Felicity Huffman:

Nå er dommen klar

«Frustrerte fruer»-stjerna dømt til fengsel.

DØMT: Felicity Huffman er dømt i universitetsskandalen. Foto: NTB Scanpix
DØMT: Felicity Huffman er dømt i universitetsskandalen. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Som den første i den mye omtalte universitetsskandalen er «Frustrerte fruer»-stjerna Felicity Huffman dømt til 14 dagers fengsel, melder CNN fredag kveld.

I tillegg har stjerna fått en saftig bot på 280 000 kroner og 250 timer samfunnsstraff.

Huffman møtte fredag opp i retten sammen med skuespillerektemann William H. Macy i Boston, og var tydelig preget over situasjonen.

- Jeg skammer meg dypt over det jeg har gjort. Jeg tar fullt ansvar og aksepterer hvilken som helst straff du gir meg, sa Huffman, ifølge det amerikanske nyhetsselskapet.

Advokat Eric Rosen sier det ikke finnes noen unnskyldning for det stjerna har gjort.

Huffmans ektemann står ikke tiltalt i saken.

Skyldig

Det er totalt 50 mennesker som står tiltalt for å ha bestukket opptakskontorer og prøveadministratorer ved eliteuniversiteter rundt om i USA. Dette skal ifølge CNN ha gått ut på å jukse med prøveresultater, samt bestikke ansatte ved universitetene til å akseptere studenter som idrettsutøvere - selv om de aldri har drevet med idretten tidligere.

Mens Huffman allerede tidligere i år erklært seg skyldig i å ha jukset med dattera Sophia Grace Macy (19) sine resultater for å sikre skoleplass, er det andre som hevder sin uskyld i saken.

I forkant av dommen skrev Huffman et ærlig brev til retten, der hun tok ansvar for handlingene sine og ba om å få en mildere straff. Framfor å bli straffet med fengsel håpet 56-åringen på å få prøvetid og samfunnstjeneste.

Nå er det altså avgjort, skuespilleren er dømt til 14 dagers fengsel, bot og samfunnsstraff.

La seg flat

«Jeg vet at dette ikke er noen forklaring på hva jeg har gjort. Ja, det er et større bilde, men til syvende og sist spiller det ingen rolle, for jeg kunne ha sagt nei til å jukse med resultatene. Jeg tar fullstendig ansvar for handlingene mine, og vil respektere den straffen som domstolen finner passene», het det i Huffmans brev da hun erklærte seg skyldig.

Videre skrev hun at hun ønsket å gi dattera, som skal være diagnostisert med lærevansker, mulighet til å bli skuespiller.

«I desperasjon etter å være en god mor, overbeviste jeg meg selv om at det eneste jeg gjorde var å gi dattera mi en ærlig sjanse. Jeg ser ironien i dette nå, for det jeg har gjort er det motsatte av rettferdig. Jeg har brutt loven, bedratt utdanningssystemet, forrådt min datter og sviktet familien», skrev hun videre.

Som nevnt er Huffman den første som er dømt i saken. Blant andre «Full House»-stjerna Lori Loughlin (55) og ektemannen Mossimo Giannulli (56) nekter straffskyld. Lovbruddene de står tiltalt for har en strafferamme på opptil 40 år i fengsel.

LES OGSÅ: Demi Moore mistet barnet i sjette måned

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer