Jeff og MacKenzie Bezos:

Nå er skilsmisse­oppgjøret ferdig

Ekskona gir fra seg 75 prosent av aksjene i Amazon.

SKILT: Skilsmisseoppgjøret mellom Amazon-grunnlegger Jeff Bezos og ekskona MacKenzie Bezos er ferdig. Foto: NTB Scanpix
SKILT: Skilsmisseoppgjøret mellom Amazon-grunnlegger Jeff Bezos og ekskona MacKenzie Bezos er ferdig. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

I begynnelsen av januar annonserte verdens rikeste mann, Amazon-grunnleggeren Jeff Bezos (55), på Twitter at han og kona gjennnom 25 år, MacKenzie Bezos (48), skulle skilles.

Nå er skilsmisseoppgjøret ferdig. Det melder eksparet selv på Twitter.

Saken ble først omtalt av DN.

- Jeg er så takknemlig for alle vennene mine og familien min som har bidratt med oppmuntring og kjærlighet. Det betyr mer enn dere vet. MacKenzie mest av alt. Jeg er takknemlig for hennes støtte og for hennes godhet gjennom denne prosessen, og jeg ser fram til vårt nye forhold som venner og foreldre, skriver Jeff Bezos i innlegget på Twitter.

MacKenzie Bezos skriver på sin side at hun i oppgjøret gir fra seg alle aksjene i Washington Post og Blue Origin. Hun gir også fra seg 75 prosent av parets aksjer, som de tidligere har delt, i Amazon.

Ifølge CNBC blir hun dermed den tredje største aksjonæren i selskapet.

Med 25 prosent av parets aksjer vil 48-åringen få kontrollen over fire prosent av alle Amazon-aksjene, noe som tilsvarer 35,6 milliarder dollar.

Jeff Bezos beholder tittelen som verdens rikeste mann etter skilsmissen, selv etter at ekskona får 35,6 milliarder dollar.

Verdens rikeste

I mars ble Jeff Bezos offisielt verdens rikeste mann. Ifølge Forbes er Amazon-sjefens formue på kolossale 112 milliarder dollar, noe som tilsvarer omtrent 865 milliarder norske kroner.

Dermed troner han alene i verdenstoppen over personer som er god for mer enn hundre milliarder dollar. Til sammenlikning har nummer to på lista, forretningsmagnat og Microsoft-gründer Bill Gates (62), en formue på 90 milliarder dollar.

MacKenzie Bezos jobber som forfatter, og har stått ved eksmannens side helt siden han begynte å legge byggeklossene for sitt milliardimperium, Amazon.

Duoen ble først introdusert for hverandre da de begge jobbet ved investeringsselskapet D.E. Shaw i New York på begynnelsen av 90-tallet. Overfor Vogue fortalte MacKenzie at det hun falt for ved ektemannen, var latteren hans.

Saken fortsetter nedenfor.

25 ÅR: Jeff og MacKenzie Bezos har fire barn sammen. I januar annonserte de at de skulle gå hver til sitt etter 25 år som mann og kone. Foto: NTB Scanpix
25 ÅR: Jeff og MacKenzie Bezos har fire barn sammen. I januar annonserte de at de skulle gå hver til sitt etter 25 år som mann og kone. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Giftet seg etter seks måneder

Hun tok det første steget, og ba ham ut på lunsj. Derfra gikk ting raskt. Etter tre måneder var de kjærester, og etter seks måneder hadde de giftet seg. Ifølge Time leverte begge inn sine oppsigelser ved ovennevnte firma i 1994, og flyttet til Seattle for å grunnlegge firmaet Amazon.

Det tidligere ekteparet har fire barn sammen, og eier fem forskjellige luksusboliger spredd over hele USA, blant annet i Beverly Hills, Washington og Manhattan, ifølge Business Insider.

Ifølge CNBC ligger boligen i Washington i et særdeles eksklusivt område, hvor blant andre Michelle og Barack Obama, samt Ivanka Trump er deres naboer.

LES OGSÅ: Amber Rose gravid etter et halvt år

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer