SKAM AUSTIN: Dette 22 sekunder lange klippet er første smakebit fra den amerikanske versjonen av «Skam», som er regissert av Julie Andem selv. Video: Skam Austin / Facebook Watch Vis mer

«Skam Austin»:

Nå er første glimt fra amerikanske «Skam» ute

Regissør Julie Andem tar suksesserien fra Hartvig Nissen til Bouldin High.

Publisert

Etter at både Frankrike, Italia og Tyskland har sluppet sine egne «Skam»-versjoner, er det endelig action i den amerikanske «Skam»-leiren.

Onsdag ble et 22 sekunder langt videoklipp publisert på Facebook-siden «Skam Austin», som en forsmak på hva som er i vente fra Julie Andem og hennes amerikanske team.

A post shared by SKAM Stan (@skamstan) on

Klippet viser blant annet glimt fra et soverom, en skole og bybildet i Austin, og avslører premieredatoen: Tirsdag 24. april.

Serien lover nye «drypp» daglig via Facebook.

Dansegruppe

Onsdag kveld ble flere klipp publisert på Facebook, som viser noen av karakterene som publikum vil bli bedre kjent med.

Blant dem er tre jenter fra dansegruppa «Bouldin Kittens».

- Vi er bestevenner. Familie. Søstre, proklamerer jentene i videoen, iført matchende jakker, før de inviterer til prøvedansing for å bli en del av «kattungene».

@thebouldinkittens #SKAMAustin

A post shared by SKAM Stan (@skamstan) on

I klippene avsløres det også at Andems amerikanske svar på Hartvig Nissen vgs, er Bouldin High Gymnasium.

Et annet klipp, som også er å finne på Instagram-siden @skamstan, viser sprudlende Josefina, som har publisert sin aller første sminkevideo.

Andre karakterer er fotballspilleren Jordan, som har delt klipp fra ei treningsøkt med kompisene sine, og Shay og Tyler, som tilsynelatende holder på med musikk. En annen jente, som vi foreløpig ikke vet navnet til, driver med skoleavis.

De fleste karakterene ser ut til å ha fått sine egne Instagram-kontoer, slik Andem også gjorde i den norske originalen.

Practicing our speeches for when we make it BIG #CloutFromGrandmasCloset

A post shared by Shay Dixon (@shay_dee_bootie) on

Vises på Facebook

Amerikanske «Skam» har premiere to og en halv måned etter franske «Skam», som var det første landet som slapp sin egen versjon av den norske TV-suksessen.

Det er produsenten Simon Fullers selskap XIX Entertainment som har kjøpt rettighetene til å produsere «Skam» til det amerikanske TV-markedet. Fuller står bak internasjonale suksesser som «Idol» og «So You Think You Can Dance».

Fuller er også mannen bak den ikoniske popgruppa Spice Girls, som herjet hitlistene på nittitallet med hits som «Wannabe» og «2 Become 1».

Facebook er publiseringsplattformen for amerikanske «Skam».

«Skam»-skaper Julie Andem bekreftet i november at det er hun selv som skal regissere den amerikanske utgaven av serien.

- Jeg vil ikke gi det til noe andre, skrev Andem på Instagram den gang.

Det er snart ett år siden Andem satte kroken på døra for norske «Skam» etter fire sesonger. Flere av skuespillerne har hatt nok å gjøre i ettertid, med prosjekter som spenner seg fra musikal til kinofilm og TV-serie.

NRK slapp lørdag en «Skam»-lignende serie, helt uten forvarsel. Rikskringkasterens nye TV-baby er døpt «Blank», og handler om livet etter videregående.

LES OGSÅ: Slik er «Skam»-stjernenes nye liv

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer