Sex-kulten NXIVM:

Nå er dommen klar

Skuespiller Allison Mack dømmes.

DØMMES: Allison Mack har erkjent seg skyldig i å utpresse to kvinner. Nå dømmes hun til fengsel. Foto: Mark Lennihan/NTB
DØMMES: Allison Mack har erkjent seg skyldig i å utpresse to kvinner. Nå dømmes hun til fengsel. Foto: Mark Lennihan/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

«Smallville»-stjernen Allison Mack (38) dømmes onsdag til tre års fengsel, etter å ha erkjent seg skyldig i å utpresse to kvinner som en del av NXIVM, en kult i New York, melder Reuters.

Mack skal ha spurt om å få sone hjemme og om å få prøveløslatelse.

Sexkulten har fått stor oppmerksomhet de siste årene. «Selvhjelpsgruppa», med sine forgreininger inn i Hollywood, begynte allerede i 2017 å skape overskrifter med lyssky virksomhet - og siden den gang har avsløringene kommet på løpende bånd.

SKANDALE: I fjor ble den tidligere skuespilleren Allison Mack tiltalt for å ha rekruttert kvinner til Nxivm, en såkalt sexkult. Nå har hun sagt seg skyldig i saken. Video: Reuters. Klipp: Ørjan Ryland / Dagbladet Vis mer

I 2018 ble lederen Keith Raniere (60) arrestert og siktet for sexhandel, pengeutpressing og besittelse av overgrepsmateriale av barn. Selv nektet han straffskyld på alle punkter, men i retten ble han ikke trodd.

I oktober ble han dømt til 120 år i fengsel.

Beklager

I påvente av dommen, har Allison Mack sendt inn et brev til retten i Brooklyn i New York - og der ber hun om unnskyldning for alle som har blitt skadet av handlingene hennes, ifølge Page Six.

Hun omtaler hengivenheten til sexkult-lederen Raniere slik:

«Det er den største feilen jeg har gjort, og det jeg angrer mest på i hele mitt liv. Jeg beklager til alle dere jeg rekrutterte inn i NXIVM. Jeg beklager for at jeg har utsatt dere for de forbryterske og følelsesmessige voldelige ordningene til en vridd mann».

Mack har i lang tid oppholdt seg i husarrest i påvente av straffeutmålingen.

Den har blitt forsinket i flere måneder, men onsdag er dommen også klar. I brevet omtaler hun isolasjonsperioden som «den mest ødeleggende, men transformerende» tiden i hennes liv.

LES OGSÅ: Bill Cosby løslates

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer