Kit Harington og Rose Leslie:

Nå er «Game of Thrones»-paret gift

Giftet seg på slott i Skottland.

NYGIFT: Rose Leslie og Kit Harington giftet seg lørdag 23. juni - omtrent ett år etter at de forlovet seg. Her er det nygifte paret på vei ut av kirken etter vielsen. Foto: NTB scanpix
NYGIFT: Rose Leslie og Kit Harington giftet seg lørdag 23. juni - omtrent ett år etter at de forlovet seg. Her er det nygifte paret på vei ut av kirken etter vielsen. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I fjior sommer fridde «Game of Thrones»-stjernen Kit Harington (31) til skuespillerkollega Rose Leslie (31). Duoen møttes under innspillingen av den populære serien, men ble først et par i 2013.

I dag ble duoen smidd i hymens lenker.

- Vi er i ekstase over denne dagen, sa Roses far, Sebastian Leslie til Sky News like før brudeparet ankom kirken.

Seremonien ble holdt på Rayne Church i Aberdeenshire, mens selve bryllupsfesten blir arrangert bare et steinkast unna, på slottet Wardhill Castle, som tilhører familien til Rose.

Bruden ankom kirken sammen med sin far, ikledd en klassisk hvit brudekjole med blonder, og sa et forsiktig «hei» da hun gikk ut av bilen, ifølge Daily Mail.

Saken fortsetter nedenfor.

Nå er «Game of Thrones»-paret gift

Stjernespekket

Ifølge Harper's Baazar var 200 personer invitert for å delta i den store begivenheten, og blant dem var flere av duoens kolleger fra «Game of Thrones».

Emilia Clarke (31), Peter Dinklage (49) og Sophie Turner (22) ble alle observert i Skottland i forkant av bryllupet, og ankom bryllupet med brede smil.

Saken fortsetter nedenfor.

STRÅLTE: Emilia Clarke, som spiller rollen som Daenerys Targaryen i «Game of Thrones», var i strålende humør da hun ankom kirken ikledd en rosa kjole. Foto: NTB scanpix
STRÅLTE: Emilia Clarke, som spiller rollen som Daenerys Targaryen i «Game of Thrones», var i strålende humør da hun ankom kirken ikledd en rosa kjole. Foto: NTB scanpix Vis mer
STJERNEDUO: «Game of Thrones»-stjernene Sophie Turner, som spiller Sansa Stark, og Maisie Williams, som spiller Arya Stark i serien, ankom kirken sammen,
STJERNEDUO: «Game of Thrones»-stjernene Sophie Turner, som spiller Sansa Stark, og Maisie Williams, som spiller Arya Stark i serien, ankom kirken sammen, Vis mer
KLAR FOR FEST: Peter Dinklage, som spiller Tyrion Lannister i serien, hilste på de oppmøtte utenfor kirken. Foto: NTB scanpix
KLAR FOR FEST: Peter Dinklage, som spiller Tyrion Lannister i serien, hilste på de oppmøtte utenfor kirken. Foto: NTB scanpix Vis mer

Ifølge Daily Mail tar Wardhill Castle, der bryllupsfesten vil foregå lørdag kveld, opp mot 32 000 norske kroner for en helgeovernatting.

Slottet tilbyr egen butler, som koster gjestene 2000 kroner ekstra per dag, en egen huskokk og en eksklusiv matmeny.

Det er åtte rom på slottet, og det er forventet at det nygifte paret kommer til å overnatte på rommet som kalles Laird's Bedroom.

Saken fortsetter nedenfor.

LUKSUS: Det er på eksklusive Wardhill Castle bryllupsfesten vil foregå senere lørdag. Foto: NTB scanpix
LUKSUS: Det er på eksklusive Wardhill Castle bryllupsfesten vil foregå senere lørdag. Foto: NTB scanpix Vis mer

Frieriet gikk ikke som planlagt

Rose og Kit ble kjærester i 2013, men hadde i flere år et mystisk «av-og-på-forhold». I fjor vår la stjerneparet tvilen til side og ble samboere.

«Jon Snow» fridde kort tid senere til sin kjæreste - og fikk ja.

I et intervju med talkshow-verten Jonathan Ross (56) avslørte han detaljer rundt frieriet. Hollywood-stjernen kunne nemlig røpe at frieriet slettes ikke gikk som planlagt.

- Jeg hadde flere planer om hvordan jeg skulle gjøre det. Jeg skulle feste lys i flere trær, og jeg skulle gjøre alle disse romantiske tingene. Men vi var på landet og vi hadde denne utrolige nattehimmelen over oss, fyr i peisen og rødvin. Jeg fyrte av skuddet altfor tidlig, sa han.

Forelsket seg på jobb

Kit har hatt en av hovedrollene i «Game of Thrones» siden serien startet i 2011, mens Leslie kom inn i sesong to i 2012.

Harington er kjent for å verne godt om privatlivet sitt, og ønsker ikke å si så mye om forholdet til skuespiller-kollegaen.

Saken fortsetter nedenfor.

I fjor avslørte derimot 30-åringen at han forelsket seg i Rose under sesong to, da de spilte inn TV-serien på Island.

- Landet er vakkert, nordlyset er magisk og det var der jeg forelsket meg. Hvis man allerede er tiltrukket av noen og man deretter skal spille kjærester på film, så er det veldig lett å forelske seg, fortalte han til Vogue Italia, ifølge E! News.

Det var Rose sin karakter, Ygritte, som i 2012 forførte Jon Snow i en hule og stjal dyden hans. Det var den første sex-scenen for begge skuespillerne.

LES OGSÅ: Har kjøpt leilighet med kjæresten

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer