«P3morgen»:

Nå er erstatterne klare

Onsdag ble det kjent hvem som tar over for de tre radioprofilene Silje Nordnes, Markus Neby og Ronny Brede Aase.

TAR OVER: Ronny Brede Aase, Silje Nordnes og Markus Neby er snart ferdige som programledere i «P3Morgen». Nå er det blitt kjent hvem som skal ta over for de tre radioprofilene. Martin Lepperød og Adelina Ibishi tar over roret. Foto: Foto: Xueqi Pang/NRK
TAR OVER: Ronny Brede Aase, Silje Nordnes og Markus Neby er snart ferdige som programledere i «P3Morgen». Nå er det blitt kjent hvem som skal ta over for de tre radioprofilene. Martin Lepperød og Adelina Ibishi tar over roret. Foto: Foto: Xueqi Pang/NRK Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I begynnelsen av september ble det kjent at programlederne i det populære programmet «P3morgen», Silje Nordnes (35), Markus Neby (28) og Ronny Brede Aase (33) gir seg som showledere til jul.

De har sin siste sending 20. desember.

Den gang kom det også frem at det jobbes med å utvikle et nytt morgenkonsept på kanalen. Ronny Brede Aase, Silje Nordnes og Markus Neby vil fortsette i NRK, men i andre prosjekter. Den gang fikk man vite at NRK jobbet med å finne folk til å fylle rollene som den populære morgentrioen tidligere hadde.

Ingen store endringer

Onsdag morgen ble det kjent at Martin Lepperød (26) og Adelina Ibishi (27) skal lede P3morgen fra og med januar 2020.

– Vi gleder oss masse til å sette i gang og våkne opp sammen med lytterne, sier Ibishi og Lepperød til P3.no.

De nye programlederne kan videre fortelle at det ikke blir de største endringene i kjøreplanen til nye P3morgen. Ibishi og Lepperød lover god musikk og spennende gjester når de snart skal ta over det folkekjære radioprogrammet.

GJENBRUK: Jenny Skavlan hadde oppfordret kjendisene som skulle på P3 Gull til å kle seg miljøvennlig. Det var ikke alle som fulgte det rådet. Video: Rød Løper Vis mer

Ibishi beskriver overfor P3 at hun nå tar over etter Nordnes, Aase og Neby med «skrekkblandet fryd».

– Men samtidig har de laget et så godt grunnlag for hvordan man skal lage morgenradio at vi vet hva som funker og ikke, sier Lepperød.

- Knallbra folk

Ibishi har lang erfaring fra radio og har blant annet ledet P3aksjonen to år på rad, i tillegg til å være en del av radioprogrammet «Norske Tilstander» sammen med radioprofil Tete Lidbom.

Lepperød på sin side er fra Nesodden og driver med stand up, men er også kjent fra radioprogrammet «Karakter» som han har sammen med komikerne Henrik Farley og Jonis Josef. Lepperød har også en rolle i sesong tre av NRK-programmet «Blank», og i høst var komikeren også vikar i P3morgen sammen med Live Nelvik.

P3s radiosjef Mats Borch Bugge beskriver den nye duoen som et drømmepar og kan fortelle at det er flere grunner til at de valgte Lepperød og Ibishi til å ta over for den tidligere trioen.

– Adelina og Martin er knallbra folk og flinke programledere. De har god kjemi og er begge grunnleggende nysgjerrige på folk og ting som skjer rundt oss. Videre har de begge mye erfaring med formidling, henholdsvis fra radio og scene, sier Bugge til P3.no

- En tid for alt

Da den vemodige beskjeden om at Ronny Brede Aase, Markus Neby og Silje Nordnes gir seg kom, uttrykket redaksjonslederen for radio og podkast i NRK P3 Oslo, Mats Borch Bugge sin takknemlighet overfor trioen.

- Det er en tid for alt. Vi er så vanvittig takknemlige for alle de årene Ronny, Silje og Markus har stått opp sammen med folk i inn- og utland og gitt oss en varm og morsom start på dagen. Heldigvis er det fortsatt noen måneder igjen, fortalte han den gang til NRK.

Da nyheten ble kjent, delte både Nordnes og Aase hvert sitt innlegg på Instagram for å takke for tiden i radioprogrammet.

- Det har vært en ære og en glede, hver eneste morgen i 10 år. P3morgen var jobben jeg ikke engang turte å drømme om å få. Nå har jeg fjasa rundt i radioen sammen med verdens beste og mest engasjerte lyttere, og med det som har blitt noen av mine aller næreste venner. Fra nyttår skal noen andre få opplevelse hvor fantastisk morgenvaktene på nrkp3 er. Men først skal vi sørge for at denne høsten og blir vår beste, skrev Aase i innlegget.

- For en drøm! Nesten 10 år med livets kollegaer og lyttere. 20. desember blir siste sending med P3morgen. Det er trist og vemodig, men samtidig helt riktig. Og frem til det skal vi ha livets høst, skrev Nordnes.

LES OGSÅ: - Drikkingen var nødvendig

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer