DAMA: Johnny Depp er for tiden kjæreste med skuespillerkollega Amber Heard. Foto: Stella Pictures
DAMA: Johnny Depp er for tiden kjæreste med skuespillerkollega Amber Heard. Foto: Stella PicturesVis mer

Nå er han faktisk 50 år!

Sex-symbolet Johnny Depp er hot, suksessfull og halvveis til hundre.

Se stort bildegalleri av jubilanten Johnny Depp i bildeserien nederst i saken!

SEOGHØR.NO: Johnny Depp fyller 50 år søndag denne helgen, og regnes i dag som en av Hollywoods hotteste A-liste-skuespillere.

Han fikk navnet John Christopher Depp II da han ble født i byen Owensboro i Kentucky 9. juni 1963, som yngste sønn av servitrisen Betty Sue Wells og John Christopher Depp. Foreldrene skilte seg da Johnny var 15 år, og han og hans tre søsken bodde forskjellige steder rundt om i Florida.

I tenårene spilte unge Depp i bandet The Kids. Men det var etter et møte med skuespiller Nicolas Cage (49), som han ble introdusert for av sin daværende, seks år eldre kone Lori Anne Allison, at Depp fikk sansen for skuespilleryrket.

Hans første store filmrolle var i «A Nightmare on Elm Street» fra 1984, og tre år senere gjorde han det stort på TV-skjermen «21 Jump Street» fra 1987.

Siden har kjekkasen spilt i filmer som «Don Juan DeMarco», «Frykt og avsky i Las Vegas», «Finding Neverland», «Pirates of the Caribbean», «Sleepy Hollow», «Alice in Wonderland» og «The Rum Diary», for å nevne noen få.


Damemagnet
Johnny Depp-plakater har prydet veggene til mang en ungpike, og hans sexsymbol-status nådde nye høyder da han i 2003 og 2009 ble kåret til «verdens mest sexy mann» av People.

På privaten har han vært kjæreste med skuespiller Sherilyn Fenn (48), supermodell Kate Moss (39), Winona Ryder (41), i tillegg til det oppløste ekteskapet med Lori Anne Allison og det berømte bruddet med den franske sangerinnen Vanessa Paradis (40) - som det ble slutt med i fjor.

Sammen med Vanessa har han barna Lily-Rose Melody Depp (14) og John Christopher «Jack» Depp III (11), og etter datterens fødsel en vårdag i 1999 har han uttalt dette:

- Alt jeg har gjort frem til 27.mai 1999 har vært en illusjon. Jeg har eksistert uten å leve. Min datter, fødselen av min datter, ga meg liv.


Depresjon og selvskading
Den verdensberømte skuespilleren har oppnådd umåtelig suksess, men har også møtt på et par hindere underveis. Depp er lite snakkesalig når det kommer til barndommen, men har avslørt at han drev med selvskading på grunn av stress og depresjon tidlig i tenårene.

- Kroppen min er på en måte som en dagbok. Det er som sjøfolk pleide å gjøre før i tiden. Alle tatoveringene deres hadde en spesiell betydning. På et punkt i livet markerer man en spesifikk hendelse - om du så gjør det med en kniv på deg selv eller hos en profesjonell tatovør, fortalte han i et magasin-intervju i 1993.

Depp har forøvrig 13 tatoveringer på kroppen, hvorav to av dem er barnas navn, en med morens navn og én han har gjort om fra «Winona Forever» til «Wino Forever».


Stadig heit og aktuell
Etter bruddet med Vanessa Paradis har Depp på nytt funnet kjærligheten, og er for tiden sammen med skuespillerkollega Amber Heard (27), som han møtte under innspillingen av «The Rum Diary» i 2011.

I år er han aktuell i action/eventyr-filmen «The Lone Ranger», hvor han spiller indianeren Tonto - noe han kan kjenne seg ekstra godt igjen i. Johnny Depp slekter nemlig selv på indianere har han tidligere avslørt.

Det ble nylig kjent at «Kon-Tiki»-regissørene Joachim Rønning og Espen Sandberg har fått det ærefulle oppdraget å regissere «Pirates of the Caribbean 5», hvor Johnny Depp fortsetter å spille den barske kapteinen Jack Sparrow.

- Folk sier jeg gjør merkelige valg. Men for meg er de ikke merkelige. Min sykdom er at jeg er fascinert av menneskelig oppførsel. Hva som befinner seg under overflaten. Verden innenfor menneskene, har den hotte 50-åringen tidligere uttalt.

Se stort bildegalleri av jubilanten Johnny Depp i bildeserien nederst i saken!

LES OGSÅ: - Jeg driter i hva folk mener

ANNO 1990: Johnny Depp (midten) spilte mot blant andre Ricky Lake i «Cry baby». Foto: Stella Pictures
1993: Johnny Depp og en ung Leonardo DiCaprio i kassasuksessen «Whats Eating Gilbert Grape?». Foto: Stella Pictures
1994: Johnny Depp spilte i den Tim Burton-regisserte filmen «Touchstone» i 1994. Foto: Stella Pictures
KOSTYMER: Johnny Depp har de siste årene spilt i filmer som krever mye sminke og alternative kostymer. Her fra Alice In Wonderland fra 2010.
SUKSESS: Johnny Depp, her med Penelope Cruz, har spilt i alle «Pirates of the Caribbean»-filmene, og går snart i gang innspillingen av film nummer fem - som regisseres av den norske duoen Joachim Rønning og Espen Sandberg. Foto: Stella Pictures
KJÆRLIGHETSFILM: Johnny Depp spilte side om side med Angelina Jolie i The Tourist i 2010. Foto: Stella Pictures
GIFT: Johnny Depp giftet seg med den seks år eldre Lori Anne Allison - søsteren til en bandkompis, da han var 20 år gammel. Ekteskapet varte i 2 år. Foto: All Over Press
EKS: Johnny Depp og Winona Ryder var kjærester fra 1989 til 1993. Da de var sammen taotverte han «Winona Forever» som etter bruddet gjorde om til «Wino Forever». Foto: All Over Press
EKS: Johnny Depp ble kjæreste med den engelske supermodellen Kate Moss i 1998, men forholdet varte bare i fire år. Foto: Stella Pictures
BRUDD ETTER 14 ÅR: I fjor kom sjokknyheten om at Johnny Depp og Vanessa Paradis hadde gått fra hverandre. Foto: © Band Photo / uppa.co.uk
TOBARNSFAR: Johnny Depp og Vanessa Paradis har barna Lily-Rose Melody Depp (14) og John Christopher «Jack» Depp III (11) sammen. Her er lille Lily-Rose på pappas arm. Foto: NTB scanpix
DAMA: Johnny Depp er for tiden kjæreste med skuespillerkollega Amber Heard. Foto: Stella Pictures
HOT, HOTTERE, HOTTEST: Johnny Depp ble i 2003 og 2009 kåret til «verdens mest sexy mann» av People, og har flere ganger prydet ulike magasinforsider. Her fra da han var på coveret til Rolling Stone i 2008. Foto: All Over Press
MERKER: Depp har 13 tatoveringer på kroppen, og en av dem er en hyllest til sønnen Jack - og muligens også hans rollefigur Kaptein Jack Sparrow i «Pirates of the Caribbean»-filmene. Foto: All Over Press/Getty
LITEN: Johnny Depp i barneskolealder. Foto: Stella Pictures
ANNO 2013: Søndag 9. juni fyller skuespillerkjekkasen 50 år, og kan skryte på seg å være en av verdens mest berømte skuespillere. Foto: All Over Press