. Nå er det bare mor som gjelder. Men det blir vel mye far når han kommer hjem igjen, tenker jeg, skriver hun i en e-post til Seoghør.no.

Bloggeren og journalisten innrømmer at det ikke er så enkelt når én av foreldrene blir spesielt populær hos avkommet:

- Jeg tenker at det er vel sånn alle småbarnsfamilier har det en gang i blant. Noen perioder er det mye mor, og så er det mye far.

- Akkurat nå tenker jeg ikke så mye på det. Man må jo bare smile av det, men det var noen dager jeg syntes det var skikkelig kjipt. Det river jo litt i morshjertet, forteller Anja åpenhjertig.

At hun blir alene med Frøya i en måned, har hun derimot ingen problemer med.

Blogger Anja H. Johansen påpeker at hun og Lavrans med tiden er blitt veldig vant til å være borte fra hverandre.

- Selvfølgelig er det litt kjipt at han er borte mye av førjulstiden. Men vi så mye tid sammen fremover at det går helt fint. Vi setter begge pris på å kjenne på savnet etter hverandre. Det å kjenne på hva man har og glede seg til de små tingene, er noe jeg setter høyt.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer