Nå er FBI blitt innblandet i Pitt-skandalen

Det lokale politiet avviser at de etterforsker Brad Pitt for angivelig barnemishandling - men FBI ser på saken.

FBI SER PÅ SAKEN: Torsdag meldte TMZ at Brad Pitt angivelig etterforskes for barnemishandling etter å ha mistet besinnelsen på et privatfly sammen med kona Angelina Jolie og flere av barna deres. Få dager etter hendelsen søkte Jolie om skilsmisse.  Foto: Broadimage
FBI SER PÅ SAKEN: Torsdag meldte TMZ at Brad Pitt angivelig etterforskes for barnemishandling etter å ha mistet besinnelsen på et privatfly sammen med kona Angelina Jolie og flere av barna deres. Få dager etter hendelsen søkte Jolie om skilsmisse. Foto: Broadimage Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: Torsdag meldte nettstedet TMZ at Brad Pitt (52) er under etterforskning for barnemishandling, etter at han angivelig ble beruset og aggressiv ombord et privatfly sammen med Angelina Jolie (41) og flere av barna deres.

Natt til fredag norsk tid ble det kjent at selveste FBI ser på saken, melder People.

I en uttalelse til både People og UsWeekly bekrefter FBI at de nå vurderer om byrået skal innlede etterforskning av Pitt.

- FBI fortsetter å samle fakta og vil vurdere hvorvidt en etterforskning på føderalt nivå vil bli innledet, heter det i en uttalelse til People fra organisasjonen.

LAPD ikke innblandet

FBIs befatning med saken skyldes at episoden skal ha funnet sted i luftrommet, som den føderale etterforskningsetaten har jurisdiksjon over.

En kilde sier til People at Pitt skal ha mistet besinnelsen mens familien var på vei hjem til L.A. fra Frankrike i privatfly.

Da TMZ først meldte at Pitt skal være under etterforskning, skrev nettstedet at det lokale politiet i Los Angeles (LAPD) så på saken sammen med barnevernet. LAPD avkrefter denne påstanden overfor UsWeekly.

- LAPD håndterer ingen rapport eller påstander om barnemishandling som involverer Mr. Brad Pitt, uttalte politiet til nettstedet torsdag.

Saken fortsetter under bildet.

GIKK OVER STYR: En krangel mellom Brad Pitt og ANgelina Jolie ombord et privatfly skal ha nådd uheldige høyder da familien fløy hjem til Los Angeles fra Frankrike 14. desember. Her ankommer Brad Pitt Malta i et privat Gulfstream G450 jetfly i 2014.   Foto: Reuters
GIKK OVER STYR: En krangel mellom Brad Pitt og ANgelina Jolie ombord et privatfly skal ha nådd uheldige høyder da familien fløy hjem til Los Angeles fra Frankrike 14. desember. Her ankommer Brad Pitt Malta i et privat Gulfstream G450 jetfly i 2014. Foto: Reuters Vis mer

- Krangelen kom ut av kontroll

Barnevernet i Los Angeles etterforsker imidlertid Pitt fortsatt, skriver People.

En kilde sier til People at Pitt ikke var fysisk aggressiv mot et av barna sine under flyturen:

- Han var beruset, og han og Angelina kranglet. Det var en forelder-barn-krangel som ikke ble håndtert riktig og som eskalerte mer enn den burde ha gjort,

Selv om «Fight Club»-stjernen skal ha vært opprørt under krangelen med Jolie - som søkte om skilsmisse få dager senere - skadet ikke Pitt barnet sitt, uttaler kilden videre:

- Han understreker at krangelen ikke utartet fysisk og at ingen ble fysisk skadet. Han fiket ikke til barnet sitt i ansiktet på noen som helst måte. Han er veldig klar på at han ikke gjorde det.

Ifølge Peoples anonyme kilde skal Brad Pitt imidlertid ha tatt tak i barnet fysisk:

- Han tok tak i barnet, ja, men det var fordi konfrontasjonen var i ferd med å komme ut av kontroll, legger den anonyme kilden til.

