Marit Bjørgen ble mamma igjen:

Nå er hun tobarnsmamma

Den tidligere langrennsstjernen fødte en sønn.

BLE MAMMA IGJEN: Marit Bjørgen er blitt mor for andre gang. Sammen med samboer Fred Børre Lundberg har hun nå to små sønner. Foto: NTB scanpix
BLE MAMMA IGJEN: Marit Bjørgen er blitt mor for andre gang. Sammen med samboer Fred Børre Lundberg har hun nå to små sønner. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den tidligere langrennsstjernen Marit Bjørgen (39) er blitt mamma for andre gang. Det bekrefter samboeren hennes, Fred Børre Lundberg (49), overfor Adresseavisen.

«Kan bekrefte at det kom et nytt medlem av familien på lørdag. Alt står bra til med både mor og gutt», skriver Fred Børre Lundberg i en tekstmelding til avisen.

Den lille klokket inn på 3678 gram og 51 centimeter, opplyser Lundberg videre, og legger til at de fortsatt jobber med å bestemme seg for navn.

BLE STOREBROR: Marit Bjørgen og sønnen Marius fotografert sammen under åpningshelgen i langrenn på Beitostølen i november.
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
BLE STOREBROR: Marit Bjørgen og sønnen Marius fotografert sammen under åpningshelgen i langrenn på Beitostølen i november. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer

Fra før har Bjørgen og samboeren sønnen Marius (3) sammen, mens Lundberg har en sønn fra et tidligere forhold.

Det var i oktober i fjor det ble kjent at skidronningen Marit Bjørgen var gravid igjen.

- Det er utrolig koselig. Både Fred og jeg har hatt et ønske om å få et barn til, og jeg føler meg veldig privilegert som kan få barn. Jeg er jo voksen og har drevet med toppidrett i mange år, så det er ingen selvfølge, sa hun den gang til KK.

SAMMEN PÅ REISE: Marit Bjørgen og samboer Fred Børre Lundberg avbildet med sønnen Marius i februar 2017. Den gang befant trekløveret seg i Davos i Sveits, der Bjørgen ladet opp til VM på ski i Lahti. Foto: NTB scanpix
SAMMEN PÅ REISE: Marit Bjørgen og samboer Fred Børre Lundberg avbildet med sønnen Marius i februar 2017. Den gang befant trekløveret seg i Davos i Sveits, der Bjørgen ladet opp til VM på ski i Lahti. Foto: NTB scanpix Vis mer

Vanskelig navnevalg

Bjørgen la skiene på hylla i april i fjor, og satte med det punktum for en imponerende idrettskarriere. Med åtte gull, fire sølv og tre bronse er hun tidenes mestvinnende utøver i vinter-OL. Og med 114 seire i verdenscupen har ingen vunnet mer enn henne i noen olympisk idrett.

Da Bjørgen deltok - og for øvrig vant flere priser - på Idrettsgallaen i starten av januar, røpet hun kjønnet på babyen i magen, og innrømmet samtidig at paret slet med navnevalg.

- Vi sliter med navn og har ikke noe konkret ennå, så vi får se når det nærmer seg. Marius kom jo ikke opp før helt på slutten der heller, fortalte hun til Se og Hør den gang.

Sist de ble foreldre var det nemlig babygavene som strømmet inn, som førte til at Bjørgen og Lundberg til slutt ble enige om navnet på lille Marius.

- Vi fikk veldig mange strikkede plagg i posten. Det var gensere, luer og votter, og vi så at mye av det hadde Marius-mønster. Navnet måtte bli Marius. Det var pappa som foreslo det først, og Marit var enig, fortalte Lundberg til Aftenposten i 2016.

Vis mer

Støtte fra samboeren

Bjørgen og Lundberg har vært et par siden 2005, og tidligere har langrennsstjernen lettet på sløret om hvor viktig det har vært med en partner som vet hva det innebærer å være toppidrettsutøver.

Lundberg har blant annet stått for mye i hjemmet, og da de ble foreldre for første gang var han hjemme med Marius mens skidronningen fikk fokusere på trening og karriere.

Overfor KK avslørte 38-åringen at hun og Lundberg har tilbrakt mer tid borte fra hverandre enn sammen i løpet av de 13 årene de har vært kjærester.

STOREBROR: Marit Bjørgen har fra før sønnen Marius (3), som nå altså er blitt storebror. Her sammen i 2017. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
STOREBROR: Marit Bjørgen har fra før sønnen Marius (3), som nå altså er blitt storebror. Her sammen i 2017. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer

- Det kunne ikke gått i et hvilket som helst forhold. Fred har hatt forståelse for det fordi han selv har drevet med idrett, sa hun til bladet.

På Idrettsgallaen tidligere i år fortalte Bjørgen at den nye hverdagen nytes til det fulle, og at hun var sikker på at sønnen Marius kommer til å bli en super storebror.

- Vi tror han gleder seg. Han vil bli en god og stolt storebror, sa hun til Se og Hør den gang.

Det siste året, etter at hun la opp skikarrieren, har Bjørgen fått tilbrakt mer tid med familien. Det er noe som betyr mye for henne.

- Det er de som virkelig betyr noe. Ting blir veldig annerledes og man får litt mer perspektiv på ting når man blir mamma, påpekte langrennsstjernen.

LES OGSÅ: - Det har vært noen våkne netter og mye diskusjoner

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer