Merete Lingjærde:

Nå er hun gift!

I dag, fredag 6. august, fikk Merete sin kjære Anders.

BRYLLUP: I dag var det duket for bryllup mellom Merete og Anders. Nå er de endelig mann og kone. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
BRYLLUP: I dag var det duket for bryllup mellom Merete og Anders. Nå er de endelig mann og kone. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I november i fjor kunne «Skal vi danse»-dommeren Merete Lingjærde (59) avsløre den hyggelige nyheten om at hun og kjæresten Anders Mørk hadde forlovet seg.

Frieriet fant sted på Norefjell. I ettertid ble det også kjent at paret skulle gifte seg denne sommeren, og nå er den store dagen her.

I dag, fredag 6. august, fikk Merete sin Anders i et tradisjonelt kirkebryllup i Asker kirke.

FERSKT EKTEPAR: Merete Lingjærde og ektemannen strålte om kapp med solen på kirketrappen etter vielsen. Foto: Andreas Fadum/ Se og Hør
FERSKT EKTEPAR: Merete Lingjærde og ektemannen strålte om kapp med solen på kirketrappen etter vielsen. Foto: Andreas Fadum/ Se og Hør Vis mer

- Vi er voksne begge to, så her blir det ingen foreldre eller noen andre som bestemmer. Anders og jeg skal gå opp kirkegulvet sammen, uttalte 59-åringen til Se og Hør i juni.

BRYLLUP: Helene Olafsen snakker om bryllupsplanleggingen. Reporter: Sofe Losen/Video: Se og HØR Vis mer

- 25 år gammel ivrig brud

Merete og forloveden skulle i utgangspunktet ha giftet seg allerede i begynnelsen av juli, men slik ble det ikke - på grunn av coronapandemien.

Merete og Anders bærer henholdsvis brudekjole og smoking på bryllupsdagen sin, og feiringen av ekteskapet skjer på Hvalstrand bad sammen med rundt 80 gjester.

OLJEFLEKK: Det oppsto et minutts «dramatikk», da Merete oppdaget at hun hadde fått en oljeflekk på brudekjolen. Det løste seg heldigvis, og bruden tok det med knusende ro. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
OLJEFLEKK: Det oppsto et minutts «dramatikk», da Merete oppdaget at hun hadde fått en oljeflekk på brudekjolen. Det løste seg heldigvis, og bruden tok det med knusende ro. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer

Blant gjestene finner vi tidligere «Skal vi danse»-dommer Tore Petterson, sammen med nåværende dommer Trine Dehli Cleve. Hun ankom vielsen med ektemannen, Thomas Cleve.

- Det er klart, det er vel ingen større dag enn når en kvinne står brud - bortsett fra når man får barn. Så jeg er rett og slett verdens lykkeligste nå, og både jeg og Anders er superklare for mange fine øyeblikk som vi vet kommer, sa dagens strålende brud til Se og Hør fredag formiddag - få timer før vielsen.

59-åringen har ikke vært gift tidligere, men forklarer at paret hadde de følelsene mellom seg som gjorde at de ønsket seg et stort bryllup, for å dele og feire kjærligheten med venner og familie.

- Vi kunne feiret lite, men vi ønsket dette. For meg spiller det ingen rolle med alderen, jeg føler meg som en 25 år gammel ivrig brud, sa hun lattermildt fredag formiddag.

STERK HISTORIE: Dommer i «Skal vi danse», Merete Lingjærde, forteller en sterk historie på TV2 i påsken. Video: TV2 Vis mer

- Fantastisk

- Hvordan blir det å stå hvit brud?

- Helt fantastisk. Jeg har aldri drømt om det før jeg møtte Anders, men nå har jeg hatt god tid siden vi ble forlovet og har gledet meg lenge.

59-åringen forteller på forhånd at hun gleder seg spesielt mye til øyeblikket der de går inn i kirken, for da er det bare de to som vet hva som skal skje.

Da Se og Hør tok en prat med dansedommeren tidligere denne sommeren, kunne hun nemlig fortelle at de har planlagt en personlig tvist i det forholdsvis klassiske bryllupet.

Blant annet blir det ingen «vanlige» sanger på inn- og utgang. Hvilke sanger de har valgt var det kun et par som visste om på forhånd, så det skulle bli en overraskelse for gjestene.

FREMTIDEN: Henrik Borg og Lisa Anckarman har planene klare både når det gjelder bryllup og barn. Video: Rød Løper / Kine Falch. Reporter: Celina Morken Vis mer

Hemmelighetsfull

Ifølge Merete har de lenge ønsket å gjøre det ordentlig ved å ha et stort bryllup med «brudekjole og hele pakka». Om brudekjolen var hun før bryllupet ganske taus.

- Det er en skikkelig brudekjole, en helt ny modell og design med detaljer som er veldig i motebildet akkurat nå, og med en del detaljer som er veldig typisk meg, sa hun.

Hun ønsket ikke å oppgi verken pris eller hvem som hadde laget den, men det er ingen tvil om at bruden strålte på den nydelige dagen.

LES OGSÅ: Bryllupsdetaljen som gikk verden rundt

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer