Nå er obduksjonsrapporten klar

Lørdag ble «Glee»-stjernen Cory Monteith funnet død på et hotellrom i Vancouver.

DØDE AV OVERDOSE: - På dette tidspunkt er det ingenting som vitner om noe annet enn at dødsfallet var en tragisk hendelse, sier rettmedisiner Barbara McLintock. Foto: FAME FLYNET
DØDE AV OVERDOSE: - På dette tidspunkt er det ingenting som vitner om noe annet enn at dødsfallet var en tragisk hendelse, sier rettmedisiner Barbara McLintock. Foto: FAME FLYNET Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEOGHØR.NO: I helgen kom sjokknyheten om at Hollywood-stjernen Cory Monteith var funnet død - kun 31 år gammel. Nå er dødsårsaken klar.

- Han døde av en giftig blanding av heroin og alkohol, sier rettmedisiner Barbara McLintock i British Columbia Coroners Service i en kunngjøring, ifølge people.com.

Den kanadiske skuespilleren har vært åpen om sitt problematiske forhold til rus. I slutten av mars fortalte han via sin talsperson at han hadde lagt seg inn på en avrusningsklinikk for å få bukt med problemene sine.

For en drøy måned siden viste han seg offentlig sammen med kjæreste og «Glee»-kollega Lea Michele (26) for første gang etter rehab-oppholdet. Da virket Monteith i bedre form enn på lenge.

Døde alene
Dessverre fikk Cory et tilbakefall. Fredag kveld var han ute med venner, og kom tilbake til hotellrommet på Fairmont Pacific Rim i de tidligste timene lørdag morgen. Da han ikke sjekket ut til avtalt tid, oppsøkte hotellansatte rommet og fant hans livløse kropp. Monteith skal ha vært alene da han døde.

- På dette tidspunkt er det ingenting som vitner om noe annet enn at dødsfallet var en tragisk hendelse. Mr. Monteiths familie har blitt informert om situasjonen, og på vegne av dem vil vi be om at de får være i fred i denne vanskelige tiden, står det videre i kunngjøringen.

I 2011 fortalte Cory i et intervju at han begynte å slite med stoffmisbruk i 13-årsalderen. Allerede som 19-åring oppsøkte han en rehabiliteringsklinikk for første gang.

Kjæresten knust av sorg
Flere av Corys skuespillervenner har uttrykt sin sorg på sosiale medier, men hardest av alle skal kjæresten Lea Michele ta dødsfallet.

- Ingen kjenner meg bedre enn Cory. Han er min beste venn, sa Michele, som skal være sønderknust og utrøstelig over tapet, i et intervju med magasinet Marie Clare tidligere i år.

Cory Monteith ble født i den kanadiske byen Calgary, og begynte sin skuespillerkarriere i Vancouver. Han fikk rollen som Finn Hudson i den populære musikalserien «Glee» da den gjorde sin debut på TV-skjermen i 2009.LES OGSÅ: Hyllet sin avdøde venn fra scenen


Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer