Nå er vesle prins Nicolas døpt

Den svenske prinsen gråt av full hals da han ble døpt søndag formiddag.

DØPEKLAR: Prins Nicolas byttet på å gråte og sove i sin egen barnedåp søndag.  Foto: NTB scanpix
DØPEKLAR: Prins Nicolas byttet på å gråte og sove i sin egen barnedåp søndag. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: Den svenske kongefamilien jublet av glede den 15. juni da prinsesse Madeleine (33) og ektemannen Chris O'Neill (41) ønsket lille prins Nicolas Paul Gustaf velkommen til verden.

Søndag ble Sveriges prins døpt i Drottningsholms slottskyrka i Stockholm, den samme kirken storesøster Leonore (1,5) ble døpt i for 16 måneder siden.

Madeleine ble født på Drottningholm slott, og da hun og O'Neill giftet seg i 2013 holdt de bryllupsfesten sin på samme sted. Det er derfor ingen tvil at dette er en betydningsfull kirke for prinsessen.

Lite og intimt

Barnedåpen startet klokken 12 søndag formiddag, og i forhold til andre kongelige barndåper ble denne dåpen - i likhet med storesøster sin i fjor - sett på som liten og intim.

Det var omkring 150 gjester på plass i kirken, først og fremst familie og nære venner. Ingen fra det norske kongehuset var representert.

PÅ FØRSTE RAD: Eva Maria O'Neill, kronprinsesse Victoria, prinsesse Estelle, prins Daniel og prinsesse Sofia var på plass i kirken.  Foto: NTB scanpix
PÅ FØRSTE RAD: Eva Maria O'Neill, kronprinsesse Victoria, prinsesse Estelle, prins Daniel og prinsesse Sofia var på plass i kirken. Foto: NTB scanpix Vis mer

Lørdag ble prinsens seks faddere offentliggjort, prins Carl Phillip, O'Neills søster Natascha Abenspreg und Traun, Madeleins fetter Gustaf Magnuson, O'Neills svoger Henry d'Abo, Madeleines venninne Katarina von Horn og O'Neills kamerat Marco Wajselfisz. 

- Paul er valgt etter Chris O'Neills far, mens Gustaf altså kommer fra prinsesse Madeleines far. Nicolas er et slektsnavn fra Bernadotte-familien, uttalte riksmarskalk Svante Lindqvist om navnevalget til prinsen.

Tradisjon

Prinsen hadde på seg den samme dåpskjolen som søsteren Leonore og kusine Estelle hadde på seg under deres dåp.

Kjolen ble for første gang brukt av prins Gustaf Adolf i 1906 og i ettertid har flere kongelige barn blitt døpt i den flotte kjolen. Kronprinsesse Victoria, prins Carl Phillip og prinsesse Madeleine er noen av dem.

Kirken var pyntet i lekre kongeblå detaljer, og ifølge Svensk Dam luktet kirken av liljer og hortensia.

DÅPSBARNET: Erkebiskop Antje Jackelén med lille prins Nicolas.  Foto: NTB scanpix
DÅPSBARNET: Erkebiskop Antje Jackelén med lille prins Nicolas. Foto: NTB scanpix Vis mer

Kronprinsesse Victoria hadde hentet dåpsvannet fra kongefamiliens ferieslott på Öland, Solliden.

Den vesle prinsen var helt rolig i starten, men under selve dåpen var hovedpersonen mindre fornøyd før han ble vugget til ro igjen av mamma Madeleine. Han klarte tydelig ikke å bestemme seg for hvilket humør han var i, for like etter gråt han nok en gang for full hals.

Storesøster Leonore var også urolig, og tuslet gjerne rundt på egenhånd, mens ansvarsfulle kusine Estelle hentet smokk til dåpsbarnet og prøvde å underholde Leonore.

Etter seremonien var de aller nærmeste invitert videre på en privat lunsj, der også fadderbrevene vil bli utdelt til de seks utvalgte fadderne.

HOVEDPERSONEN: Prinsesse Madeleine med prins Nicolas, Christoher O'Neill med prinsesse Leonore, dronning Silvia og kong Carl Gustaf.  Foto: TT NYHETSBYRÅN
HOVEDPERSONEN: Prinsesse Madeleine med prins Nicolas, Christoher O'Neill med prinsesse Leonore, dronning Silvia og kong Carl Gustaf. Foto: TT NYHETSBYRÅN Vis mer

LES OGSÅ: Full splid før dåpen

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer