BABYLYKKE: Martine Aurdal og Erling Fossen venter sitt første barn sammen. Foto: Thomas Horni / Seher.no
BABYLYKKE: Martine Aurdal og Erling Fossen venter sitt første barn sammen. Foto: Thomas Horni / Seher.noVis mer

Nå er hun gravid

- Jeg er engstelig...

SEHER.NO: I mai giftet forfatter Erling Fossen (46) seg med "Studio 5"-programlederen Martine Aurdal (31) i Trefoldighetskirken i Oslo. 

Mandag avslører journalisten og feministen i sin faste spalte i Dagbladet at hun er gravid, og 14 uker på vei inn i svangerskapet

"Etter to måneder uten menstruasjon, måtte jeg til slutt innse at den ikke kom av naturlige årsaker. Tolvukersdagen, den magiske grensa da sjansen for spontanabort faller dramatisk og de fleste gravide defor begynner å snakke om graviditeten, hadde kommet og gått. Ikke all spenning er av det gode, særlig når det gjelder såkalt lykkelige omstendigheter." skriver Aurdal i avisen.


31-åringen gir utrykk for at det ikke er  helt uten engstelse at hun venter på babyen.

"Jeg er gravid og engstelig. Jeg kan ikke lenger skylde på at det ikke passer." skriver Aurdal, som henviser til forskning og praksis som viser at en ikke får likestilling i arbeidslivet uten at likestillingen også gjelder i privatlivet.


Men Aurdal vil ikke bli bahandlet forskjellig fra menn i arbeidslivet, selv om hun nå blir mor.

"Verden går framover. Jeg jobber med kvinnelige ledere som kombinerer barn og karriere på forbilledlig vis. Som dem, har jeg en moderne mann. Nå er det opp til meg, å vise at jeg kan være en slik kvinne. Ikke bare for sjefen min, som heldigvis tar det for gitt. For meg selv og for barnet som kommer".

Foruten å være medprogramleder i "Studio 5" på kanalen FEM, er Aurdalleder i samfunnsavdelingen i Dagbladet. Hun har også jobbet somredaktør i "Ny Tid". I 2006 skrev hun Siv Jensens biografi, "Siv. Portrett av en formann".

Erling Fossen ble kjent som programleder i NRK2-programmet "Puck" i 1996, menhar vært aktiv forfatter siden 1993.

Vi belønner gode kjendistips! Tipsosspåseher@seher.no,ring vår tipstelefon 93076767 eller sendsms/mmsmedkodeord SEHERTIPStil 1901!

LES OGSÅ: Ler av gravid-ryktene