GIFT: Terje Formoe og Therese Falk giftet seg i Svolvær kirke tidligere i dag. Foto: Anders Finsland
GIFT: Terje Formoe og Therese Falk giftet seg i Svolvær kirke tidligere i dag. Foto: Anders Finsland Vis mer

Terje Formoe:

Nå er «Kaptein Sabeltann» gift

Terje Formoe og Therese Falk ga hverandre sine ja.

Publisert

I sommer har Terje Formoe (68) vært opptatt med forestillingen «Kaptein Sabeltann og Grusomme Gabriels skatt» i Kristiansand Dyrepark.

Likevel er det helt andre ting som tok fokuset til den legendariske Kaptein Sabeltann-skuespilleren.

Tidligere i sommer avslørte nemlig 68-åringen at han hadde forlovet seg med kjæresten Therese Falk etter 21 år som kjærester.

Nå er de endelig gift.

I en nydelig hvit brudekjole strålte den vakre bruden opp kirkegulvet, og noen minutter senere ga det forelskede paret hverandre sine ja i Svolvær kirke.

- Hun er like flott

Formoe og Falk har vært kjærester og samboere i en årrekke. 68-åringen, som er best kjent som mannen bak Kaptein Sabeltann, har tidligere fortalt til Se og Hør hvordan han møtte sin hustru.

- Vi var på et utested i Kristiansand. Det var fullt av folk, og vi ble stående like ved siden av hverandre. Det var jeg som først snakket til henne, husker jeg, sa han.

Saken fortsetter nedenfor.

KAPTEIN SABELTANN: Terje Formoe skal spille i sin egenkomponerte sang. Møt han i Marokko der Kaptei Sabeltann og skatten i Lama Rama er under innsilling. Video Nina Hansen / Dagbladet Vis mer Vis mer

Han forklarte at deres aller første samtale omhandlet film.

- Therese er utdannet innen film og medier, så det var naturlig at vi snakket om det. Det er selvsagt en nyttig bakgrunn når man skal jobbe med Kaptein Sabeltann-universet, sa han.

Videre la han ikke skjul på at han fremdeles er stormforelsket.

- Therese er min kjæreste, beste venn og støttespiller. Dessuten er hun like flott i dag som da jeg traff henne første gang, skrøt han.

Fridde etter 21 år

Det var i sosiale medier Formoe kunne dele den gledelige nyheten om at han hadde fridd til Falk.

«Endelig skal vi gifte oss, kjæresten min og jeg. Nesten 21 år etter at vi møttes! Om en måned, dvs. 11. august skjer det. Jeg elsker deg, Therese. Du og jeg, jeg og du», skrev han til et bilde av seg selv sammen med sin nå ferske kone på Instagram.

Driver firmaet sammen

Selv om forlovelsen og bryllupet ble et av høydepunktene til det nygifte paret i sommer, har likevel mye av tiden gått til Kristiansand Dyrepark og forestillingen «Kaptein Sabeltann og Grusomme Gabriels skatt».

De siste årene har Formoe overlatt rollen som Kaptein Sabeltann til skuespiller Kyrre Haugen Sydness (45), men han er fremdeles kreativ leder og skriver manus og sanger til forestillingen.

Terje Formoe satt opp sin aller første Kaptein Sabeltann-forestilling i 1984.

NÆRT SAMARBEID: Terjes datter, Janne Formoe, spilte rollen som den unge heltinnen Sunniva i fem år sammen med faren - i rollen som Kaptein Sabeltann. Foto: Se og Hør/ Arkiv
NÆRT SAMARBEID: Terjes datter, Janne Formoe, spilte rollen som den unge heltinnen Sunniva i fem år sammen med faren - i rollen som Kaptein Sabeltann. Foto: Se og Hør/ Arkiv Vis mer

- Jeg tror det er nettopp mystikken rundt Kaptein Sabeltann som gjør ham så populær. Vi avslører litt nye ting gjennom filmene, men vi får ikke vite fornavnet hans, hvem som er foreldrene hans eller hvor han er født, har Formoe tidligere uttalt til Dagbladet.

Paret har drevet firmaene Kaptein Sabeltann AS og Sabeltannprodukter AS sammen i en årrekke, og Formoe har tidligere uttalt at han er strålende fornøyd med kona:

- Noen ganger får de dummeste bøndene de beste potetene. Jeg priser meg lykkelig for å ha fått en som henne ved min side, og for oss fungerer det fint å både jobbe og bo sammen. Vi ser hverandre hele døgnet, og alt er jo ikke like gøy hele tiden, men vi er veldig sammensveiset, har han sagt til Dagbladet.

LES OGSÅ: - Det er herlig å være tobarnsmor

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer