- Nå er det Sven som er hissigproppen

20 år etter suksessen med «Mot i Brøstet» er rollene byttet om for Sven Nordin og Nils Vogt.

SEOGHØR.NO: Torsdag 2. oktober er det premiere på teateroppsetningen «Litt av et par!» på Riksteatret i Oslo, hvor Nils Vogt (66) og Sven Nordin (57) spiller to skilte kompiser som flytter sammen.

På scenen blir det komplikasjoner, ettersom de to mennene har svært forskjellige personligheter. Sven Nordin spiller utadvente og dameglade Oscar, mens Nils Vogt potretterer usikre Felix som har støv på hjernen.

De fleste forbinder de to skuespillerne med TV 2-situasjonskomedien «Mot i Brøstet», som rullet over TV-skjermen fra 1993 til 1997.

SAMMEN IGJEN: Nils Vogt og Sven Nordin spiller mot hverandre i teaterstykket «Litt av et par!». Det er 20 år siden de spilte mot hverandre i TV-serien «Mot i brøstet». Foto: Curt Hjerstedt
SAMMEN IGJEN: Nils Vogt og Sven Nordin spiller mot hverandre i teaterstykket «Litt av et par!». Det er 20 år siden de spilte mot hverandre i TV-serien «Mot i brøstet». Foto: Curt Hjerstedt Vis mer

Venner på jobb og privat

Seoghør.no tok en prat med de folkekjære skuespillerne etter pressevisning på Riksteatret.

Da la de ikke skjul på at de stortrives på samme scene igjen.

- I «Mot i Brøstet» var det jeg som var mest hissig på ham, så rollene er byttet om nå. Det var veldig gøy da vi holdt på med «Mot i Brøstet», men dette stykket her er litt annerledes. Det er to helt andre karakterer, forklarer Vogt til Seoghør.no.

- Det er en stund siden dere har spilt mot hverandre nå, hvordan er det å spille mot hverandre igjen?

- Det er kjempehyggelig! Vi har ikke spilt mot hverandre siden vi spilte i «Frustrerte fyrer», og det begynner å bli en fem-seks år siden. Jeg føler meg veldig komfortabel når jeg jobber med Nils. Vi kjenner hverandre så godt, også privat og konene våre kjenner hverandre. Vi har det veldig hyggelig sammen, så det er veldig ukomplisert.

SUKSESS: Nils Vogt og Sven Nordin spilte side om side i TV 2-situasjonskomedien «Mot i Brøstet» fra 1993 til 1997. Her med Arve Opsahl, Siw Anita Andersen og Liv Thorsen. Foto: TV 2
SUKSESS: Nils Vogt og Sven Nordin spilte side om side i TV 2-situasjonskomedien «Mot i Brøstet» fra 1993 til 1997. Her med Arve Opsahl, Siw Anita Andersen og Liv Thorsen. Foto: TV 2 Vis mer

Legger ut på turne fram til jul

- Har dere oppdaget noen nye egenskaper eller sider ved hverandre under denne teaterinnspillingen?

- Nei, han der har jeg plotta ut for lengst, så jeg vet hvor jeg har han nå! Men det føles greit at jeg vet hvor jeg har ham, for da går prøvetiden greit. Vi bruker jo et par måneder på å få stykket til å fungere, så nå gleder vi oss til å komme oss ut på veien.

Etter Oslo-premieren legger Vogt og Nordin ut på turné med resten av «Litt av et par!»-gjengen, og besøker 52 steder over hele landet.

«Litt av et par!» er regissert av Kim Haugen (56), og teaterstykket er basert på Neil Simons (87) manus fra 1965.

LES OGSÅ: Slik gikk Sven Nordin ned 14 kilo