Uklare detaljer

TMZ skriver fredag at et av stjerneparets barn reiste seg og forsvarte Jolie verbalt under krangelen hennes med Pitt på flyet. Pitt skal da ha langet ut etter barnet, hvorpå Jolie gikk imellom dem for å blokkere ektemannen.

«World War Z»-stjernen skal ha kommet i fysisk kontakt med barnet, men det er usikkert om dette var med vilje eller ikke.

Videre melder TMZ at det er usikkert hvorvidt ekteparet kranglet, eller om deres omtalte barn utagerte under flyturen.

Ifølge nettstedets kilder har Jolie uttalt at Pitt var edru under krangelen, men at han ble beruset på et senere tidspunkt. Kilder nær Pitt hevder derimot at han var full da episoden utspant seg.

Saken fortsetter under bildet.

I HARDT VÆR: De siste dagene er Brad Pitt blitt utsatt for rykter om at han har rus- og aggresjonsproblemer, og om at han har hatt en affære med «Allierte»-motspilleren Marion Cotillard (t.v). Cotillard har avvist påstandene, og kilder nær Pitt hevder det er Jolie som utsetter ham for en svertekampanje. Foto: United International Pictures/ Filmweb.no
I HARDT VÆR: De siste dagene er Brad Pitt blitt utsatt for rykter om at han har rus- og aggresjonsproblemer, og om at han har hatt en affære med «Allierte»-motspilleren Marion Cotillard (t.v). Cotillard har avvist påstandene, og kilder nær Pitt hevder det er Jolie som utsetter ham for en svertekampanje. Foto: United International Pictures/ Filmweb.no Vis mer

- En løgnaktig svertekampanje

Verken Brad Pitt eller Angelina Jolie har foreløpig kommentert dramatikken som skal ha utspilt seg på privatflyet onsdag 14. september.

Kilder nær «Ocean's 11»-stjernen hevder imidlertid at beskyldningene mot Pitt i kjølvannet av krangelen er sterkt overdrevne og løgnaktige.

- De har tatt en bitteliten kjerne av sannhet, at en krangel gikk over styr og nådde et beklagelig klimaks slik at barnevernet nå ser på det, og de manipulerer den for å fremme forsøkene sine på å få omsorgsretten, sier en kilde til People.

En kilde nær Brad skal også ha sagt til TMZ at Brad ikke har gjort noe galt.

- Han tar anklagene alvorlig og sier han aldri har mishandlet barna. Det er trist at folk prøver å sette ham i verst mulig lys.

Saken fortsetter under bildet.

SUPERPAR: I over ti år ble Brad Pitt og Angelina Jolie ansett som et av Hollywoods lykkeligste og mest vellykkede par. Her er de avbildet på Golden Globe-utdelingen i 2007.  Foto: Broadimage
SUPERPAR: I over ti år ble Brad Pitt og Angelina Jolie ansett som et av Hollywoods lykkeligste og mest vellykkede par. Her er de avbildet på Golden Globe-utdelingen i 2007. Foto: Broadimage Vis mer

Krangler om omsorgsrett

I skilsmissepapirene skal Jolie ha søkt om full fysisk omsorgsrett for Maddox (15), Pax (12), Zahara (11), Shiloh (10) og tvillingene Knox og Vivienne (8), men hun skal være villig til å gi Pitt besøksrett.

De siste dagene har flere medier meldt at Brad Pitt ikke vil føye seg etter Jolies krav. Ifølge TMZ kommer Pitt til å kjempe for å få delt omsorgsrett for barna.

- Det er ingen sjanse for at han vil la Angelina få omsorgsretten alene. Han vil gjerne la Angelina ta del i oppdragelsen, men vil ikke la henne knuse ham, sier en kilde til nettsiden.

Det er kun to år siden Brad og Angelina giftet seg i i en liten kirke på luksus-eiendommen sin Chateau Miraval i Frankrike.

Da hadde paret allerede vært sammen i en årrekke, etter at de forelsket seg under innspillingen av filmen «Mr. og Mrs. Smith» i 2004. Den gang var Brad Pitt fremdeles var gift med «Friends»-stjernen Jennifer Aniston (47).

LES OGSÅ: Angelinas far er bekymret for barnebarna

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer