Cathrine Larsåsen:

Nå er hun blitt tobarnsmor

- Vi stortrives som fire.

TOBARNSMOR: Fredag ble Cathrine Larsåsen mor igjen. Foto: Privat
TOBARNSMOR: Fredag ble Cathrine Larsåsen mor igjen. Foto: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I april ble det kjent at Cathrine Larsåsen (31) ventet sitt andre barn, tre år etter at sønnen Loui (3) kom til verden.

Den gang kunne 31-åringen fortelle at hun hadde termin i oktober, og på fredag kom hennes andre barn til verden.

- Lillebror ble født 2. november, klokken 02.39. 3505 gram og 52 centimeter lang. Alt står fint til med oss alle. Vi har allerede vært hjemme et døgn og stortrives som fire, skriver den nybakte tobarnsmoren i en SMS til Se og Hør.

FRA TRE TIL FIRE: Den lille familien ble på fredag utvidet, da Cathrine og Morten fikk sitt andre barn. Foto: Privat
FRA TRE TIL FIRE: Den lille familien ble på fredag utvidet, da Cathrine og Morten fikk sitt andre barn. Foto: Privat Vis mer

- Superstolte foreldre til nå to flotte gutter. 8 dager over termin meldte han sin ankomst. Kanskje fordi lykketallet til far har vært 8. Fødselen gikk fint på Rikshospitalet, og var en mye bedre opplevelse denne gang med smertestillende hjelp, skriver hun videre.

STOLT STOREBROR: Loui koser med lillebroren sin. Foto: Privat
STOLT STOREBROR: Loui koser med lillebroren sin. Foto: Privat Vis mer

Cathrine kan også fortelle at fødselen gikk raskere unna denne gangen, da hun med Loui lå på fødestuen i 16 timer, mens denne gangen var det over etter fem.

- Formen og alt er fint etter fødsel, og vi dro hjem dag to. Storebror Loui er superstolt, og vi nyter virkelig det nye familiemedlemmet og det å være fire i familien. Er så stolt og rørt over å bli mamma igjen, avslutter hun.

Flyttet hjem til Norge

Inntil i fjor høst var friidrettsjenta bosatt i København, men før jul i fjor flyttet Cathrine og hennes danske kjæreste, Morten Jensen (35), til Norge.

- Årsaken var at jeg ville tilbringe mer tid med pappa. Han er nemlig rammet av den uhelbredelige og dødelige sykdommen ALS, eller amyotrofisk lateral sklerose, sa Cathrine i april.

SAMMENSVEISET: Cathrine Larsåsen sammen med samboer Morten Jensen og foreldrene sine på «4-stjerners middag»-finalen i 2014. Foto: Tor Lindseth / Se og Hør
SAMMENSVEISET: Cathrine Larsåsen sammen med samboer Morten Jensen og foreldrene sine på «4-stjerners middag»-finalen i 2014. Foto: Tor Lindseth / Se og Hør Vis mer

Det var i april 2017 at 31-åringens pappa, Johnny Larsåsen (65), fortalte i et intervju med VG at han var blitt diagnostisert med den alvorlige sykdommen.

Da det ble kjent at Cathrine ventet sitt andre barn, sto den kommende tobarnsmoren og faren hennes frem i Se og Hør og fortalte åpenhjertig om den tøffe tiden de går gjennom, samt gleden over Cathrines graviditet.

- Pappa gleder seg like mye som meg og Morten til den nye babyen kommer til høsten. Også vesle Loui gleder seg til å få en bror eller søster.

- Han kysser magen min hver dag og snakker til babyen. Det smelter et mamma-hjerte fullstendig, kunne Cathrine fortelle.

- Veer i 16 timer

Da Cathrines førstefødte kom til verden for litt over tre år siden, forløp ikke begivenhetene helt uten dramatikk.

I et intervju med Se og Hør våren 2015, fortalte den sporty jenta at lille Loui ble født fire dager på overtid - etter over et halvt døgn med smertefulle veer.

- Smertene var nesten uutholdelige. Men av prinsipp valgte jeg å ikke ta bedøvende medisiner. Det angret jeg på etterpå. Jeg hadde veer konstant i 16 timer. Det var nesten ikke til å holde ut, fortalte hun den gang.

Heller ikke selve fødselen gikk på skinner for Cathrine Larsåsen.

Babyen kom til verden med hode og en arm samtidig, og pustet ikke. Det ble tre-fire minutter med sjokk og panikk for den nybakte mammaen.

- Heldigvis var Morten ved min side. Han roet meg ned hele tiden og formanet meg om at alt ville gå bra. Gleden jeg følte da babyen vår endelig begynte å gråte og fikk fargen tilbake i ansiktet sitt, kan ikke beskrives, sa hun til Se og Hør.

LES OGSÅ: Åpner opp om oppveksten sin

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer