<strong>STØTTER VENNINNEN:</strong> Benedicte Adrian (t.h.) forteller til Se og Hør at hun har stor tro på at Ingrid Bjørnhov vil komme sterkere tilbake etter kreftsykdommen. Foto: NTB scanpix
STØTTER VENNINNEN: Benedicte Adrian (t.h.) forteller til Se og Hør at hun har stor tro på at Ingrid Bjørnhov vil komme sterkere tilbake etter kreftsykdommen. Foto: NTB scanpix Vis mer

- Nå er jeg selvfølgelig bekymret

Benedicte Adrian støtter venninnen Ingrid Bjørnov i kreftsykdommen.

Publisert
Sist oppdatert

(Se og Hør): Torsdag ettermiddag kom den triste beskjeden om at artist Ingrid Bjørnhov (54) er diagnostisert med kreft med spredning.

Det fortalte Bjørnov selv i et innlegg på Facebook.

«Så kom kreften. Den beit meg i leggen i fjor sommer, jeg ble operert i en fei og kjørte hyperaktiv sykmelding gjennom høsten. Nå er det spredning og jeg må gjennom en hestekur som ikke lar seg forene med reising og pianospill»​, skrev hun blant annet.

Bjørnovs nære venninne og tidligere kollega, artist Benedicte Adrian (54), forteller til Se og Hør at venninnens kreftbeskjed var tøff å få:

- Ingrid er som en søster for meg, så nå er jeg selvfølgelig bekymret. Dette er selvfølgelig ikke gode nyheter, men det ser ut som om hun er i de beste hender, heldigvis, sier Adrian.

Saken fortsetter nedenfor.

- Ingrid er veldig sterk

Ingrid Bjørnov og Benedicte Adrian slo igjennom som popduoen Dollie de Luxe på 1980-tallet. De deltok i Melodi Grand Prix sammen flere ganger, og de gikk seirende ut av sangkonkurransen i 1984 med låta «Lenge leve livet».

De to artistene vant dessuten Spellemannprisen to ganger på 1980-tallet, i henholdsvis pop-klassen og «åpen klasse», for albumene «Første akt» og «Which Witch».

Selv om de to ikke har jobbet like tett sammen i nyere tid, har Bjørnov og Adrian fortsatt et nært vennskap. Overfor Se og Hør understreker Adrian at hun ser optimistisk på den krevende situasjonen venninnen nå befinner seg i.

- Ingrid er veldig sterk, både mentalt og fysisk. Det vil hjelpe henne. Jeg må si jeg beundrer henne! Hun har en fandenivoldsk humor, og satser alt på å komme sterkt tilbake. Hun er en skikkelig fighter!

<strong>LANGT VENNSKAP:</strong> Ingrid Bjørnov og Benedicte Adrian sammen på scenen under Spellemannprisen i januar 1985. Foto: Inge Gjellesvik / NTB scanpix
LANGT VENNSKAP: Ingrid Bjørnov og Benedicte Adrian sammen på scenen under Spellemannprisen i januar 1985. Foto: Inge Gjellesvik / NTB scanpix Vis mer

Torsdag ettermiddag kom Bjørnovs manager, Lisbeth Wiberg-Olsen, med en pressemelding der det fremgår at artistens forestilling «Steinway to Heaven» er avlyst fremover som følge av at kreften har spredd seg.

«For 2 dager siden fikk hun beskjed om at det nå var kommet tilbake, og vi må derfor avlyse resten av turneen, slik at hun raskt får gjennomført nødvendig behandling. Det betyr at 34 forestillinger og flere utsolgte hus blir berørt», ​heter det blant annet i pressemeldingen.

Wiberg-Olsen opplyste også i pressemeldingen at Bjørnovs nåværende kommentar til situasjonen er den hun har publisert selv på Facebook og Instagram.

- På scenen for to dager siden

Benedicte Adrian forteller til Se og Hør at Ingrid Bjørnov har strukket seg langt for å gjennomføre de fleste konsertene på «Steinway to Heaven»-turneen hun har vært travelt opptatt med i høst.

- Ingrid elsker jobben sin, og henter styrke gjennom å jobbe. Hun sto på scenen for bare to dager siden, og har spilt gjennom hele prosessen, sier Adrian, og tilføyer:

- Hun står på scenen, om det så er med stokk. Nå er hun nødt til å «gi seg selv lov» til å være syk. Jeg er glad for at Terje er ved hennes side. Han bærer henne på gullstol! Dette skal gå bra, tross at det sikkert blir noen tøffe tak, avslutter hun.

Ingrid Bjørnov har vært gift med ektemannen Terje Holli i omtrent 25 år.

Ved flere anledninger har den folkekjære artisten snakket om parets avgjørelse om å ikke få barn:

- Hvis noen spør, så starter de alltid spørsmålet om hvorfor jeg ikke har barn litt forsiktig.

- Mange tenker at «noe kan ha gått galt som vi ikke vet om og som hun ikke har lyst til å fortelle om», men sannheten er at jeg og Terje aldri har hatt lyst på barn, og vi utsatte spørsmålet frem til vi ønsket å snakke om det, har hun tidligere fortalt i TV 2-programmet «Trude».

LES OGSÅ: - Jeg aner ikke hva jeg har gjort mot henne

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer