ROCKET I 50 ÅR. Her opptrer Paul McCartney på diamantjubilleumet til Dronning Elizabeth II i London, 4. juni. Foto: All Over Press
ROCKET I 50 ÅR. Her opptrer Paul McCartney på diamantjubilleumet til Dronning Elizabeth II i London, 4. juni. Foto: All Over Press Vis mer

Nå er han 70 og klar for OL

The Beatles-stjernen rocker ennå.

Publisert
Sist oppdatert
SEOGHØR.NO:  Nylig opptrådde han på Dronningen av Englands jubilleumsfeiring, for sine 60 år på tronen. Og han fortsetter å fylle stadioner med egne konserter. Tidligere i mai spilte han i Mexico City for over 250.000 tilskuere. Neste måned skal Paul McCartney åpne sommer-OL i London. Mandag ble han 70 år gammel.

Paul valgte å feire bursdagen i fred og ro, hjemme med kona Nancy Shevell, i St. John's Wood i London. Et steinkast unna Abbey Road, hvor Beatles spilte inn mange av låtene sine. Paret var på tur sammen i Roma tidligere i helgen, ifølge The Telegraph.

Han ble født under andre verdenskrig, og slo gjennom med bandet The Beatles i 1963 med låta «Love Me Do». Siden fortsatte han å rocke med bandet Wings, og senere som soloartist. Han har blant annet jobbet med Michael Jackson, Stevie Wonder, Elton John og andre store artister.

Ringo Star har blant annet publisert en video der bandet hans All Stars synger «Happy Birthday» til Paul. Se videoen nederst i saken.

Guinness verdensrekordbok har kåret Paul til den mest suksessrike komponisten gjennom tidene. En av hans største sangsuksesser er «Yesterday» fra 1965, som har blitt sunget av mer enn 2200 andre artister siden.

Paul har vært i Norge seks ganger. Sist i 2004, på Valle Hovin i Oslo. Første gang var 9. august i 1972, da han spilte i Njårdhallen med sitt andre band, Wings.

Til tross for å ha vært aktiv såpass lenge, fikk han sin egen stjerne på Walk of Fame først i februar, tidligere i år.Bli fan av Seoghør.no på Facebook her

Sjekk ut våre mobilsider. Send sms med kodeord: SHMOBIL til 2255

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 22555522 eller send sms/mms med kodeord TIPS til 2255.

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer