BLE PAPPA IGJEN: Den tidligere skøytestjernen Johann Olav Koss er blitt far for fjerde gang. Her er han avbildet på «Bølgen»-premieren i Oslo i 2015. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
BLE PAPPA IGJEN: Den tidligere skøytestjernen Johann Olav Koss er blitt far for fjerde gang. Her er han avbildet på «Bølgen»-premieren i Oslo i 2015. Foto: Berit Roald / NTB scanpixVis mer

Johann Olav Koss:

Nå er han firebarnsfar

Den norske skøytehelten kan juble over nok et tilskudd til familien. 

(Seoghør.no): I 1994 kunne Johann Olav Koss (48) triumfere etter å ha sikret seg tre gullmedaljer under vinter-OL på Lillehammer.

Og etter at han giftet seg med Jennifer Lee i 2009, kom også tre gullunger til verden: Aksel (6), Annabelle (4) og Andreas (2).

Nå har trebarnsfamilien fått enda et medlem. Det forteller Koss på sin private Facebook-profil.

Der skriver den ferske firebarnsfaren at kona har født en sønn, som allerede har fått navnet Arne Aleksander.

- Han kommer til å bli kalt Aleksander, og er nummer fire og sistemann! fortsetter den pensjonerte skøytestjernen i Facebook-innlegget.

Det har foreløpig ikke lykkes Seoghør.no å få en kommentar fra Koss om den ferske familieforøkelsen.

Holdt svangerskap hemmelig

Johann Olav Koss og Jennifer Lee Koss giftet seg i Sjømannskirken i New York i mai 2009, og i mars året etter bekreftet han overfor Se og Hør at de to ventet sitt første barn.

Parets førstefødte, Aksel Chung-Yul Koss, kom til verden i starten av september 2010. Også den gang annonserte Koss fødselen på Facebook.

I underkant av to år senere, kunne ekteparet juble over familieforøkelse nok en gang. Annabelle, som fyller fem år denne uken, kom til verden i juni 2012. Parets eneste datter veide 3420 gram og var 50 centimeter lang da hun ble født.

- Alt står bra til med både mor, barn og far, sa Koss til Se og Hør den gang.

Da den lille jenta så dagens lys, hadde det bare gått omlag halvannen måned siden svangerskapet ble offentlig kjent.

- Det stemmer nok det. Det er vanskelig å skjule når det bare er seks uker igjen. Vi gleder oss til å ønske ei jente velkommen til verden, sa Johann til Se og Hør i april 2012.

Tre barn på under fem år

Etter at Annabelle ble født, skulle det gå nesten tre år før tredjemann så dagens lys. Det var på Idrettsgallaen i januar 2015, at Johann og Jennifer avslørte at de ventet barn igjen.

- Dette er en baby, ikke en fotball, spøkte Koss på prisutdelingen - med henvisning til konas voksende mage.

VISTE MAGEN: Johann Olav Koss og en høygravid Jennifer Lee Koss på Idrettsgallaen på Hamar i 2015. Foto: Terje Bendiksby/ NTB scanpix
VISTE MAGEN: Johann Olav Koss og en høygravid Jennifer Lee Koss på Idrettsgallaen på Hamar i 2015. Foto: Terje Bendiksby/ NTB scanpix Vis mer

En knapp måned senere kom sønnen Andreas til verden, noe Koss selv bekreftet overfor Seoghør.no.

Samtidig la han ikke skjul på at han regnet med at livet med tre barn på under fem år kom til å by på utfordringer:

- Alt står bra til med både Jennifer og gutten. Og det er jo helt fantastisk å være far til tre. Selv om det er forventninger om at det blir mye arbeid med tre under fem. Mange herlige stunder, og noen store utfordringer, når barna ikke sover og pusher alle slags mulige «knapper» som jeg ikke visste fantes, sa idrettshelten til Seoghør.no i februar 2015.

GULL-GUTT: Johann Olav Koss tok hele tre gull under vinter-OL på Lillehammer i 1994. Her jubler han etter seieren på 1500 meter hurtigløp i Vikingskipet på Hamar. Foto: Aleksander Nordahl / NTB scanpix
GULL-GUTT: Johann Olav Koss tok hele tre gull under vinter-OL på Lillehammer i 1994. Her jubler han etter seieren på 1500 meter hurtigløp i Vikingskipet på Hamar. Foto: Aleksander Nordahl / NTB scanpix Vis mer

Skrøt av kona på bryllupsdagen

Også på den tiden han «bare» var tobarnsfar, innrømmet Johann - som er bosatt i Canada med familien sin - at han syntes foreldrerollen kunne være svært krevende.

- Nei uff, jeg feiler totalt mange ganger i uken. Jeg har et godt forhold til ungene mine på ett nivå, men på et annet nivå er det en ekstrem utfordring. Jeg blir testet på områder jeg knapt har visst at eksisterer, sa Koss åpenhjertig til VG Helg i februar 2014.

OL-vinneren har også vært ærlig på at han ikke alltid har gjort de beste valgene i kjærlighetslivet. Da han giftet seg med Harvard-utdannede Jennifer, hadde han allerede en avbrutt forlovelse og ett ekteskap bak seg.

I et intervju med Dagbladet Magasinet høsten 2012, sa Koss at han ikke så på seg selv som modig i kjærlighetslivet:

- Jeg kaller det heller idioti. Å hoppe ut i alt mulig sånn jeg gjør. Men man må lære å akseptere at man gjør feil, og jeg begynner å få veldig stor aksept for mine egne feil, sa han lattermildt den gang.

Saken fortsetter under bildet.

LYKKELIGE: Johann Olav Koss og Jennifer Lee Koss på vei inn til en gallamiddag på Slottet i april 2009. Foto: Bjørn Sigurdsøn / NTB scanpix
LYKKELIGE: Johann Olav Koss og Jennifer Lee Koss på vei inn til en gallamiddag på Slottet i april 2009. Foto: Bjørn Sigurdsøn / NTB scanpix Vis mer

Den 23. mai feiret imidlertid han og Jennifer bryllupsdagen sin, og da understreket Johann at ekteskapet deres har vært alt annet enn et feilskjær.

- For åtte år siden i dag tok jeg den beste avgjørelsen i livet mitt, da jeg giftet meg med denne utrolige kvinnen. Gratulerer med bryllupsdagem, Jennifer Lee Koss, skrev han i et offentlig Facebook-innlegg for et par uker siden.

LES OGSÅ: Åpner seg om bruddet: - For meg var det kjempetøft