NYGIFT: Kristin Størmer Steira og Devon Kershaw kunne slippe jubelen løs etter å ha giftet seg i Lofoten lørdag. Foto: Espen Solli, Se og Hør
NYGIFT: Kristin Størmer Steira og Devon Kershaw kunne slippe jubelen løs etter å ha giftet seg i Lofoten lørdag. Foto: Espen Solli, Se og Hør Vis mer

Nå er Kristin Størmer Steira gift

Skiparet ga hverandre sine ja i romantiske omgivelser i Lofoten.

SEOGHØR.NO: Lørdag klokken 16 startet vielsen til skistjernen Kristin Størmer Steira (34) og den canadiske langrennsrøperen Devon Kershaw (32).

Paret giftet seg utendørs i romantiske og naturskjønne omgivelser i Lofoten, og det var omkring 90 gjester som var vitner da de ga hverandre sine «ja».

Blant gjestene var familie, venner og ski-venner av paret.

De to skiløperne møttes i skisporet for fire år siden - og vennskap utviklet seg underveis til kjærlighet. Det var først i 2013 at forholdet deres ble kjent.

- Jeg har det veldig bra om dagen, røpet hun til Se og Hør den gang.

SPORTY: Devon Kershaw gratulerer Kristin Størmer Steira med tredjeplassen under verdenscuprennet på 10 km i Davos vinteren 2013.  Foto: NTB scanpix
SPORTY: Devon Kershaw gratulerer Kristin Størmer Steira med tredjeplassen under verdenscuprennet på 10 km i Davos vinteren 2013. Foto: NTB scanpix Vis mer

Det var derfor en stor dag for Kristin da hennes store kjærlighet endelig gikk ned på kne i fjor. Frieriet skjedde mens de var på en topptur-ferie i Nepal.

«Endelig var smilet på plass:) Og det smilet ble enda større etter å ha rappelert ned, denne dagen skulle vise seg å bli det store høydepunktet på Nepalturen vår. Da jeg så sliten at jeg nesten var på gråten, dumpa ned i snøen for en etterlengtet hvil og spurte Devon om litt sjokolade, var beskjeden tilbake at han måtte spørre meg om noe først… Ned på kne og med ring i sekken, ha ha, vet ikke helt om han hadde planlagt at jeg skulle være på randen når han spurte, men fridde gjorde han iallefall, og jeg sa selvfølgelig ja! Tror det frieriet berget turen ned til camp igjen, for før det var det ikke så mye krefter igjen!», skrev Steira på sin egen blogg.

Drømmer om barn

Størmer Steira vokste opp sammen med tre søsken, og hun håper at hun også vil få gleden av å stifte en stor familie. 

- Vi har snakket en del om barn, og det er klart jeg ønsker meg det. Jeg kommer selv fra en stor familie, og det vil jeg også ha, forteller den tidligere langrennsstjernen til overfor ukebladet Her og Nå.

Det var i august i fjor at Kristin begynte å hinte om at skikarrieren gikk mot slutten, slik at hun kunne fokusere på drømmen om å få barn. I april i år ble det kjent at hun la opp etter 13 år som aktiv skiidrettsutøver.

- Jeg har presset kroppen i snart 15 år. Da er det kanskje greit at den får litt ro når man skal jobbe med andre ting, sa hun til Aftenposten dengang.

VENNINNER: Kristin Størmer Steira og skivenninnen Therese Johaug fra 2013.  Foto: Erlend Haugen
VENNINNER: Kristin Størmer Steira og skivenninnen Therese Johaug fra 2013. Foto: Erlend Haugen Vis mer

LES OGSÅ: - De hadde et hemmelig forhold