PAPPA FOR TREDJE GANG: Den 30.april kunne Kjetil André Aamodt glede seg over å bli pappa for tredje gang sammen med kona, Stine Østvold. Foto: NTB Scanpix
PAPPA FOR TREDJE GANG: Den 30.april kunne Kjetil André Aamodt glede seg over å bli pappa for tredje gang sammen med kona, Stine Østvold. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Kjetil André Aamodt:

Nå er skilegenden blitt trebarnsfar

Fikk datter nummer to.

(Seoghør.no): I desember kom den koselige nyheten om at Kjetil André Aamodt (45) og kona Stine Østvold (41) skulle bli foreldre igjen.

Fra før av har de datteren Erle (11) og sønnen Axel (7)

- Det blir fantastisk med en attpåklatt, fortalte alpinlegenden til Her og Nå før jul.

Nå er barn nummer tre kommet til verden.

- Vi fikk ei jente den 30. april. Hun var på 3,5 kilo. Alt er bra med både mor og barn, forteller Kjetil André til VG.

De nybakte foreldrene har foreløpig ikke bestemt seg for navn enda.

LYKKELIGE:  Kjetil Andre og Stine Østvold giftet seg i Sørkedalen kirke i 2004. Foto: Terje Bendiksby / SCANPIX
LYKKELIGE:  Kjetil Andre og Stine Østvold giftet seg i Sørkedalen kirke i 2004. Foto: Terje Bendiksby / SCANPIX Vis mer

Vil ikke å være en pådriver for barna

For tiden er Kjetil André Aamodt aktuell med programmet «Aamodt og Kjus på bortebane», sammen med sin tidligere ski kollega og kompis, Lasse Kjus (46).

I programmet får vi se gutta konkurrere mot andre idrettstjerner i idretter de ikke er vant med.

Mens på hjemmebane er konkurranseinstinktet derimot noe mindre. Som idrettspappa har Aamodt få, om ingen, mål for barna sine.

I et tidligere intervju med Dagbladet avslørte Aamodt at han ikke ønsker å være en pådriver for at ungene hans skal begynne med toppidrett.

- Hvis de vil satse på idrett, så vær så god. Barna mine har det mye lettere enn meg. Jeg skal ikke presse dem til å begynne med toppidrett. Det viktigste nå er de sosiale opplevelsene de har på idrettsarenaen, sier han og fortsetter:

- At de har en «passion» ved siden av skolen. Dersom de etterhvert ønsker å ta den helt ut, kommer jeg tidlig til å fortelle dem om konsekvensene av det. Det er ikke noe å hige etter. Nedturer og skader må man belage seg på, og det kan fort ta livet av treningsgleden, sier Aamodt. som vet godt hva han prater om.

LES OGSÅ: - Hun har et voldsomt temperament